VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anders S

Sidor: [1] 2
1
Ovanmarkspooler / SV: Problem med Intex 305 och sandfilterpump
« skrivet: juni 01, 2013, 11:42:10:10  »
Det ser ut som om du har en pool avsedd för patronfilter med inbyggd pump och har kopplingar mm för sandfilter. Jag hade tidigare en mindre Intexpool med de hål som du visar på bilderna, då hade den delen man sätter på insidan ett "rör" som man stoppade in i "snoppen" sedan fäste man slangen utanpå "snoppen" med en slangklämma. I den pool jag har nu, med sandfilter, har jag samma kopplingar som du har, då är det bara ett hål i duken där man sätter i genomföringen, utan "snopp"...

2
Ovanmarkspooler / SV: Uppvärmd ovanmarkpool
« skrivet: juli 20, 2012, 15:34:59:59  »
Jag kör med en Brilix XHP100 till min Intex Ultraframe (5,49 x 1,32) och det sandfilter som följde med. Har också Intex "värmeöverdrag" som vi använder på nätterna. Det fungerar ganska bra upp till ca 28 grader sedan tror jag att förlusterna via poolväggarna blir aningen stora, nattemperaturerna ligger ju mellan 11 och 13 grader numer....

3
Uppvärmning / SV: Uppvärmning Intex-pool
« skrivet: juli 15, 2012, 15:47:53:53  »
Ok, det hade jag missat. Har nu ställt om bypassen så att hela flödet går genom VP. dT varierar mellan en och två grader, får se vad det gör på driftstiden på pumpen...

4
Uppvärmning / SV: Uppvärmning Intex-pool
« skrivet: juli 11, 2012, 11:50:11:11  »
Nu har jag kört VP sedan i helgen, det tog ett knappt dygn att komma upp från 19 till 27 grader (det soliga vädret hjälpte till...) med värmeöverdrag (bubbelplast) på under natten. Cirkulationen går nu 8.00 - 20.00 och VP går några timmar på morgonen för att ta upp de 1-2 grader som jag tappat under natten, den är inkopplad hela tiden men startar när pumpen (och flödet) startar på morgonen.

Jag har ställt bypassen så att temperaturdifferensen in/ut ur VP är ca 3 grader. Så småningom ska jag koppla in några temperaturgivare på VP och pool så man kan övervaka/optimera det hela bättre, än så länge fungerar det tillräckligt bra, ungarna njuter av att kunna bada en hel förmiddag utan att behöva kliva upp å värma sig!

5
Ovanmarkspooler / SV: Underlag till Intexpool
« skrivet: juli 03, 2012, 15:09:43:43  »
Sådärja, beställt en XHP100 från rubinpool. De lär enligt dom komma innan helgen (lär nog bli målfoto på det...) och med lite slangar och kopplingar på det så har jag i alla fall helgsysselsättning!

6
Ovanmarkspooler / SV: Underlag till Intexpool
« skrivet: juni 24, 2012, 14:20:51:51  »
Ok, har nu grävt bort gräset, lagt markduk och 8-16 på den. Paddat och försökt få det så plant det går. Lagt (tejpat och limmat) fasade XPS-skivor från Byggmax på gruset och längst upp en konstgräsmatta från Bauhaus. Många lager blir det...

Efter att ha fyllt upp poolen kan jag konstatera att det är svårare än man tror att lägga grus i våg... Det skiljer ca 3cm mellan högsta och lägsta punkten. Kan också bero på att det satt sig lite under tyngden av 26 kbm vatten. Eventuellt blir det att plocka bort ner till gruset i höst/vår, lägga en markduk (till) ovanpå gruset och stenmjöl på den för att få det bättre i våg.

Än så länge har jag inte kunnat se några isoleringsskarvar "igenom" mattan och duken, men Intex-dukens mosaik-mönster döljer ju å andra sidan det mesta.

Nu återstår diskussionerna runt uppvärmning (räcker en värmepump på 5kw för att hålla 25-26 grader? just nu pendlar det mellan 15 och 19) och ett trädäck runtomkring, fast trädäcket får nog vänta till nästa sommar.


7
Uppvärmning / SV: Brilix 55 vs LUXLAMA LX05H ???
« skrivet: juni 10, 2012, 18:50:04:04  »
Hej!
Jag förstår inte riktigt vad det är för skillnad mellan dessa två poolvärmepumparna.
http://www.rubinpool.se/poolvarmepump-luxlama-lx05h--p-135-c-168.aspx
http://www.rubinpool.se/poolvarmepump-brilix-thp-55-p-290-c-168.aspx
De kostar ungefär lika mycket. Brilixen har 5,5 kW medan luxlaman "bara" har 5kW. Samtidigt sägs L värma 30kubik medans B värmer 25kubik. L verkar vara en aning mindre och har bättre garantier, ljudnivåangivelserna är annorlunda och copvärde saknas för B (har också googlat men inte hittat någon bättre beskrivningar).
Det verkar som om många här på forumet är förtjusta i B, själv tycker jag att det verkar vara bra garantier på L.
 Vi har just nu en rampool men tänker oss att så småningom kanske byta till något större (kring 25-30kubik) men isåfall kommer vi också att skaffa ett lågt litet pooltak. Hoppas att någon har litet kloka råd!?

Notera att Luxlaman enligt deras egen webbsida värmer 20kbm fast det på många andra ställen står 30kbm...

Anders

8
Uppvärmning / SV: Uppvärmning Intex-pool
« skrivet: juni 08, 2012, 13:48:44:44  »
Vi stod i valet och kvalet mellan Brilixen och Luxlaman. Det blev en Brilix till slut eftersom Rubinpool sålde mest av den och inte kunde säga så mycket om Luxlaman.... kan tyckas konstigt med det var det svar vi fick

Hur är det med värmen i poolen, tycker ni att Brilixen levererar tillräckligt med värme (om man räknar bort solpanelerna då...)

Anders

9
Uppvärmning / SV: Uppvärmning Intex-pool
« skrivet: juni 07, 2012, 23:26:21:21  »
Ja, det kan man tycka är lite märkligt. En av anledningarna till att jag tittade på Luxaman är den förhållandevis låga ljudvolymen, fast blir det inte tillräckligt varmt spelar det mindre roll hur lite det låter...

Anders

10
Uppvärmning / Uppvärmning Intex-pool
« skrivet: juni 07, 2012, 20:50:38:38  »
Hej,

Håller på och sätter upp min Intex Ultra-frame på ca 26 kbm och funderar på värmepump när jag ändå håller på. Har tittat lite på Luxamas LX05H som några här verkar använda och som enligt rubinpool ska klara av att värma 30 kbm. Tittar man på Luxamas webbsite säger dom att den ska klara 20 kbm. Vet någon vad som är rätt uppgift, och klarar en LX05H att värma en 26 kbm Intex-pool?

Hälsningar
Anders

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag