VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - dajz

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / SV: Brilix thp 55 värmer dåligt
« skrivet: augusti 07, 2017, 12:19:06:06  »
Isbildningar är tecken på att den jobbar hårt och att den troligen helt enkelt inte orkar med mer. Tyvärr kan det vara så att den i kW är i underkant för din storlek på pool.

Vi har här i Värmland den senaste veckan haft bedrövligt väder, ca 100mm 12gradigt regn lör-sön, kallt på nätterna och typ storm, jag har haft svårt att få matematiken för min 9kw VP att hålla för detta sommarväder så den är avstängd.
Visst hade poolen varit nergrävd, full isolerad och med tak hade det säkert funkat alla gånger men det är den inte utan en intex infälld i trädäck som hos dig.

Tyvärr verkar det finnas en liten övertro på värmepumpar, men den här sommaren har iaf här varit bedrövlig gällande nattemperaturen som gjort att det varit svårt att hålla temperatur. Det är många faktorer som spelar roll för att det ska fungera bra, placering av pool och VP, flöden, värmeförlusterna på rör, avdunstning, by-pass, ledningslänger och framför allt storleken på VP.

Det är inte min mening på något sätt att låta som en viktigpetter utan det är i all välmening, har man läst på forumet ett tag så är dessa frågeställningar gällande VP överrepresenterade. Man får prova sig fram för att se hur sitt eget system funkar för att få ut mest av sitt system, då varje system är unikt. Men det är som nyborjare skriver att täckning av poolen är det viktigaste, då det suger enorma mängder energi ur poolen att avdunsta vatten dagtid och att det hindrar nedkylning på natten.
Det krävs lite trixande med by-pass vid olika temperaturer på både vatten in och lufttemperatur på mitt system för att få ut mer av de kW jag stoppar in och detta gör det hela mer energieffektivt och lättare att hålla temperaturen på 28-29 som vi vill ha.

2
Vatten och kemi / SV: Vilken dammsugare till intex pool/pump
« skrivet: augusti 02, 2017, 08:59:11:11  »

3
Vatten och kemi / SV: Trött på att dammsuga varje dag
« skrivet: juli 27, 2017, 11:04:37:37  »
Ni är alltså nöjda med intex dammsugaren, jag har sneglat på den men inte vågat köpa då den minst sagt verkar plastig. Men tre års 24/7 och fungerar fortfarande är ju värt 1000kr, att slippa stå med hov och manuell dammsugningen av dessa förbannade björkfrön.

4
Köpes / Upprullare till solfolie
« skrivet: juli 12, 2017, 09:18:21:21  »
Söker en upprullare till solfolie min 5m bredd.
Alla ni som installerat pooltak och har en gömd bakom garaget, hör av er med pris och vart den/ni finns.

5
Ovanmarkspooler / SV: fläckar på duken intex ultra
« skrivet: juli 10, 2017, 18:10:59:59  »
Sätt elektroden i ättika över natten så blir den som ny.

6
Ovanmarkspooler / SV: fläckar på duken intex ultra
« skrivet: juli 10, 2017, 11:36:40:40  »
Det ser ut som om du har samma utrustnings-uppställning (dock har jag sandfilter) som jag och med 6h per natt på saltklorinatorn så borde du ligga mycket högre än 1, hur ser elektroden ut? Jag har min på 3h per dygn men får ibland hoppa över någon dag för att inte få för högt. Nu täcker jag min så snart det är färdigbadat med solskyddet så solen inte kan bryta ner kloret och håller max 27-28 grader, du kanske kör varmare vilket kanske kan påverka kloret

7
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator slut
« skrivet: juni 23, 2017, 08:55:22:22  »
Prova att ställa ner elektroden i en behållare med ättika över natten, det tar bort beläggningen som skapas på ytan.

8
Ovanmarkspooler / SV: Luft vid inlopp Intex pool
« skrivet: juni 08, 2017, 07:25:43:43  »
Om du ni vill fortsätta med slangklämma är det nog bättre att byta mot en slät slang som har bättre förutsättningar att sluta tätt

9
Ovanmarkspooler / SV: Luft vid inlopp Intex pool
« skrivet: juni 07, 2017, 07:00:32:32  »
Saknas det inte en del mellan stosen och poolduken, vill minnas att man skruvade fast något på båda sidor om duken vid genomföringen på vår gamla intexpool och vill då även minnas att det var en skruvkoppling där och inte slangklämma. Dessa finns som reservdel hos intex.

10
Teknik / SV: Hur få det tätt?
« skrivet: juni 03, 2017, 10:16:38:38  »
Hur ser packningen/tätningsringen ut? Skadad?

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag