Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Ovanmarkspooler => Ämnet startat av: Zäta skrivet juni 08, 2018, 16:08:51:51

Titel: När klorera?
Skrivet av: Zäta skrivet juni 08, 2018, 16:08:51:51
Hej!
Har monterat våran ovanmarkpool nu. Fyller försiktigt då vi har egen brunn, beräknar vara klar till slutet nästa vecka.
Vet någon hur snabbt det bildas bakterier. Tänkte om man kan tillsätta något under tiden tills reningen kommer igång?
Eller det kanske inte behövs?

//Mattias
Titel: SV: När klorera?
Skrivet av: MathiasS skrivet juni 08, 2018, 16:36:24:24
Det börjar bildas alger och annat gosigt från 10-15 graders vattentemp. Förutom att det kan vara lite tråkigt att börja med en grön pool så brukar det ju räcka med att chockklorera för att få ordning på det.

Om det tar dig någon vecka att fylla skulle jag vänta med att klorera. Tar det längre tid skulle jag blanda chockklor i en hink och sprida ut - var försiktig så du inte bleker linern och häll inte i granulat direkt i poolen.
Titel: SV: När klorera?
Skrivet av: TommyC skrivet juni 08, 2018, 17:49:59:59
Det är omöjligt att veta hur länge man kan vänta med klorering utan att vattnet börjar bli grönt. Det är väldigt svårt att få klorgranulatet att lösa sig helt även i varmt vatten. Det vore väldigt tråkigt att börja med blekta fläckar på en ny liner.

Jag gissar att det går att klara sig utan klorering en vecka eller längre men det beror på vattnets sammansättning, temperatur över tid, ljus och säkert fler faktorer. När vattnet är på väg att bli dåligt brukar man kunna känna på väggarna i poolen att det börjar bli lite halt.

Jag skulle känna på väggarna varje dag och inte tillsätta klor om det inte börjar kännas halt. Det kanske går att röra ut kloret med en omrörare och få det bättre löst än vad jag brukar lyckas med.
Titel: SV: När klorera?
Skrivet av: Fredde-Gbg skrivet juni 08, 2018, 18:20:15:15
Min pool blev i år stående halvfylld i en dryg vecka utan vare sig klor eller cirkulation. Jag bar jäkligt nojig i slutet och trodde det skulle gröna upp då vattentempen var 16 grader men det blev aldrig nåt problem. Hade solskyddande täckning på poolen hela tiden med och det är nog av betydelse.

Jag var på håret att koppla in dammsugarslangen i skimmern och bottensuga vatten och chocka lite i skimmwrn för stt få i lite klor men det behövdes aldrig.