CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - gadden

Sidor: 1 ... 64 [65]
641
Byggtrådar / SV: JF Storpoolbygge
« skrivet: maj 05, 2012, 20:41:20:20  »
Mm...har lite kvar :) Tanken var att det skulle finnas vatten i den till midsommar. Sen lär det ta längre tid innan allt är klart gissar jag. Planen är den att jag ska göra allt förutom grävningen själv.

642
Byggtrådar / SV: JF Storpoolbygge
« skrivet: maj 05, 2012, 19:58:59:59  »
Kom hem på kvällen efter en dag på jobbet och möttes av en fruktansvärt lerig väg långt innan jag ens närmat mig vårat hus. En fin lerväg in på tomten fick mig att inse att återställa detta kunde bli värre än jag först trott =)
Det hade blivit ett ganska rejält hål på baksidan efter första dagens arbete.
Sambon och katten var också imponerade =)
Inga stenar någonstans utan bara massa lerjord!!!

643
Byggtrådar / JF Storpoolbygge
« skrivet: maj 05, 2012, 19:50:07:07  »
Nu är det dax!
Tänkte äntligen börja bygga en pool. En storpool från JF Fritid med måtten 7.3x3.6m.
Jag började med att montera ner lite av gamla altanen för att få plats med hålet där jag ville. Mätte in och märkte upp var jag ville ha min lilla grop. 8x6x1.4m.
Veckan efter påsk kom grävaren på besök. Regn regn och åter regn gjorde att gräsmattan blev en leråker där grävaren farit fram. Hade några gamla stubbar, buskar och en hemsk berberishäck som han också fick ta med sig.
 

644
Uppvärmning / SV: Värmeväxlare
« skrivet: oktober 03, 2011, 16:35:20:20  »
Då blir det en MEX.
Tack för ditt utförliga svar! Då slapp jag bara gå på att tjejen tyckte om färgen  ;D

645
Uppvärmning / Nibe 1245 + Pool 40 styrning
« skrivet: september 29, 2011, 21:21:45:45  »
Hej!

Jag har en fråga angående Nibes poolstyrning.Det står så här i deras installationsmanual...

När F1145/F1245 är dockad mot pool, måste värmekretsen förses med en yttre cirkulationspump. Orsaken till detta är att under poolladdningen är det värmepumpens interna cirkulationspump som håller uppe flödet genom poolvärmeväxlaren. Den extra/yttre cirkulationspumpen (GP10) håller flödet uppe i värmekretsen, för att framledningsgivaren (BT25) ska kunna mäta temperaturen korrekt.

Min fråga är den, måste jag verkligen ha en extra cirkulationspump (GP10). Kommer ju inte köra någon värme i radiatorsystemet ändå under den perioden poolen används. Om jag nu struntar i den, vet någon om det går att köra Pool 40 utan den tempgivaren (BT25) som ska sitta på radiatorsystemet? Kommer den bli knäpp när den inte får något värde att jobba med? Vad händer om den inte mäter värdet korrekt?

646
Uppvärmning / Värmeväxlare
« skrivet: september 25, 2011, 17:16:39:39  »
Hej!

Jag undrar om någon har eller vet något om Pahléns Agua-MEX Titan 70. Tänkte köpa en och koppla till bergvärmepumpen. Vill nog ha en i Titan, ifall man skaffar en klorautomat i framtiden. Styrningen kommer skötas av Nibe Pool40 så jag tänkte inte ta värmeväxlaren som är "fullt utrustad" utan isf en standard. Minst 70kW vill jag iaf ha, vilken vvx jag än bestämmer mig för.

Har lite problem att fatta skillnaden på de olika värmeväxlarna mer än att en del är i rostfritt och andra i titan. För och emot på de olika vvx där ute? Hittade ett företag som sålde Maxi-Flow i titan, finns dom i titan? Hittar inte det på Pahléns hemsida.
Tacksam för alla synpunkter i frågan!

647
Teknik / SV: Maskinrum
« skrivet: september 22, 2011, 18:32:07:07  »
Vi borrade 190m. Normalt hade varit 135m för våran pump. Vi har en Nibe 1245-8. Poolen kommer i morgon, det blev en JoF 7,3x3,6. Sen så bytte vi från 45kg till 75kg sandfiltret då jag fått för mig att det blir mindre jobb med större filter.

Golvbrunn har vi också i pannrummet så det sväljer ju de "mindre" läckorna.

Idag var jag hos Länsförsäkringar och installerade lite larm åt dom, då passade jag på att snacka lite med en skadereglerare på byggsidan. Rent försäkringsmässigt är det iaf helt ok att ha det i källaren. Går något sönder så är det en "maskinskada" och det ersätter iaf dom. Han hade varit på en skada där ett rör hade brustit i kulverten in till huset och vattnet från poolen hade letat sig in i huset via den. Det hade dom ersatt. Trist dock med skadan men skönt ändå att veta att man inte står helt ensam efter något sådant.

Det lutar åt att jag installerar allt i pannrummet som var min första tanke. Sen blir det ett fuktlarm som slår av pump vid läckage och även ringer upp mig på mobilen om man nu inte är hemma. Någon säkerhetslösning vid skimmern/sugsidan blir svårt att få till gissar jag eftersom där ska ju vattnet rinna mot huset =) Dessutom är det ju inte lika mycket som kan rinna in innan det är under inloppet som sagt. Trycksidan däremot får jag ta en funderare på. Hade inte tänkt på hur jag ska fixa vintertömningen där.

Tack för era svar, det känns oerhört skönt att ett sådant här forum finns. Har spenderat åtskilliga timmar läsandes här och det har redan hjälpt mig massor fast jag bara är i planeringsstadiet än =)

648
Teknik / Maskinrum
« skrivet: september 21, 2011, 18:09:22:22  »
Har precis beställt en pool som vi tänkt börja montera tidigt i vår. Innan dess så hade jag tänkt börja med maskinrummet.
Tanken är att värma poolen med bergvärmepumpen. Vi borrade extra djupt bara för den skull. Vad jag börjat fundera på är om jag ska ha filter, pump, vvx osv i pannrummet vid pumpen eller om jag ska fixa något utrymme för grejerna ute istället.
Det jag är lite fundersam på är om det skulle uppstå en rejäl läcka och man får in halva poolen i källaren. Vore mindre lyckat.
Fuktlarm som slår av pump vid läckage kan jag fixa. Har ett liggandes redan. Hjälper dock inte om det brister rejält. Är en backventil på trycksidan utanför huset ett vettigt alternativ?

Om jag nu ska ha ett utrymme ute, borde jag ha vvx där med? Det blir isf nära pannrummet. Känns lite dumt att dra in rören från poolsystemet till en vvx i pannrummet om jag nu ska ha grejerna ute pga säkerheten.
Hur har ni andra gjort? Är det någon som har filter och pump i själva huset?

Sidor: 1 ... 64 [65]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag