VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Baquacil-Skum  (läst 1261 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad cheval67

Baquacil-Skum
« skrivet: september 14, 2017, 16:45:43:43 »
Vi använder Baquacil i vår pool sedan starten 2009 vilket har fungerat bra även om vi på långa vägar inte haft i så mycket medel som det rekommenderas. Nu har vi skaffat ett tak och håller dryga 30 grader i poolen vilket förmodligen gör att man får vara mer noga på grund av värmen (fast å andra sidan kommer det ju inte i en massa smuts).
Hur som helst så råkade botten och sidor bli gröna, dock var vattnet klart. Hällde då i medel och städade och då blev det fint men efter några dagar var det ett skum som låg på ytan i ungefär halva poolen på den sidan där breddavloppet är. Detta försvinner när man badar men nästa gång är det likadant. Det ser även ut som om det är en massa små luftbubblor i vattnet när man badar på kvällen med lampan tänd.
Vet någon vad detta beror på? Det har gått ett tag sedan vi hällde i medel nu men det är fortfarande skum på ytan. Nu började det bli lite smått grönt i kanterna igen och jag tänkte fylla på mer medel (det visar aningen lågt phmb) men tänk om det blir mer skum då?
Sedan undrar jag även om det kan vara farligt att andas in ångan där under taket om det gröna kommer (Det är väldigt lätt att ta bort nästan som ett grönt damm) Eller om det kan bli andra farliga bakterier som följer med luften när man andas in den? Typ legionella eller liknande.....
Någon som vet?

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan