Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anla

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Liner med invändig trapp
« skrivet: april 07, 2017, 12:50:02:02  »
Hej!
Har hört att det ska gå att beställa en liner till en rektangulär pool med invändig trapp och få den färdig från "fabrik". Tanken är då att man skickar in exakta måtten och så tillverkas den på beställning.
Någon som testat och/eller någon som vet vart man vänder sig?

2
Byggtrådar / SV: KGs Poolbygge, 4x8 Thermopool med gaveltrappa, hela block
« skrivet: april 25, 2015, 09:48:42:42  »
Den heter 'TWIN 140000 Premium'.
Även jämfört med högsta läget så får jag ner antalet uppstarter väsentligt med timern, det blir många tusen gånger utslaget per år. Plus att det låter mindre.
Hej tog lite tid att svara, kollade din pump (jag jobbar med pumpar) och kör den pumpen till den dör sen köper du en med lite högre kvalité och framförallt med separat vippa, då får du längre justeringsmån och kan då få pumpen att gå mer sällan men pumpa mer varje gång. Normalt vill man att en pump ska starta max 15-20 ggr/timma om den ska leva länge å må bra. Se även till att du har rätt dim. på slangen dvs inte för klen om du har lång slang och (viktigt) att du har en backventil på pumpen annars kan den få jobba extra med vatten som rinner tillbaka i brunnen. Jag tror även att om du låter den jobba som den vill under en längre tid så kommer du att dränera av området och den kommer att gå mindre, men det är en teori, du kan tex ha en ytlig grundvattenåder som hela tiden fyller på nytt

3
Byggtrådar / SV: KGs Poolbygge, 4x8 Thermopool med gaveltrappa, hela block
« skrivet: april 08, 2015, 10:16:16:16  »
Jo tack, att smälla upp stommen tog ju ingen tid alls, det är resten som tar tid!

Jag gillar att krångla till det  O0
Jag har en dränkbar pump med inbyggd flottör, men jag hittade ingen annan lösning på "problemet" att den står och duttar när den tömt... Kanske finns bättre lösning?

Vad är det för pump du har?
Det är rätt tänkt att den inte ska stå och "dutta" men det reglerar man normalt med vippan på pumpen

4
Markpooler. / SV: Köpa liner och svetsa själv
« skrivet: februari 14, 2015, 19:38:22:22  »
Har läst igenom din byggtråd JE och kan konstatera att du är väldigt duktig, det har blivit fantastiskt fint allt du/ni gjort. Hoppas jag kan få det i närheten lika bra jag med, men jag förstår också om du har fått några kilon kvitton efter allt du gjort ;D
ang. Leistern så får man införskaffa sig en sådan då, tanken är väl att ha en fyrkantig pool, men någon sorts trappa lär det bli och det känns som en invändig är smidigast när poolen ska täckas, så lite extra jobb blir det nog med svetsningen <antman>

5
Markpooler. / SV: pem kopplingar under mark ?
« skrivet: januari 28, 2015, 08:33:53:53  »
Hej!
Vi använder alltid pp kopplingar till våra pumpstationer vi säljer, det är ju oundvikligt att skarva ledningarna, det viktiga är som dom skrivit i tråden ovan att se till att grada av slangen innan den trycks i samt att se till att den bottnar. Många gör felet att tro att den är i botten när man kommer till packningen och då kommer den att gå isär eller läcka. Använder du PN10 slang så klarar dom rätt mycket stryk men undvik att lägga stora stenar på dom utan försök att som Erica skriver fylla med sand runt om eller åtminstone sortera bort större stenar än knutnävestora. Så länge dom inte står fulla med vatten så klarar dom att frysa med. Alla moderna vattenledningar och tryckavlopp är byggda på så sätt. Bara att köra på.

6
Markpooler. / Köpa liner och svetsa själv
« skrivet: januari 14, 2015, 09:43:42:42  »
Hej på er alla!
Jag är rätt ny här på forumet, sitter å läser som en galning på alla byggtrådar och många byggen blir jättefina och man blir lätt avundsjuk :D.
Jag sitter som bäst med att försöka göra någon form av budget på ett poolbygge (vilket inte är lätt med alla idéer man får  :P) Tanken är att göra så mycket som möjligt själv vilket innebär svetsa liner också.
Men jag funderar på vart ni som gjort det har köpt ert material, jag har hittills inte sett någon adress till någon men däremot så snurrar det ett namn Thomas men har inte förstått vem det är??
Sen klurar jag på, måste man verkligen ha en Leister för att svetsa, jag tänker att bara det är en blås med jämn temperatur så borde det gå bra ändå??
Hoppas någon har lust att ge mig lite inputs här.

7
Byggtrådar / SV: Thermopool i hela block.
« skrivet: december 14, 2014, 10:17:24:24  »
Jo kan tro att man får nya idéer när man håller på, och likaså när man sitter å kollar runt här  :)
Men kan nog vara bra med så man ser vad man ska och man inte ska göra.
Hoppas du fortsätter att lägga in inspirerande bilder  ;)

8
Byggtrådar / SV: Thermopool i hela block.
« skrivet: december 12, 2014, 13:20:44:44  »
Hej!
Har läst hela tråden nu, och kan bara säga att det du/ni gjort är jättefint och du verkar att vara förbaskat duktig.
Planerar just nu som bäst att börja med poolbygge så fort det går och om "vintern" fortsätter som den är nu så...
Men samtidigt inser jag att det kommer att ta betydligt längre tid än vad jag tänkt mig hittills.
Planen är iaf att bygga som du med Kjälldens poolelement och trätrall, men trappen du gjort kommer jag nog kopiera tror jag, det eller invändig på kortsidan.
Som sagt jättefint  :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag