VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Timmen

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / 0 i alkalinitet
« skrivet: juni 02, 2019, 10:59:48:48  »
Hej. Har mött två gånger i år, idag och vid uppstart i april. Båda gångerna ligger alka på 0. Mätt med två olika scuba2. Har samtidigt problem att få upp klorvärdet men pH ligger stabilt mellan 7,2-7,4.
Ska jag göra något åt det?
Kan det påverka klorvärdet?

2
Vatten och kemi / Lågt klorvärde
« skrivet: april 23, 2019, 14:13:50:50  »
Hej. Vill börja med att tacka alla som hjälper till här. Fantastiskt för oss rookies.

Nu till min fråga. Jag har ständigt lågt klorvärde i poolen. PH håller jag mellan 7,0-7,4 det ligger ganska stabilt. Alkalinitet 58 och cya 28.

Hela förra året körde jag med puckar, provade flera sorter. Låg runt 0,3 eller lägre med puck i. Fick chocklora ofta med föra årets värme och Massor av bad. Nu startade jag upp i lördags. Med chocklor och i med en puck. Mätte idag 0,1 i klor.

Vad kan man göra, ska väl inte behöva ha dubbla puckar? Poolen är 7x3,5 och 1,50 djup ca 24 kubik vatten.

3
Teknik / Dränkbar pump
« skrivet: september 24, 2018, 09:29:03:03  »
Hej. Ska stänga poolen för första gången. Behöver en dränkbar pump för att kunna sänka nivån under inloppen. Finns alla möjliga prisbilder och kapaciteter. Är det någon som har tips på var det är lagom att lägga nivån?

Tömmer ni ner under lamporna eller låter ni dem vara under vatten fast det kommer frysa runt dem?


4
Uppvärmning / Frostvakt i vattenslangen
« skrivet: maj 20, 2018, 22:03:11:11  »
Hej. Ska till att börja gräva i helgen. Spännande och skrämmande:). Min elektriker föreslog att lägga ner elvärme kabel utanpå vattenslangarna, kopplade till en frostvakt. Allt för att undvika att de fryser i sönder under vintern.
Hur har ni andra gjort? Kan man få slangarna torra på ett enkelt sätt så slipper man värmen?

5
Markpooler. / Installation glasfiberpool
« skrivet: maj 15, 2018, 01:59:57:57  »
Hej. Ny på forumet och tar tacksamt emot era råd. Har tjuvläst en del här under tiden som vi letade och senare beställde en pool. Valet föll på en glasfiberpool 7x3,5m.

Min fråga är säkert enkel för er att svara på. Vad använde ni att återfylla med? Har fått rekommendationen att använda cementgrus, detta går att köpa färdigt men är ganska dyrt och man måste använda allt materialet under dagen det blir levererat. Det härdar med hjälp av markfukten så det går inte att ha det liggande. Kortsidorna fylls med stenmjöl 0-8 Några andra förslag på material eller sätt att blanda själv på? Tack för ett fantastiskt forum i denna pooldjungel.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag