Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Aquacil check/chock nicotop nicosil  (läst 734 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Magnus Andersson

  • Gäst
Magnus Andersson
Aquacil check/chock nicotop nicosil
« skrivet: augusti 22, 2018, 22:36:15:15 »
Hej, har precis flyttat in i ett hus med pool, har ingen erfarenhet av detta och frågor angående en del medel, väntar på svar från gamla ägarna.

Vad används nicosil till? Vad används nicotop till? Vad används baquacil check till? Baquacil chock? Algfix?

Ledsen för dumma frågor men skulle uppskatta svar.

Mvh
Magnus

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Aquacil check/chock nicotop nicosil
« Svar #1 skrivet: augusti 24, 2018, 08:17:23:23 »
Förekomsten av de där kemikalierna visar ju att ägaren till poolen kört med "alternativ kemi", Baquacil/Nicosil i stället för klor. En del poolägare vill inte ha klor i poolen och då är Baquacil det vanligaste systemet.

Nackdelen är att systemet är dyrare, plus att en del verkar få problem med vattnet efter ett par tre års drift. Fördelen är att man slipper ha klor i poolen, då vissa personer verkar vara överkänsliga mot klor. Men de allra flesta poolägare kör sina pooler med klor som desinfektionsmedel.  NÅGOT system måste man ha, annars blir vattnet ohygieniskt och man får en snabb tillväxt av alger i vattnet.

Nicosil är en variant (annat fabrikat) men jag har inte sett den produkten i Sverige på bra länge och undrar om den säljs fortfarande.

I och med att poolen körts med Baquasil har man bara två alternativ: 1) fortsätta med Baquasil 2) konvertera till klor, vilket antingen gör att man får byta vatten eller att man får hälla i väldigt mycket klor vid övergången eftersom kvarvarande Baquasil kommer att äta upp kloret. Baquasils produkter finns att köpa i Sverige, men priset är klart högre än för drift med klor.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag