VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Vad är det vanligaste som går sönder på en motor/pump?  (läst 1443 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Kaostronaut

Ena pumpen/motorn låter lite högre än normalt. Svårt att avgöra exakt vad/var på ljudet.

Ljudet är dock ett lite mer högfrekvent, kanske lite orent, ljud.

Fattar att ingen kan veta vad problemet är, undrar bara om det är vanligare att pumpar i sig börjar leva om eller om det är vanligare att det är själva motorn?  En bästa gissning på vad som brukar skita sig, någon?

Har renoverat ett 10 år gammalt lyxbad på 1800L, TV och allt bling som fanns på den tiden. Nya motorer med pumpar och allt kostar kanske 8000 så det är nog klokast bäst att byta båda när man ändå håller på, men budgeten blir snyggare om man kunde komma undan i vart fall initialt med kullager, impeller/tätningar eller en komplett pumpenhet på den ena maskinen :-)

Poolgiganten

Utloggad Teknikern

SV: Vad är det vanligaste som går sönder på en motor/pump?
« Svar #1 skrivet: juli 14, 2019, 12:54:48:48 »
Det enda som kan låta illa är lagren i motorn, i 99 fall så är det främre lagret mot pumpen som börjar bli slitet pga. att det är för lite fett i det från fabrik. Så gör man nämligen numera för att det ska gå åt reservdelar, gissa varför bilar inte längre har smörjnipplar på framvagnens styrleder,,,,,  ;)

När jag byter lager på nåt som ska gå frekvent så pillar jag bort ena tätningen på lagret, fyller det med valfritt kullagerfett och trycker tillbaks tätningen igen och det lagret lär fortfarande funka även efter nästa istid.  O0

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag