CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Kan en billig pool vara bättre än en dyr (samt en fråga om baddjup)  (läst 11859 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Stefan 1

  • Byggare
  • Expert
  • *****
  • Stad/land: Hässleberga Lunds kommun
  • Antal inlägg: 336
  • Total likes: 1
  • Kön: Man
  • Poolkungen 4x8 romersk trappa
    • Visa profil
Bygg då din gjutna pool med en gång, släng inte ut en massa pengar i onödan för att känna dig fram.
Du kommer att älska din pool  O0
Bygg med trappa om du ska bygga, detta kommer du inte att ångra.

/Stefan

Poolgiganten

Utloggad utopiazz

Det är inte riktigt så enkelt. En liten rund pool kan vi enkelt placera utan att inkräkta för mycket mot grannen. En gjuten historia måste vi ha bygglov för samt grannens medgivande eftersom den hamnar bara ett par meter från tomtgränsen. Det släntar rätt bra från vår tomt mot tomtgränsen så den kommer att bli nästan två meter hög med trädäck och staket.

Grannen kommer att bygga under sommaren, troligen med en hel del sprängning och detta kommer att vara mindre än 10m från vår tänkta betongpool. Vi vill inte heller att vårt poolbygge ska vara någon typ "hävstång" i deras placering av deras nya hus. Risken är att vi då får godkänna något vi inte vill bara för att få bygga vår pool nära tomtgräns.

Med en mindre "känna på" pool kan vi både själva få känna oss för om det är rätt samtidigt som grannen kan få vänja sig vid att det finns en pool ganska nära deras tomt. Det är iaf något som vi tror kan göra att det blir enklare när (om) det väl är dags att bygga på "riktigt".

Sen är det ju också ganska stor skillnad i kostnader att bygga en liten ovanmarkare för 25kkr plus kringarbete för 10kkr jämfört med ett betongbygge för 250kkr. Den lilla kan vi betala utan lån den stora måste vi låna till och då är det viktigt att det verkligen är rätt med pool.


Nu var  ju inte tanken att det skulle handla om vilken pooltyp vi ska ha utan om kvaliten på en billig respektive en lite dyrare ovanmarkmodell. Så åter till ämnet om det är någon som vill/kan bidra med åsikter och erfarenheter av en pool för 15kkr och en för 25kkr. Fast indirekt är kanske valet redan givet eftersom alla verkar överens om att djupare pool är att föredra och de billigare inte finns med större höjd än ca. 120cm


/Johan


Utloggad utopiazz

Efter en del ångest så är nu en pool beställd. Det blev en rund Zodiac Revelation med diametern 4,6m

Valet stod mellan den och en Palmyra. Då Palmyra och Revelation i princip är samma pool så föll valet på den pool som hade en "riktigare" sarg samt en mönstrad liner.

Ska hämta poolen på fredag så sen blir det dags att skapa en byggtråd med lite bilder. Kommer även att beställa belysning samt stege till poolen men det tar jag från Tyskland.

Utloggad kalle950

Citera
Men är det verkligen så enkelt som att "man får vad man betalar för"?

Inte så säker på det. Var på ÖB och hittade samma 3Kg bytta med chock-klor som folkpool säljer.
Samma föpackning, samma skopa i förpackningen och samma kemiska sammansättning enda skillnaden förutom etiketten
var att folkpool är 100% dyrare :-X

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag