Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Nora

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / Alternativ till plastliner ? (inomhuspool)
« skrivet: april 01, 2010, 00:36:11:11  »
Vi håller som jag nämnt i en annan tråd på och bygger om vår inomhuspool och ökar bl.a. storleken från 3x5 till 3x7 m. Vi har kommit en bit på vägen men har en bra bit kvar. Nu funderar vi lite över alternativ till plastliner, eftersom vi haft mycket problem med våran gamla, vatten som läckt ut, sprickor vid lampan, sprickor vid sargen o.s.v. Det är möjligt att det helt enkelt var fel på den linern och att en ny skulle hålla utmärkt. Men vi har ändå funderat på alternativ och hittills fått tre uppslag av vänner och bekanta:  1. att svetsa ihop en "innerpool" av rostfritt stål (stommen till vår pool är platta av betong och väggar av cementsten). 2. att göra en glasfiberpool inne i det hela genom att köpa en massa glasfiberväv och flytande plast och bygga upp en tät konstruktion och 3. en släkting till mig som annars bor i USA sa att de där ofta sprutar en liner av cement på något sätt. Vet inte om detta förekommer i Sverige ?

Finns det några synpunkter här på vad som kan vara vettigt ? Eller någon som testat några liknande lösningar ?

2
Inomhuspooler / Måste man skippa lampa för att få linern att hålla ?
« skrivet: november 10, 2009, 01:43:12:12  »
Hej ! Vi har en inomhuspool som vi nu måste renovera en del, bl.a. byta liner. Vi tänkte även passa på att göra den lite större då. Men vi har en sak som oroar oss: lampan och linern. Vår gamla liner har gett oss mycket problem, läckor, sprickor m.m. De allra flesta problemen har varit vid lampan. Antingen har det börjat läcka där eller så har linern helt enkelt börjat spricka där och öppnat sig, varvid vi fått en stor läcka och fått tömma poolen, limma på lagningsbitar, täta om och greja. Nu vill vi absolut inte ha tillbaka alla de problemen efter linerbytet. Måste man då avstå från att ha lampa eller finns det några knep för att få linern att hålla även om man tar hål för lampan ? Lampan ger ju så härligt ljus på kvällen och får poolen att se så inbjudande ut, men kanske man kan ordna någon lampa ÖVER poolen som lyser ner i vattnet eller något sådant ? Eller kan man köpa någon liner med någon slags förstärkning just där som lampan skall sitta ? Eller skall man köpa linern lite för stor ? Jag tror att ett av problemen med den nuvarande är att den liksom stramar. Den passar ok när poolen är tom men när man fyller upp så börjar den dra sig just vid lampan. Vi har i och för sig även haft läckor vid skimmern och nu det sista (linern är nu 8 år) så har den börjat spricka vid sarginfästningen också.

3
Inomhuspooler / Kan man göra poolen större ?
« skrivet: oktober 19, 2009, 19:14:15:15  »
Vi har en inomhuspool som vi haft i ungefär 8 år. Den har använts flitigt och den börjar nu bli i behov av en renovering. Problemet är framför allt attl linern har spruckit på två ställen, värst nära lampan. Det läcker bort ganska mycket vatten och vi kommer att få byta linern nu, jag tror inte att den går att laga igen (lagad två gånger tidigare).

Nu undrar jag om det skulle gå att göra poolen större när vi ändå skall göra om den ? Den är 3x5 m och det känns lite litet - skulle görna vilja öka på en bit, framför allt på längden. Plats finns i rummet. Poolen är byggd med en platta av betong, väggar av cementhålsten och en liner på insidan. Kan man ta upp ett större hål och mura på ett stycke innan man skaffar ny liner ? Eller blir det problem med att poolen liksom blir i två delar som inte håller ihop inbördes ? Har någon några bra ideer ?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag