Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - oby1

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / SV: Aqua Finess Kemikalieprogram.
« skrivet: juli 24, 2009, 21:57:32:32  »
Vårt spa (Down East/Master Spa) har ett speciellt filter som förstörs av brom och vissa av de andra kemikaliekombinationerna utan klor.

Innan man rusar iväg och köper helt andra kemikalier än vad som rekommenderas till spa:et, bör man läsa igenom manualen. Visst hade det varit skönt att slippa kloret - men tyvärr så är nog de flesta av de miljövänliga produkterna både betydligt dyrare och/eller betydligt sämre. Rätta mig gärna om jag har fel här. Jag skulle bara bli glad om så visade sig vara fallet.

2
SpaForum / SV: Spa Lock
« skrivet: juli 24, 2009, 21:50:47:47  »
Japp - i de instruktioner för locket som vi fick till vårt spa, står det tydligt att locket inte får sättas på innan kemikaliernas ångor hunnit avdunsta ordentligt. Vilken tid som gäller efter det att kemikalierna hällts i, är däremot mycket luddigt formulerat. Locket tycks uppenbarligen ta skada av klorets ångor.

Jag brukar låta locket vara av i 15-25 minuter och slå ihjäl tiden med att döda mördarsniglar under tiden (sommaren) - eller dricka ett par bärs på vintern under tiden jag väntar. PS Funkar på sommaren också DS
 :D

Jag har också högtryckstvättat locket ett par gånger under våren, med lite såpa... har jag för mig vi använde. Det tar bort kalk och annat. Kanske ska man vara lite försiktig med trycket om locket börjar bli med åren...

3
SpaForum / SV: Grund till SPA
« skrivet: juli 24, 2009, 21:41:16:16  »
Hum... inte så noga med underlaget...

Förmodligen märker man i de flesta fall att spaet lutar konstigt, men det kan också bli sprickor i sidorna och en hel del andra problem som man kanske inte ser direkt om inte spa:et står plant.

Jag skulle inte underskatta en rekommendation eller ett garantikrav som det Skånska Lantmännen har. -Även om det inte KRÄVS av alla leverantörer, skulle jag hellre ta det säkra före det osäkra. Vi pratar ändå om spabad som i regel kostar mellan 50000:- och 150000:-. Struntar man i en eller flera rekommendationer/krav, står man där rätt som det med ett trasigt spa som ingen vill laga utan att det kostar skjortan. Det är illa nog med allt "finstilt" i garantipapperen - gör man inte själv sitt yttersta för att det ska funka, kan man inte räkna med att andra heller vill göra det när olyckan är framme.

4
SpaForum / SV: luftmassage kall
« skrivet: juli 24, 2009, 21:28:07:07  »
Ja, jag måste nog säga att jag inte heller fattar. Vi har badat en hel del i vintras och har alltid luftpumpen påslagen. Själklart går temperaturen ner en halv till en grad något snabbare än annars, men luften känns aldrig kall. Har vi haft luft/vattenpumpar avslagna en stund däremot, känner man när det är kallt ute att just vid uppstart av pumparna, att vatten och luft är några grader - under ca 2-4 sekunder.

Kanske beror det på att vi bor i Skåne, med spa:et inbyggt i verandan? Kan nog tänka mig att det skulle kunna vara rätt kall luft om man bor typ i Norrland och vill bada när det är >10 minus. Du får väl isolera bättre, med typ 1m tjock frigolit runtom :-) - skojar bara, men typ någon form av tilläggsisolering borde väl ändå kunna funka i ditt fall!?

Jag vet inte om det är lämpligt att skumma rören själv... - typisk dålig stil av leverantören att inte vilja hjälpa dig - i a f med råd och tips. -Men... som vanligt är det säkert en försäljare som inte eg bryr sig om sina kunder utan bara vill tjäna en massa pengar.

5
SpaForum / SV: Lyftkran?
« skrivet: juli 24, 2009, 16:43:27:27  »
Ja... bara ni inte funderar på att bära runt på spabadet själva. De flesta spabad väger en hel del - och är man inte profesionell tyngdlyftare så ska man vara minst 6 starka grabbar för att lyfta fanskapet. Vår försäljare sa att 4 personer "lätt" lyfter det här badet (av mellanstorlek) - HA... inte en chans...!

Vad en försäljare säger; måste man lägga till inte bara en skopa.... utan en hel tunna salt.... :-)


6
SpaForum / SV: Tak över utespa?
« skrivet: juli 24, 2009, 16:38:02:02  »
Tja, vi har funderat lite på ett tak faktiskt. -Men det har mest varit i form av enklare skydd, inte inglasat eller på annat sätt inbyggt.

Nu har vi vårt spa inbyggt i verandan, men insynsskydd och vindskydd mot vägen och våra grannar. Man MÅSTE ju inte tvunget bada när det ösregnar eller snöar - eller???

Fast hur mycket det blåser och regnar är förstås olika i olika delar av landet. Hade vi haft råd, hade vi eg velat glasa in hela trädgården på 1200 kvadrat - och planterat exotiska växter och palmer. :-)

Ett tips om man vill bada på vintern, är att köpa IKEA tofflor (andra tofflor duger säkert lika bra) så man slipper bli kall på väg till eller från badet. En handduk om nacken är också klart att rekommendera. Blir man kall om kroppen, speciellt efter spabadet, så får man lätt motsatt effekt (man har mer ont i kroppen efter än innan man badar)...

Nu har jag ju lite problem med nacke, axlar och rygg - så det kanske inte gäller helt friska personer. Men behöver man annars då verkligen ett spabad?

7
SpaForum / SV: FIlterpatron
« skrivet: juli 24, 2009, 16:18:25:25  »
Jag har ett Down-East spa (Master Spa).

Jag har tvättat mitt filter i diskmaskinen - utan kemikalier. Det blir väldigt rent och tycks inte slitas något (vad man kan se i a f). Sen har jag ett extra mineralfilter som ska sitta inuti det stora filtret.

Tyvärr har jag köpt mitt Down East/Master Spa från en, vad jag betecknar som "spa-skojare", så några reservdelar och utbytesdelar därifrån är lika sannolikt som att det regnar bakelser från himlen (också enligt bl a över 40 inlägg på olika forum, så verkar det faktiskt helt omöjligt att få några nya filter från generalagenten för Master Spa i Sverige).

Däremot finns det flera ställen i England som säljer filter till de flesta märken. Har inte testat att köpa från något av dem än, men till hösten ska jag beställa 2 filter. De lär räcka minst 5 år - så lite som vi nu smutsar ner vårt filter.

Ett tips för att hålla filterna rena är att hålla sig själv ren (och kanske framförallt ungarna!) - samt se till att inte låta skyddslocket vara avtaget i onödan.

Senast jag kollade - och borde ha rengjort filtret - såg det nästan nytt ut. Rengöring (och utbyte) tror jag främst ska göras efter behov. Vissa kanske måste rengöra och/eller byta filter 3-4 ggr om året. Andra klarar sig med 1-2 rengöringar om året. -Så håll koll på filtret, men byt inte ut det om det inte behövs!

8
SpaForum / SV: Många lycksökare i branschen
« skrivet: juli 24, 2009, 15:36:32:32  »
Kreds till dig Rickard för att du inte tagit bort inläggen i alla fall.
 
Jag förstår din inställning och vet vart du positionerar dig (... på åskådarlektarn). -Varför du skulle ta på dig ansvaret att försöka utreda varje fall där kunder känner sig lurade och missnöjda är för mig helt obegripligt. Är det verkligen sant? - I så fall insåg du nog förmodligen, efter några försök, att det var helt omöjligt utan en dyr detektivbyrå i bakfickan.

När det gäller dyra inköp; pool, spa, bil, hus eller vad det än må vara som kostar 10-tusentals kronor eller betydligt mer, är det eg bara två saker som folk verkligen bryr sig om: 1 - att göra en bra affär (och inte bli lurade på vad som utlovats), 2 - att produkten fortsätter att vara bra i så många år framöver som möjligt, 3 - att få bekräftelse på att föregående punkter fortfarande gäller. Resten är nästan alltid mindre problem som oftast löses ganska lätt.

Därför vill jag påstå att ett forum som detta inte tillfredsställer de allra viktigaste behoven hos oss konsumenter, utan endast hjälper till med problem av mindre till medelstor betydelse för oss. Problemet är att det inte finns ETT enda forum - både för mindre och större frågor. Detta beror givetvis bl a på just sponsring och rädsla för att "sticka ut hakan"). Ska jag köpa ett SPA idag, måste jag söka i flera timmar över hela Internet, innan jag ens kan få en uppfattning ifall en produkt (inkl säljare, service mm) är att lite på. Varför inte göra detta forum till ett av dessa ytterst sällsynta forum, där folk kan behandla stora som små frågor - och där både säljare och köpare kan komma till tals???

Det är ju inte precis så att det enbart är konsumenterna som har Internetförbindelse eller hur!?

Som du skriver, får man uppfattningen att företag och försäljare är stackars värnlösa människor som inte kan försvara sig och som oftast har rätt och därför ska man inte hänga ut dem. -Knappast! Jag tror inte att någon går på det. Vart tog uppfattningen "Kunden har alltid rätt" vägen? 

9
SpaForum / SV: Många lycksökare i branschen
« skrivet: maj 29, 2009, 19:04:54:54  »
Citera
"Än en gång, det finns speciella sajter för de som vill klaga eller berömma (t.ex. företagen själva eller dess konkurrenter  Wink ) Jag har valt en annan inriktning på detta forum efter att själv ett antal gånger köpt varor utifrån de "omdömen" som lämnats på dessa betygsättarsajter, min slutsats är att mer än hälften av inläggen skrivs av de som har egenintresse i att antingen berömma eller såga produkterna, och hur skall man veta vem som är seriös med sitt betyg?"

Sannolikheten för att mer än hälften av alla "klagoinlägg" skulle komma från företag som vill sprida skit om sina konkurrenter, får betraktas som nästan obefintlig. Jag tror inte på det helt enkelt. -Skulle så ändå vara fallet, förstärker det bara min teori om att den här branschen är knökafull med skojare och lycksökare. -Inte ens jag tror att det är SÅ illa. Det är helt enkelt en ganska billig - och typisk svensk - ursäkt. Du vill synas men inte stå direkt i rampljuset (stämningar och rabalder skapar dålig reklam!).

Det jag skrivit tidigare kvarstår. Till viss del tror jag att du har ett seriöst forum för folk som vill utbyta erfarenheter (och det är skitbra), men i grund och botten är det kommersiella motiv som driver dig - och det är också därför du vill tona ner och censurera inlägg - inte för att någon enstaka person försöker driva en negativ kampanj mot andra leverantörer. Det är Bullshit! Du tjänar en hyfsad summa pengar på alla baners i forumet och skulle du tillåta att folk klagade för mycket, drar sponsorerna sig ur. Att förneka detta är ju bara dumt.


Rikard

10
SpaForum / SV: Grund till SPA
« skrivet: maj 04, 2009, 22:01:50:50  »
När vi tittade på ett spa från Skånska Lantmännen, blev vi informerade om att garantierna bara gällde om vi satte spabadet på en cementplatta <= 10cm tjock. Nu köpte vi aldrig just det spaet, men vi gjöt plattan ändå och vi armerade den också. Nu står vårt spa mycket stabilt och det är inbyggt i altanen.

PS. Om man bygger in spaet i altanen, ska man tänka på att man kanske kommer att behöva serva pumpar mm. Vi konstruerade altanen så att sidorna (med räcke och rubbet) kan lyftas av vid behov. Det går ju att göra på många sätt, men glöm inte bort det. -Inte kul att behöva riva ner halva sin altan ifall en pump stannar eller man behöver byta en lampa. DS.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag