Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Nora

Sidor: [1] 2
1
Inomhuspooler / Alternativ till plastliner ? (inomhuspool)
« skrivet: april 01, 2010, 00:36:11:11  »
Vi håller som jag nämnt i en annan tråd på och bygger om vår inomhuspool och ökar bl.a. storleken från 3x5 till 3x7 m. Vi har kommit en bit på vägen men har en bra bit kvar. Nu funderar vi lite över alternativ till plastliner, eftersom vi haft mycket problem med våran gamla, vatten som läckt ut, sprickor vid lampan, sprickor vid sargen o.s.v. Det är möjligt att det helt enkelt var fel på den linern och att en ny skulle hålla utmärkt. Men vi har ändå funderat på alternativ och hittills fått tre uppslag av vänner och bekanta:  1. att svetsa ihop en "innerpool" av rostfritt stål (stommen till vår pool är platta av betong och väggar av cementsten). 2. att göra en glasfiberpool inne i det hela genom att köpa en massa glasfiberväv och flytande plast och bygga upp en tät konstruktion och 3. en släkting till mig som annars bor i USA sa att de där ofta sprutar en liner av cement på något sätt. Vet inte om detta förekommer i Sverige ?

Finns det några synpunkter här på vad som kan vara vettigt ? Eller någon som testat några liknande lösningar ?

2
Inomhuspooler / SV: Kan man göra poolen större ?
« skrivet: april 01, 2010, 00:26:03:03  »
Hej igen !

Ja nu har vi varit poollösa ett slag och kommit lite längre med projektet, men än är det mycket kvar - säkert minst ett par månader. Efter vår nyårsfest tömde vi poolen, kastade ut den gamla linern och började med att göra hålet i golvet större. Sedan kom den superkalla vintern och trasslade till det, trots att det är en inomhuspool. Det var hopplöst att köra hem byggmateriel och så vidare. Men nu har vi gjort klart bottenplattan och håller på med att få väggarna klara. Sedan kommer sådant som ny sarg, rör och el som måste dras om m.m. Men hålets storlek, nu två meter längre än förut ser bra ut. 5 m kändes lite kort att simma i.

Vi har börjat fundera över om vi verkligen skall ha en ny vanlig liner eller om det finns andra alternativ. Men det är kanske ett eget ämne så jag tar nog en ny tråd till detta.

3
Omröstningar / SV: Poolen vid fester ?
« skrivet: april 01, 2010, 00:15:19:19  »
Hej igen !

Jag har inte varit här på länge - vi är ju för övrigt poollösa f.n. p.g.a. ombyggnaden. Jag hade hoppats vi skulle vara klara nu men det tar säkert ett par månader till minst.

Jo jag lovade ju att återkomma efter vår nyårsfest och rapportera hur det gick med vår liner och höga klackar i poolen. Eftersom linern skulle slängas ut ändå direkt efter nyår så spelade ju eventuella hål ingen roll. Ursäkta att rapporten tog så lång tid :(

Jo vi hade vår fest, jag badade med mina rejält högklackade skor och fick några av våra gäster att göra det samma. Vi riktigt dansade runt i poolen så ett tufft test blev det. Men trots detta så gick det INTE hål i linern. Några dagar senare när vi tömt poolen kunde vi konstatera att linern faktiskt var hel i botten - och då var det ändå våran liner som vi haft så mycket problem med, mest att det läckt eller spruckit vid lampan, sista tiden även uppe vid sargen.

Nu är ju detta inget vetenskapligt test. Att vår pool höll betyder ju inte att alla andra skulle göra det. Vi har ju fast grund under linern (gjuten platta + tunt lager skumplast). Om det vore mjukt under blev det kanske något helt annat. Kul hade vi i vart fall och alla skrattade när de fick höra att vi skulle göra lite experiment den kvällen! Det badet blev ju då det sista innan poolen tömdes.

4
Omröstningar / SV: Poolen vid fester ?
« skrivet: december 23, 2009, 02:34:07:07  »
Hej Erica - tack för tipset. Men jag tittade på den annonsen och det verkar vara en helplastmodell, alltså inte någon speciellt stark liner eller så. Men stark och kraftig verkar den ju att vara. De talade om en tjocklek på 8 mm vilket ju är supertjockt jämfört med en liner. Hur som, våran liner verkar läcka nu igen så jag får bara hoppas att inte läckan blir alltför stor innan nyår. Vi kan inte se någon skada på den men vattennivån sjunker cirka en centimeter per dag just nu :( Så mycket kan det väl inte avdunsta, det har det i vart fall inte gjort förut.

5
Inomhuspooler / SV: Måste man skippa lampa för att få linern att hålla ?
« skrivet: december 23, 2009, 02:23:25:25  »
Hej alla - jag har varit härifrån ett slag. Ja rostfritt låter ju som ett intressant alternativ om det inte är superdyrt förstås. Det håller säkert för nästan vad som helst. Men färgen blir ju förstås inte lika rolig. Man tänker väl sig nästan alltid pooler i blå-grön aktig färg. Om man målar rostfritt blir det väl inte lika hållbart kan jag tro. Tjock och stark liner verkar ju också vara ett alternativ, fast lika stark som det rostfria blir det säkert inte.

6
Omröstningar / SV: Poolen vid fester ?
« skrivet: december 03, 2009, 23:52:42:42  »
Hej ! Nej högklackat i en pool med liner är väl kanske inte så jättesäkert, men i vårt fall har det ju gått bra. Jag hade faktiskt inte ens tänkt på att det skulle kunna vara någon risk för att göra hål i poolen - som Erica sa så är man ju inte alls så tung i vattnet som på land, men visst risken kanske finns, i vart fall om det då bara är sand bakom. Men jag skall göra ett test  ;D Vi skall ha nyårsparty runt poolen. De skorna jag kommer att ha då har rejält höga klackar och jag skall testa att ha dom på mig i poolen också, riktigt gå omkring och se om det händer något. Nyårspartyt blir sista gången vi använder poolen före ombyggnaden, så linern skall slängas ut efteråt, så eventuella hål spelar ju ingen roll. Jag får återkomma med resultatet senare :) Sedan får vi väl ett par tre poollösa månader minst innan ombyggnaderna blir klara.

Erica, det du sa om ordentlig belysning - nu när vi bygger om poolen skall vi ju öka storleken från 5 x 3 m till 7 x 3. Vi har nu en lampa, ungefär mitt i. Behöver man ha två till 7 x 3 m eller klarar en rejäl lampa det hela ?

7
Inomhuspooler / SV: Måste man skippa lampa för att få linern att hålla ?
« skrivet: december 03, 2009, 23:34:19:19  »
Tack för alla tips ! Är det så att den platssvetsade blir starkare för att den är tjockare i sig själv eller är det för att den då säkert passar och inte börjar dra och ha sig som vår nuvarande liner (t.ex. vid lampan) ? Svetsar man ihop den efter att man satt dit lampa, skimmer och annat eller före ? Priset för sådan liner är ju tydligen klart mycket högre, men om den håller bättre kan det kanske vara väl använda pengar. Nu verkar ju de flesta här i och för sig tro att det att våran havererat beror mest på fel vid bygget och då hjälper väl kanske inte vad man har för sort.

Ett annat alternativ har kommit upp till diskussion hemma också. En släkting till min man var på besök och kom med ett annat förslag: varför inte göra en "liner" av rostfri plåt i stället för av plast ? Till saken hör att släktingen har en verkstad som sysslar med metalljobb så det låg väl nära till hands för honom att föreslå. Han menade på att tunn plåt i rostfritt stål kunde svetsas på plats så att man fick en garanterat hållbar pool. Enda nackdelen skulle väl då vara att det blir inte den där "poolfärgen" på den. Enligt honom finns det en hel del pooler i rostfritt. Är det någon som vet mera om detta eller har synpunkter på om det skulle vara ett bra val eller inte ?

8
Inomhuspooler / SV: Måste man skippa lampa för att få linern att hålla ?
« skrivet: november 13, 2009, 00:54:25:25  »
Tack för alla tips, här lär man sig en hel massa. Ja det låter ju rimligt att man får alla mått bättre om man svetsar ihop linern på plats. Men kan skarvarna bli lika starka som om det gjorts på fabrik ?  Är prisskillnaden mellan de två sorterna väldigt stor ?

Jag har funderat också på om det finns olika tjocklekar på linern ? Är alla samma eller kan man köpa en tjockare sort för att minska risken att få problem med sprickor eller hål med tiden ? Den här gången vill vi ju göra det ordentligt så att vi inte får en ny omgång med problem efter en tid. Vi får hellre betala lite mera och få en kvalitet som håller än att vi tar några risker.

Erica - lamporna ser ju fina ut! Tack för tipset. Jag kan förstå att man kan råka sparka mot dem ibland, men om man kan slippa risken för läckor kan det nog vara värt det. Jag har inte funderat över om vi skulle behöva en lampa till när poolen blir större. Den vi har lyser fint i poolen nu (5x3 m) men det så klart att den blir ju längre. Poolljuset räcker ju faktiskt till att lysa upp hela rummet och då ser det ju så fint ut.

9
Inomhuspooler / SV: Måste man skippa lampa för att få linern att hålla ?
« skrivet: november 11, 2009, 23:15:29:29  »
Hej och tack för svaren. Det gjordes alltså inte som ni rekommenderar här, att fylla på bit för bit och sätta fast saker allt efter som utan allt monterades först, sedan kom vattnet. Som jag nämnt tidigare verkade det som om linern stramade vid lampan, liksom om lampan var det som höll emot när linern ville röra sig lite snett nedåt liksom. Så kanske det var huvudfelet. Kemin har vi nog haft hyffsad koll på. Vi är inga proffs men poolen har ju hållits badbar nästan hela tiden under de här 8 åren, utom när vi varit utomlands ett par månader vid ett par tillfällen.

Linern kanske inte heller var av bästa kvalitet, vad vet jag. Och nu börjar jag fundera på hur sådana här kan åldras och hur man räknar ålder på liners. Jag sa att linern var 8 år gammal och då menade jag att den ANVÄNTS i poolen i 8 år. Kan de åldras medan de ligger kvar i sin originalförpackning ? Vi köpte nämligen poolpaketet (liner, filter,skimmer, pump, värmare liksom diverse elprylar, lampan och en trappa) av en privatperson som själv hade köpt det på någon konkursauktion och haft det liggande i sitt garage i rätt många år men aldrig orkat med att förverkliga sin pooldröm utan till slut sålde det hela. Så räknar man ålder på det viset så kan nog linern vara 20 år eller mer; ingen aning.

Ni kanske har några bra tips på vad vi bör tänka på nu när det är dags för en ny liner ? Finns det saker som är viktiga att tänka på, utöver då att man tydligen skall fylla på en bit INNAN man skruvar dit alla saker ?  Vi tänkte nu ta upp ett lite större hål i golvet, förlänga bottenplattan (betong) och väggarna ett par meter och på så vis gå från 5x3 m pool till en 7x3 m. En liten komplikation är att min man gjorde den ursprungliga botten plattan lite "djupare" i mitten för att få lite mer vattendjup, så det är liksom en grop där. Skall man ta hänsyn till det när man beställer liner eller fixar det sig själv ? Den sluttar ganska lite, gropen är ca 3x2 m och går ner ca 20 cm extra i mitten. Vattendjupet vid väggarna ligger på cirka 120 cm och alltså då 140 cm i mitten. Vi skulle gärna öka djupet också, men det blir för dyrbart för då måste ju hela botten göras om.

10
Omröstningar / SV: Poolen vid fester ?
« skrivet: november 10, 2009, 22:50:14:14  »
Erica - ja ALLT finns att köpa på nätet !  ;D  ;D

Jo det var vilda grannar, lite för vilda. Att de var nakna var ju deras sak men när ett par av deras gäster försökte köra hem rattfulla och brakade in i vår bil och mejade ner en bit av staketet blev det ju vårt problem. Som tur var blev dock ingen människa skadad. Visst får folk dricka vid fester men låt då bli bilen!


Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag