CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Aq

Sidor: [1]
1
Markpooler. / SV: Bygger pool - har 1000 frågor
« skrivet: mars 21, 2017, 23:01:27:27  »
Vilket engagemang!

Tack Macp, Castrol och övriga för input angående pooltrappen. Jag har gjort ett utkast till ritning som jag tror funkar tack vare er!

När det gäller BVP, energibrunn och värmeväxlare har vi kommit några steg till på vägen. Enda utmaningen just nu är att återförsäljaren av BVP (IVT Geo 312C) inte riktigt kan bestämma sig om den inbyggda circulationspumpen är tillräckligt kraftig för att pumpa runt vattnet till golvvärmen. Poolen är dock inga problem.

Inser att jag var lite otydlig med frågan ang. liner. Kanterna till poolen är som sagt gjutna till rätt höjd och skimmer är också fastgjuten. Problemet är att han som offererat svetsning vill ha en träregel ovanpå kanten att spika fast linern i. Om jag sätter den ovanpå gjutningen blir kanten högre än tänkt. Jag hade också en idé om att sätta klinker runt poolen. Just nu är lösningen att såga ut ett jack i betongen för att kunna montera träregeln utan att den sticker upp eller stör klinkerläggning. Andra idéer?



2
Markpooler. / SV: Bygger pool - har 1000 frågor
« skrivet: mars 14, 2017, 21:36:45:45  »
Tack för alla svar så långt!

Nackdelen med värmeväxlare på icke uppvarmt utrymme är att den måste tömmas vintertid för att undvika man frostskador.

Aha, det tänkte jag inte på. Låter dock överkommligt.

Lite beroende på hur varmt du vill ha i poolen så lastar den borrhålet med ca 6000 - 10 000 kWh/år (27 till 32°C)
Självklart är detta en uppskattning, men nåt sånt i alla fall.
Ett nytt hus av normal storlek brukar behöva ca 15000 - 20 000 kWh energi/år, så borran kanske bör förlängas med 30-40%.

Energibalansberäkningen visar att huset behöver c.a 22 000 KWh / år från borran (med en Thermia Optimum G3). Föreslaget borrdjup är 225 m, känns som 30-40% mer blir väldigt djupt = dyrt?

Vilka bergvärmepumpar har ni tittat på, har de inbyggd poolstyrning, eller är det ett tillbehör, och vad kostar tillbehöret - det är frågor du skall undersöka så du kan fatta ett vettigt beslut.

Väntar fortfarande på några offerter men en snabb googling på bergvärmepump och poolstyrning ger få träffar, de flesta 5-10 år gamla. Trodde att de stora (IVT, Thermia, osv) utvecklat denna styrning mer i de senare modellerna?


3
Markpooler. / Bygger pool - har 1000 frågor
« skrivet: mars 13, 2017, 18:28:49:49  »
Hej!

Vi bygger hus och pool i Stockholmstrakten. Tomten är så otillgänglig så vi fick börja med poolen innan huset! Därför är nu poolväggarna i betong gjutna (3 x 7,1 x 1,5) men huset bara halvfärdigt. Förhoppning är att både pool och hus ska vara klart under sommaren. Nu till frågorna:

- Uppvärmning: Vi tänkte oss värmeväxlare för att slippa brummet från en luftvärmepump. Det är en bit mellan bergvärmepumpen till poolen, kanske 15m totalt. Blir det för stora värmeförluster med det avståndet?

- Hur mycket extra måste vi borra energibrunnen för att hålet inte ska bli överutnyttjat (tänkte köpa pooltak) och vilken VP funkar bäst för detta?

- Pooltrapp: Vi funderar på att bygga en pooltrapp på kortsidan. Vad är lagom steghöjd och hur många steg? Kommer vi sitta i trappen när vi har pooltak? Pooltaket som vi tittat på har en öppningsbar sektion så man slipper öppna hela taket (man går i från sidan om jag förstått saken rätt). Ska vi bygga en trapp som ser ut som ett U för att lättare ta sig ned i poolen genom den öppnade sektionen?

- Liner: Har läst att en tjockare liner är bättre men att den då måste platssvetsas. Vi fick en offert på detta och då stod det att linern måste fästas i en träregel. Betyder det att kapskivan måste fram för att "fälla in" träregeln? Går det inte att fästa direkt i betongen på något sätt? (har även ställt frågan till leverantören men inte fått svar än).

- Vad mer ska vi tänka på nu när vi har chansen att i viss mån fortfarande både anpassa pool och hus?

/AQ  <hmm>

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag