VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Collider

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / Värmepump isar igen
« skrivet: december 05, 2023, 13:57:03:03  »
Vi kör poolen året runt och under vintern så är börtemp inställt på 6 grader, bara för att hålla borta frost och is. Nu har jag märkt att lamellerna vid värmepumpens intag helt isar igen så att ingen luft kan strömma igenom alls. Jag har testat att frosta av med hjälp av ljummet vatten, låtit värmen varit avstängd tills allt påhällt vatten frusit (så man slipper en massa ljummen dimma) och sen kört igång igen. Det tar en halv dag så har den frostat igen. Nu börjar poolvattnet närma sig +3°C grader pga. att värmepumpen inte går och det börjar kännas lite nervöst. Ska inte pumpen normalt sett frosta av sig så man inte ska behöva tänka på sådant

Pumpen ska klara ned till -20°C utetemp och hittills har det inte ens varit nere på tvåsiffrigt minus. Pumpen står under tak med gått om utrumme bakom och framför så lufttillförsel är inget problem.

Är det någon som har erfarenheter av sådant här? Vad göra?

2
Vatten och kemi / Laga sandfilter?
« skrivet: maj 30, 2020, 19:11:15:15  »
Världens klantigaste person (jag själv) var oaktsam när sandfiltret skulle demonteras för sandbyte så övre "tornet" sprack ordentligt (se bilaga). Är detta något som går att byta?

3
Ovanmarkspooler / SV: Minska yta på betongpool
« skrivet: juni 14, 2016, 12:05:24:24  »
Ja Zabra kanske också kan vara ett alternativ. Dock lämnar det ju lite att önska vad det gäller det estetiska. Är det fullgott vinterskydd? Skulle gärna kassera alla de här plåtarna.

4
Ovanmarkspooler / SV: Minska yta på betongpool
« skrivet: juni 13, 2016, 22:57:39:39  »
Kanon, ett sånt kan det få bli. Hur är det med vinterskydd? Covrex lameller kan man tydligen låta frysa in. Hur är det med Perseos lameller?

5
Ovanmarkspooler / SV: Minska yta på betongpool
« skrivet: juni 13, 2016, 12:13:42:42  »
Följdfråga till dig Largab - jag lyckades hitta http://www.swimming-pool-online.com/perseo-above-ground-pool-shutter.html som verkar vara samma företag men på ett språk jag förstår :)
Du nämner att det gick loss på 43K för din pool men om jag kollar prislistan där ser det ut att ligga på ca €3300. Vad är det som tillkommer innan man når upp till ca €4600?

6
Ovanmarkspooler / SV: Minska yta på betongpool
« skrivet: juni 13, 2016, 11:59:08:08  »
Tack för input. Ett alternativ som dök upp under gårdagen är att lyfta ned en färdig pool i den befintliga men det är såklart trevligast om vi kan fortsätta på den vi har.

Men ett litet förtydligande bara - det är inte nödvändigtvis så att vi tänker oss att minska volymen, bara ytan, men det kanske är nog så meckigt att minska bara den. Att minska hela volymen skulle sluka helt vansinniga mängder betong så det undviker vi.

Largab - det där ser trevligt ut. Är det ett sådant lamelltäcke som är godkänt som personskydd? Duger det som vinterskydd också?

7
Ovanmarkspooler / Minska yta på betongpool
« skrivet: juni 12, 2016, 21:36:33:33  »
Vi har en ovanmarkspool som är gjuten på en sluttande bergknalle. De tidigare ägarna av vår fastighet tillverkade poolen men bemödade sig aldrig att skaffa en vettig pooltäckning. Vi har vinterplåtar på nu men går i tankar att skaffa antingen pooltak eller lamelltäckning. Dock har vi märkt att det inte är vidare smidigt att hitta en täckning som inte kostar en förmögenhet till vår pool eftersom den har udda måtten 5 x 9 meter. Över 4x8 meter verkar priserna öka exponentiellt så vi börjar fundera på om det skulle vara möjligt att minska ytan på poolen så att det går att använda en 4x8-täckning. Frågan är bara - hur gör man det på bästa sätt? Poolen är en overflow-pool men vi skulle kunna tänka oss att konvertera den till en pool med vanlig skimmer istället om det underlättar ytminskning.

8
Om det varit markrörelser och knakat till någonstans så borde ju hörn och övergångar vara de mest utsatta så varför inte börja med att titta där ? Ni kan ju också notera den exakta vattennivån nu och kolla om det fortfarande sjunker. Gör det inte det så vet ni ju på vilken höjd som läckan bör finnas (förutsätter förstås att det inte står grundvatten upp på poolens utsida, då kan ju läckan vara hur långt ned i botten som helst, nivån sjunker inte under grundvattennivån ändå).

Det märkliga är ju att poolrackaren står direkt på berget och det är inte vidare mycket jord som trycker på utsidorna så det borde inte vara mycket som rör sig. Men det är nog inte så dumt att låta den vara en vecka till eller två och kolla ifall nivån sänks ytterligare. Vad finns det för firmor som utför den här typen av reparationer om man inte vill dona med det själv?

9
Nu har vintern passerat och den här följetongen tog en något oväntat vändning när jag gläntade på vintertäckningen. Vattnet har nu sjunkit så att vattenlinjen är i höjd med poolens grundaste hörn, vilket är ca 1 meter under lägsta till/frånlopp. Jag kan inte se att det finns någon spricka eller annat som vattnet ska ha letat sig ut igenom.

Vi gläntade på täckningen i mitten på januari i samband med den köldknäpp som var då och då var det ca 5 cm tjock is. Därför pangade vi lite is och slängde i en cirkulationspump som snabbt gjorde hela poolen isfri. Sen gick pumpen fram till mitten februari då vi stängde av den pga. omdragning av el. Därefter har poolen varit cirkulationslös men det har å andra sidan inte varit särskilt kallt heller så det bör inte ha varit något besvärande isläge som sänkt poolen.

Om vi förutsätter att det inte utomjordingar  som norpat vattnet - hur ska man gå vidare härifrån med läcksökning och reparation?

Ska man utgå från att allt är kass och lägga på ett helt nytt ytlager? Om ja – hur omfattande kan det tänkas vara?


10
Teknik / SV: Styr/reglersystem för overflow-pool
« skrivet: november 10, 2015, 11:52:10:10  »
Nej Conradprylen måste ju kompletteras för att funka. Men hur funkar såna flytande flottörbrytare? Är de lätta att ställa in? Det verkar ju kunna bli den avsevärt billigaste lösningen.

Ang. extra utlopp finns det redan ett utlopp under vattenytan men kruxet är ju att det utloppet går ihop med returen från bufferttanken och när tanken går tom så börjar ju pumpen suga luft därifrån istället för att bara ta vatten ur sidoutloppet. Principskiss för poolen ser ut så här:


Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag