VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tynell

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Teknik / CO2-larm till maskin/teknik-rum?
« skrivet: april 16, 2018, 00:55:04:04  »
Hej, använder mig av Pahlens Minimaster med CO2/Klor och har därmed en tub med CO2 i maskinrummet, ett rum som visserligen är litet men inte är superbra ventilerat, så jag funderar på att skaffa ett gaslarm till detta utrymme.

Google ger mig ingen kärlek idag så jag tänkte kolla om det är någon annan som hittat någon bra lösning på detta?

Jag antar att ett Kolmonoxid-larm inte även löser ut på Koldioxid, eller?
Hittade annars detta som kändes lagom både i storlek och pris: https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/larm-sakerhet-overvakning/brand-rok-gas-vatten/gaslarm/kolmonoxidlarm-p21188

2
Markpooler. / SV: Vibrationsljud från UV-lampan?
« skrivet: april 15, 2018, 23:48:25:25  »
Jag har monterat den lampan och vill minnas att det är det kvartsröret som UV-lampan sitter i som inte riktigt matchar dimensionen på den "hona" som finns i tätningslocket i botten, dvs. röret kan röra sig i sidled några mm. Detta kan du lösa genom att lossa locket i botten på konstruktionen och fylla ut med lämpligt material.

Glappet uppstår på sida 2, bild 4 och det som kallas "Q" i bifogad PDF

Med vänlig hälsning,
Martin


Nytt rekord i sent svar tror jag :-D men det blev ju aktuellt nu i veckan när jag startade upp anläggningen. Har du något bra förslag på "lämpligt material" Martin?

3
Vatten och kemi / SV: Hur mycket vatten i sandfiltret?
« skrivet: maj 07, 2017, 13:46:29:29  »
Ja jo, så är det förstås, men det finns ingen minimi-nivå då?

4
Vatten och kemi / Hur mycket vatten i sandfiltret?
« skrivet: maj 07, 2017, 13:12:15:15  »
Hej!

Jag tömde ur systemet i höstas och nu är det dags att fylla upp och starta igen. Men...hur mycket vatten ska man fylla sandfiltret (Pahlen 515), står inget i manualen annat än att man ska fylla till hälften - men det är ju innan man har i sanden, min sand är ju redan i. Kommer inte ihåg hur det såg ut när jag tömde i höstas. Ska det vara strax över sandnivån, eller upp till kanten på kärlet? Eller nånstans mittemellan?



5
Vatten och kemi / SV: Vilken klornivå kan/ska man ha med UV-lampa?
« skrivet: augusti 22, 2016, 12:34:51:51  »
Har precis skrivit ett anlägg med liknande funderingar, som kanske skapar mer frågetecken än svar, men en kort sammanfattning är att jag tror det beror på hur du klorerar din pool och om du använder veckoklor med cyanursyra eller ej:

http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=12621.0

Tack! Ska läsa igenom det det du skrivit. Ledsen för sent svar...har inte fått notiser om svar på min inlägg den senaste tiden av nån anledning.

6
Markpooler. / SV: Vibrationsljud från UV-lampan?
« skrivet: augusti 22, 2016, 12:32:47:47  »
Hur har det gått, har du fått ordning på UV-lampan?

Skumt, fick inga notiser på att jag fått svar här - ledsen att det dröjt!

Leder in vattnet i botten och ut i toppen som flera andra här på forumet...finns inget vad jag kan se i manualen om att det skulle vara på nått annat vis, eller?

Den skallrar fortfarande, stryper jag flödet efter med kulventilen efter sandfiltret så slutar det, men jag vill ju inte ha ~50% vattenflöde :-/

7
Teknik / SV: Maskinrum - åsikter?
« skrivet: augusti 22, 2016, 12:22:48:48  »
En bypass till UV-lampan är alltid bra att ha. Jag vet att du har anläggningen igång nu men det kan ju vara något som du fixar sen när poolen är stängd inför vintern?

Hej! Ja, nu är den igång. Och som jag placerade allt nu skulle det bli rejält bökigt att få dit en bypass på lampan – men det känns inte helt nödvändigt heller.
Den sitter i en rätt begränsad del av systemet så ska lampan bytas är det inte många liter vatten som ska tömmas när man stänger av ventilerna före och efter.

Limmandet gick också fint, bara man håller tungan i rätt mun så :-) Men klämkopplingarna blev jag inte kompis med – så jag kommer nog byta ut ytterligare ett par kläm mot limmade unioner efter säsongen är slut.

8
Markpooler. / SV: vinterstängning utan att sänka vatten nivå
« skrivet: augusti 09, 2016, 09:30:18:18  »
Där vi bodde tidigare (en brf med 5x10m  pool) stod cirkulationen på året runt. Detta är i Nacka utanför Stockholm och vi hade ett par bistra vintrar under de tre år vi bodde där, men hade inga problem med poolen. Poolen hade "vanligt" pooltak.
 
När folk slutat bada (ca september/oktober) stängde vi av värmaren och slutade klorera, sen fick pumpen gå hela vintern.

Livslängden på pumpen går väl åt snabbare men i övrigt funkade denna metod väl tycker jag.

9
Markpooler. / Vibrationsljud från UV-lampan?
« skrivet: augusti 08, 2016, 23:00:02:02  »
Tryckte på startknappen för poolmaskineriet idag (yay!) och allt verkar funka som det ska (lite drop här och där vid gängade kopplingar som ska fixas bara). Pumpen jobbar på och hörs knappt, värmepumpen jobbar på och hörs knappt den heller – men uv-lampan låter som en maraccas  <help> trodde inte ens det var en möjlighet att DEN skulle ställa till med oljud.

Min teori just nu är att det är glasröret runt lampan som gör ljudet för att de vickar pga vattenströmmen. Eller vad kan det annars vara som skapar detta missljud i lampan? Och kan man få det att sluta på nått vis?

Vad tror ni?

10
Vatten och kemi / Vilken klornivå kan/ska man ha med UV-lampa?
« skrivet: augusti 08, 2016, 22:52:00:00  »
Ni som har UV-lampa i era pool – vad är en rimlig klornivå att ha när man kör en UV-lampa? De påstår sig ju minska klor-behovet med "upp till 80%"...vilket är under optimala förhållanden, förstås, men lite mindre borde man väl kunna ha om nu lampan gör sitt jobb (jag har en Blue Lagoon 75w).

Läste hos Pahlén att rek nivå enligt socialstyrelsen(?) är 0,5-1,6ppm.

Och hur märker man om man har tillräckligt med klor? Är det så länge vattnet inte blir grönt, eller vad ska man utgå ifrån?

Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan