Allt om pool, Poolforum!

SpaForum - spabad => SpaForum => Ämnet startat av: Sherman skrivet december 30, 2017, 13:07:44:44

Titel: Mjölkigt vatten och klorchock?
Skrivet av: Sherman skrivet december 30, 2017, 13:07:44:44
Är ny i ämnet och har läst i diverse trådar att det kan hjälpa med en klorchock vid mjölkigt vatten. Nybörjare som man är undrar man ju då vad en klorchock är? Är det detsamma som att lägga i klorgranulat? ( som vi gör efter varje bad)
PH och Alkvärdena ligger där dom skall enligt teststickorna vi använder, klor har legat lågt men nu ligger det snarare lite högt efter att jag lade i flottören med nya tabletter i förrgår men det brukar dock sjunka snabbt när tabletterna tagit slut efter ca 3-4 dagar. Mjölkigheten uppstod för ca 1 vecka sedan.
Vattnet är ca 1 månad gammalt så det borde väl inte bytas redan?
Titel: SV: Mjölkigt vatten och klorchock?
Skrivet av: roggap skrivet januari 06, 2018, 10:09:32:32
Tjena,

Sök på forumet, finns mycket information ang vatten och div problem

MVH
Roger
Titel: SV: Mjölkigt vatten och klorchock?
Skrivet av: Sherman skrivet januari 09, 2018, 20:49:58:58
har fått fason på vattnet nu men jag fattar fortfarande inte vad en klorchock är? Är det detsamma som att lägga i klorgranulat som vi gör efter varje bad?
Titel: SV: Mjölkigt vatten och klorchock?
Skrivet av: roggap skrivet januari 10, 2018, 08:34:55:55
Klorchock är inte det du gör efter badet.
Vid en klochock strävar man efter att hålla en klor nivå över 10 ppm ett antal timmar för att bla frigöra bundet klor. Det görs efter behov eller med någon form av periodisering. Jag klorchockar endast när det behövs pga att jag vill hålla liv i vattnet så länge som möjligt, då vattnet dör ganska snabbt vid kraftigt bruk av klor.

Titel: SV: Mjölkigt vatten och klorchock?
Skrivet av: Telekiter skrivet januari 10, 2018, 10:21:03:03
Precis som Roggap skriver så kallas det "klorchock" när man lagt till så mycket klor så halten klor är högre än 10 ppm under en tid. Kanske ett dygn eller två. Jag kör normalt med Bromtabletter (inte klor) i flytande behållare/dispenser, samt aktivt syre efter varje bad. Men någon gång, kanske var tredje/fjärde vecka så gör jag en "klorchock" (brukar innebära 3 matskedar minichlor) för att rensa vattnet ordentligt. Kan också behövs efter någon riktig fest med många badande. När sedan klorhalten sjunkit ner till 1-2 ppm (dvs fortfarande liiite färg på mätstickan) så lägger jag åter ner behållaren med bromtabletter i badet. Funkar mycket bra. Jag har aldrig mätt cya i mitt bad men jag tror inte den nivån har gått upp till några besvärande nivåer pga att jag ju klorerar så pass sällan. Fast eftersom jag inte kontrollerat detta så kan jag ju inte säga med säkerhet hur det ligger till. Jag lyckades faktiskt köra med samma vatten från April-December och det var iaf hyggligt klart vatten även i slutet. Men då var det i ärlighetens namn ganska sparsamt med bad pga sjukdomar osv under ett par månader på hösten.

/Urban.