CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - frida

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / Hur mäter ni ert poolvatten?
« skrivet: juli 26, 2012, 22:23:44:44  »
Hej!
Vi använde ett tag nitors poolstickor men upptäckte (efter råd härifrån forumet) att poolstickorna inte mätte likadant som tabletter. Numer använder vi dph och red phenol tabletter från harald nyborg. Tyvärr kan man inte läsa av alkalinitet med dessa.

Vad har ni andra hittat för mätutrustning som känns bra?

2
Vatten och kemi / Hur använder man flockningsmedel?
« skrivet: juli 13, 2012, 14:09:58:58  »
Hej!
Haft några regniga tråkiga arbetsdagar och glömde klorera poolen. När vi lyfte på skyddet fanns i botten ett grönt fluff. Jag höjde klorhalt till det normala och la i en påse med flock. Ph var ok. Efter ca ett dygn fanns på botten en något mindre mängd grönaktigt fluff som jag försökte dammsuga upp. Raskt kommer ur poolens inlopp samma gröna sörja tillbaka. Har nu chockklorerat och rört runt i vattnet med resultat att fluffet är mjölkvitt istället. Har också sänkt det nu förhöjda ph:t och lagt i en ny flockpåse.
Så några frågor:
1. Jag la flockpåsen i vår skimmer - "skålen" där vattnet sugs ut ut poolen in i sandfilterpumpen. På kartongen till flocken står att man ska lägga påsen i poolens breddavlopp, vilket jag tolkar som vår skimmer?? Vad tror ni?
2. Är inte det litet konstigt? Flockmedlet fastnar väl i sandfilterpumpen och sedan ska det backspolas ut? Eller ska den fina smutsen fastna i flockmedlet bara när det smutsiga vattnet passerar i pumpen? I så fall antar jag att man direkt och återkommande efter man lagt i flockmedlet ska dammsuga botten/röra runt för att få in så mycket som möjligt i pumpen?

Jag har ju använt flockmedel innan och tycker det varit effektivt utan  att jag för den del grejat så mycket med det då.

Om nu vattnet blivit klart och fint igen, pga flockmedlet så gäller det väl att backspola så snart som vattnet är fint. Varför ska man vänta i ett dygn?

Hoppas på svar för att bättre förstå detta :)


3
Uppvärmning / Poolvärmepump utan automatisk avfrostare - vad kan hända?
« skrivet: juni 11, 2012, 22:12:23:23  »
Hej!
Vad gör den automatiska avfrostaren egentligen? Om pumpen inte cirkulerar så måste väl vattnet ändå kunna frysa, och då frysa sönder slangar etc??
Om man inte har någon automatisk avfrostare på sin värmepump hur hanterar man då köldknäppen en juni/augustinatt??
Någon som vet hur det här fungerar??

4
Uppvärmning / Brilix 55 vs LUXLAMA LX05H ???
« skrivet: juni 10, 2012, 09:48:48:48  »
Hej!
Jag förstår inte riktigt vad det är för skillnad mellan dessa två poolvärmepumparna.
http://www.rubinpool.se/poolvarmepump-luxlama-lx05h--p-135-c-168.aspx
http://www.rubinpool.se/poolvarmepump-brilix-thp-55-p-290-c-168.aspx
De kostar ungefär lika mycket. Brilixen har 5,5 kW medan luxlaman "bara" har 5kW. Samtidigt sägs L värma 30kubik medans B värmer 25kubik. L verkar vara en aning mindre och har bättre garantier, ljudnivåangivelserna är annorlunda och copvärde saknas för B (har också googlat men inte hittat någon bättre beskrivningar).
Det verkar som om många här på forumet är förtjusta i B, själv tycker jag att det verkar vara bra garantier på L.
 Vi har just nu en rampool men tänker oss att så småningom kanske byta till något större (kring 25-30kubik) men isåfall kommer vi också att skaffa ett lågt litet pooltak. Hoppas att någon har litet kloka råd!?

5
Uppvärmning / Att tänka på vid köp av begagnad värmepump?
« skrivet: mars 26, 2012, 08:12:36:36  »
Hej!
Jag tittar litet efter en begagnad värmepump men om jag nu skulle hitta en så är jag osäker på hur man vet om den är bra, inte trasig, slutkörd etc Någon som vet hur man gör/ vad man ska kolla efter när man tittar på en beg värmepump?


6
Hej!
Jag undrar om det finns någon som haft problem med sin plåtpool av den typ som jf fritid eller rubinpool säljer t ex rost?  Hur länge har de hållit? Varför blev det problem? Hur löste det sig?
vänlig hälning frida

7
Hej!
Jag funderar på att vi antingen skulle mura (m t ex lecablock) väggar till en pool och sedan putsa och sätta/få satt en liner i den. Jag har ingen aning om vad det kan kosta, någon som vet?
Kanske går det att hitta liner i färdig storlek som man anpassar murningen till? Kan man om man är normalt händig sätta ihop en liner själv?
(Jag hade eg gärna murat en pool och sedan målat den, men det verkar vara mycket problem med läckage  :( )

MEN blir det någon kvalitetsskillnad mellan murat och plåtar? Om man bortser från slangar, pump och sådant. Jag tycker att  tanken att själva poolväggarna skulle gå åt skogen är ganska tröttande och är därför tveksam till jf, rubin  etc men jag vet egentligen inte vad som säger att en murad pool skulle vara bättre? Vad är det som gör ett murningsprojekt tveksamt?
vänlig hälsning frida

8
Uppvärmning / Förslag på solfångare som kan fungera nu och sedan?
« skrivet: juli 28, 2010, 09:55:16:16  »
Hej!
Har ännu ganska vaga planer på en pool av mer hållbar sort. Idag har vi en stålrörshobbypool om 7 kubik. Det nya poolprojektet skulle i så fall maximalt vara ca 3*5,5 *1,5 dvs ca 25 kubik. MEN redan nu längtar vi efter solfångare. Vad tycker ni kan vara lämpligt att handla som kan fungera både nu och sedan? Ofta går det ju att komplettera upp storleken efterhand. Finns det anledning att välja en dyrare variant? Vad är dåligt med t ex jf-fritids eller el Nino solfångare. Finns skillnader i kvaliten?
vänlig hälsning frida

9
Ovanmarkspooler / Usch, det läcker! Hur hitta läckan??
« skrivet: maj 29, 2010, 21:29:58:58  »
Började fylla poolen med vatten men upptäckte nästan omeddelbart att det läcker. Är det någon som har ett enkelt och bra förslag på hur man hittar läckan? Vi har en hobbypool från bestway.
F

10
Ovanmarkspooler / Skimmer plus poolskydd?
« skrivet: juni 14, 2009, 21:03:13:13  »
Hej!
Lyxade till det och handlade en välbehövlig skimmer samt en dammsugare som drivs av pumpen! Förra sommaren köpte vi ett sandfilter från HaraldNyborg.
Vi brukar köra pumpen på natten, med poolskyddet på.
Men i bruksanvisningen för skimmern står att poolskydd och skimmer inte får användas samtidigt eftersom pumpen då kan riskera att gå torr. Ganska självklart kanske, men hur ska jag göra nu?
Ikväll tog jag ur filterkorgen*2 och drog sedan ner den yttre korgen (som utsugsslangen sitter i) på det lägsta. Hoppas detta kan fungera. Det känns ändå litet nervöst ... :-\ Hur gör ni andra?
frida

ps dammsugaren var fantastisk, vilken dröm ...  :D nu skulle det bara finnas veckoklor för små pooler också ... ds

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag