CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Aq

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Bygger pool - har 1000 frågor
« skrivet: mars 13, 2017, 18:28:49:49  »
Hej!

Vi bygger hus och pool i Stockholmstrakten. Tomten är så otillgänglig så vi fick börja med poolen innan huset! Därför är nu poolväggarna i betong gjutna (3 x 7,1 x 1,5) men huset bara halvfärdigt. Förhoppning är att både pool och hus ska vara klart under sommaren. Nu till frågorna:

- Uppvärmning: Vi tänkte oss värmeväxlare för att slippa brummet från en luftvärmepump. Det är en bit mellan bergvärmepumpen till poolen, kanske 15m totalt. Blir det för stora värmeförluster med det avståndet?

- Hur mycket extra måste vi borra energibrunnen för att hålet inte ska bli överutnyttjat (tänkte köpa pooltak) och vilken VP funkar bäst för detta?

- Pooltrapp: Vi funderar på att bygga en pooltrapp på kortsidan. Vad är lagom steghöjd och hur många steg? Kommer vi sitta i trappen när vi har pooltak? Pooltaket som vi tittat på har en öppningsbar sektion så man slipper öppna hela taket (man går i från sidan om jag förstått saken rätt). Ska vi bygga en trapp som ser ut som ett U för att lättare ta sig ned i poolen genom den öppnade sektionen?

- Liner: Har läst att en tjockare liner är bättre men att den då måste platssvetsas. Vi fick en offert på detta och då stod det att linern måste fästas i en träregel. Betyder det att kapskivan måste fram för att "fälla in" träregeln? Går det inte att fästa direkt i betongen på något sätt? (har även ställt frågan till leverantören men inte fått svar än).

- Vad mer ska vi tänka på nu när vi har chansen att i viss mån fortfarande både anpassa pool och hus?

/AQ  <hmm>

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag