CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - frida

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Vatten och kemi / SV: Hur använder man flockningsmedel?
« skrivet: juli 31, 2012, 17:45:16:16  »
Om tussarna är bruna, har du chockklorerat någonstans på vägen? Vad ligger ditt klorvärde på normalt?
Jag tycker att det hjälper bäst att dammsuga till waste, dvs att inte återanvända vattnet när man dammsuger bort flockarna.
 <sol>

2
Vatten och kemi / Hur mäter ni ert poolvatten?
« skrivet: juli 26, 2012, 22:23:44:44  »
Hej!
Vi använde ett tag nitors poolstickor men upptäckte (efter råd härifrån forumet) att poolstickorna inte mätte likadant som tabletter. Numer använder vi dph och red phenol tabletter från harald nyborg. Tyvärr kan man inte läsa av alkalinitet med dessa.

Vad har ni andra hittat för mätutrustning som känns bra?

3
Vatten och kemi / SV: Hur använder man flockningsmedel?
« skrivet: juli 15, 2012, 00:21:54:54  »
Citera
För att få koaguleringsprocessen så blandas koagulanten (flockningsmedlet) i råvattnet som löses upp för att vid kontakt med partiklarna, kolloiderna neutralisera dess negativa ytladdning med sin egna positiva laddning. Härefter kan partiklarna inte repellera (stöta ifrån) varandra eftersom de har blivit laddningsneutrala

Undrar om denna process att bli laddningsneutral är omedelbar eller om det tar tid?
Undrar om det skiljer i densitet på en laddningsneutral och en negativt laddad partikel? För när jag flockade nu, så började ju de vitgråa döda algerna flyta kring i hela poolen och inte bara ligga på botten. Det underlättade ju när man ska få in allt i pumpen ... vilket ändå inte förklarar varför flockmedlet ska vara i breddavloppet iofs?

4
Vatten och kemi / SV: Hur använder man flockningsmedel?
« skrivet: juli 13, 2012, 15:12:30:30  »
Ja, du har säkert rätt Fia. Att jag är så snabb på att lägga i flockmedel beror nog på att vi återkommande haft problem med alger som vi inte fått bort trots idog chockklorering, men flockmedlet har hjälpt. Kanske har vi någon slags metallproblem?!

I alla fall, när jag nu grejade med flockmedlet började jag ifrågasätta om jag gjorde rätt ...
Om man nu ska använda flockmedel,
ska man då vänta ett dygn för att sedan dammsuga upp "det flockade" och backspola samtidigt
eller ska man under det dygnet röra runt så att smutsen far runt tillräckligt för att fara in i pumpen och sedan efter detta är gjort backspola?

5
Vatten och kemi / Hur använder man flockningsmedel?
« skrivet: juli 13, 2012, 14:09:58:58  »
Hej!
Haft några regniga tråkiga arbetsdagar och glömde klorera poolen. När vi lyfte på skyddet fanns i botten ett grönt fluff. Jag höjde klorhalt till det normala och la i en påse med flock. Ph var ok. Efter ca ett dygn fanns på botten en något mindre mängd grönaktigt fluff som jag försökte dammsuga upp. Raskt kommer ur poolens inlopp samma gröna sörja tillbaka. Har nu chockklorerat och rört runt i vattnet med resultat att fluffet är mjölkvitt istället. Har också sänkt det nu förhöjda ph:t och lagt i en ny flockpåse.
Så några frågor:
1. Jag la flockpåsen i vår skimmer - "skålen" där vattnet sugs ut ut poolen in i sandfilterpumpen. På kartongen till flocken står att man ska lägga påsen i poolens breddavlopp, vilket jag tolkar som vår skimmer?? Vad tror ni?
2. Är inte det litet konstigt? Flockmedlet fastnar väl i sandfilterpumpen och sedan ska det backspolas ut? Eller ska den fina smutsen fastna i flockmedlet bara när det smutsiga vattnet passerar i pumpen? I så fall antar jag att man direkt och återkommande efter man lagt i flockmedlet ska dammsuga botten/röra runt för att få in så mycket som möjligt i pumpen?

Jag har ju använt flockmedel innan och tycker det varit effektivt utan  att jag för den del grejat så mycket med det då.

Om nu vattnet blivit klart och fint igen, pga flockmedlet så gäller det väl att backspola så snart som vattnet är fint. Varför ska man vänta i ett dygn?

Hoppas på svar för att bättre förstå detta :)


6
Vatten och kemi / SV: Gröna alger på botten (trots saltvattensystem)
« skrivet: juli 13, 2012, 13:06:26:26  »
En sandfilterpump är ju himla bra att ha alltså. Förbättrade i alla fall vår vattenkvalitet enormt och möjliggör flockmedel! Vi köpte vår på harald nyborg och är nöjda. http://www.harald-nyborg.se/p7892/pool-och-spa-sandfilterpump

7
Uppvärmning / SV: Hjälp med inställning av Brilix XHP 60
« skrivet: juli 02, 2012, 21:22:49:49  »
Display i skugga med rökfärgat displayskydd nerfällt.

8
Uppvärmning / SV: Hjälp med inställning av Brilix XHP 60
« skrivet: juni 20, 2012, 13:25:58:58  »
Hej!
Jag har också precis installerat vår XHP60 och försöker läsa på om inställningar mm. Fabriksinställningen ska vara att den arbetar sig upp till 28grader om jag förstår det rätt. Med min följde inte någon svensk bruksanvisning men när jag frågade efter den så fick jag den som pdf. Bifogar den.

9
Uppvärmning / SV: Att tänka på vid köp av begagnad värmepump?
« skrivet: juni 13, 2012, 10:33:02:02  »
Usch så trist!
De begagnade jag hittade i vår närhet var använda minst 3-4 år och ändå knappt ens halva priset. Känns inte som att jag är kompetent nog att avgöra om de är värda de pengarna. Så det blev en ny!

10
Uppvärmning / SV: Brilix 55 vs LUXLAMA LX05H ???
« skrivet: juni 13, 2012, 10:19:47:47  »
Ja, kanske är de så lika egentligen att det inte gör någon skillnad.
Vår vana trogen så har vi säkert valt fel nu också. Det känns ibland som att varje ytterligare pryl man köper tillför mer arbete än glädje pga att de inte fungerar utan mankemang ... :(
Igår ringde jag även upp Brilix centralt och frågade om automatisk avfrostare. Fick då svaret att det finns en sådan på denna nya modellen! Men det är ju inget som framgår på deras hemsida direkt.

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag