CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - eng

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / Engs poolbygge
« skrivet: juni 30, 2007, 12:08:07:07  »
Nu är  ä n t l i g e n  bygglovet klart och poolen beställd <antman>
Dessvärre dröjer leveransen till vecka 34  :'( men då får vi åtminstone god tid på oss för grävning och förberedelser - vi gräver (jodå, vi har tjuvstartat lite grann  ;)) nämligen för hand... Dessutom måste vi plocka ner några fruktträd och en bamse-tall.
Bifogar en "före-bild" - där även den intet ont anande (bilden är från förra sommaren) arbetskraften syns - de har således stått på tillväxt och vilat sig i form ett helt år, men nu är det slut med det  >:D.

Återkommer med bilder när det finns nå't att visa - och stort TACK för alla råd och tips som jag har fått/hittat på detta suveräna forum!!! O0
/Stefan

2
Markpooler. / Kalkputs som pool-beläggning...
« skrivet: juni 16, 2007, 15:11:54:54  »
...ungefär hur dumt är det..?
Vi går i väntans tider (väntar alltså på bygglov för pool...) och avundas alla er som redan kommit igång eller rentav är klara med era pooler...
Så här är det: Vi vill dels bygga en "riktig" pool och det blir då en liner-pool - allt ok så långt. Men se'n vill vi ha en liten barnpool (läs: barpool...) ca 80 cm djup som ska gjutas i betong=vattentätt.
På botten blir det samma sten som runtom, men så var det här med väggarna... Helst av allt skulle jag vilja ha kalkputs på väggarna (typ pizzeria-inredning, lite lagom ojämnt, sådär...), men frågan är ju då - exakt  h u r  dumt är det?...
Jag har tänkt att tömma lill-poolen vintertid och då blir det ju inte så knepigt att slamma om väggarna på våren om det behövs - däremot är jag  i n t e  villig att tömma poolen varannan vecka för att putsa å fixa.
Vad tror ni? Någon med erfarenhet av kalkputs? Idéer?

Återkommer hur som helst m info om vi bara får bygglovet nå'n gång..!
Mvh Stefan

3
Markpooler. / LED - erfarenheter
« skrivet: april 29, 2007, 21:02:55:55  »
Hej igen!
Efter många vändor, våndor och vedermödor har vi nu äntligen ansökt om bygglov (vår kommun kräver bygglov för fågelholkar och uppåt) och om bara det går vägen ska vi lägga upp en tråd kring detta här på forumet (håll alla tummar och stortår!).
Min fråga här och nu: Vi hoppas på att få bygga en pool med carrara-liner (om det nu skulle undfått någon...) och funderingen nu rör LED-belysning. Allt fler pool-leverantörer tillhandahåller ju LED-belysningar, men hur fungerar dessa i praktiken? Vi kommer ju (förhoppningsvis) att ha en väldigt blå pool. Om man då har en LED som går i bordell-rosa, urin-gult och LSD-grönt - försvinner dessa färger i allt det blå (detta alltså helt utanför diskussionn huruvida detta är vackert eller ej) - eller finns det någon slags poäng i LED?
Tacksam för erfarenheter och tankar kring detta - betänketid 6-10 veckor (jag beställer poolen så snart bygglovet är klart).

4
Markpooler. / Carrara-liner
« skrivet: januari 24, 2007, 22:29:30:30  »
Velar och funderar över linerval - främst mellan mosaikmönstrad alt carrara-d:o. Har hittat tonvis med bilder på pooler med mosaikliner, men knappt en bild på carrara-pooler...  <hmm>

Visst finns det väl stolta ägare till pooler med carrara-liner här på forumet? Var inte blyga! Släng upp era bilder här i tråden - så får ni både stoltsera med era vackra pooler och på köpet hjälpa mig att sluta vela  :)

Tack på förhand!
Stefan

5
Övriga frågor! / Vattenfall - hur räknar man på flödet?
« skrivet: januari 23, 2007, 20:55:42:42  »
Hej allihop och tack för all inspiration ni bjuder på här på forumet!

Jag har seriösa, men rätt förvirrade, planer på att bygga pool till våren. Tillbringar alldeles för mycket (?) tid på att fundera, drömma, bläddra, surfa och räkna - det är lite som hustrun säger - det vore lättare om det bara fanns en modell att välja på...

En sak som jag fastnat lite på/för (och det är helt och hållet detta forums fel  O0 ) är vattenfall! Anta t.ex att man har en grund liten relax/grogg-pool som längs en sida tömmer sig i den "riktiga" poolen - hur räknar man då ut vilken pump/pumpar som krävs (och därigenom elkostnad) för att hålla det hela igång? Jag läste bl.a en del länkar i tråden om "infinity-poolen i Tyresö" (så mycket är ju hans fel  O0 ) för det vore ju inte dumt med lite "infinity-effekt" från relaxpölen samtidigt som det ger ett vattenfall ner i poolen.

Nåväl - i en av infinity-länkarna skriver man att det krävs minst 3/8 tum (blir la' ca 1 cm) djup på själva "över-rinningen" s.a.s. Om man då räknar på ett vattenfall med en bredd på 100 cm så får man ju en "yta" på 100 cm2 räknat på 3/8 tum-regeln - so far, so good, men hur fort rinner vatten???  <hmm> Jag vet att frågan är "fel", men hur bär man sig åt för att inte investera i något som sedan bara blir till ett vårligt takdropp effektmässigt?  <dontkn>

Ja'... det var mitt första inlägg här på forumet, men jag återkommer garanterat med fler mer eller mindre begåvade funderingar!

Ha' de' gött!
Stefan

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag