VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Undine

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / Glas istället för sand?
« skrivet: augusti 12, 2014, 13:52:38:38  »
Hej!

Jag blev rekommenderad att använda glas istället för sand nu när jag ska byta poolfilter.

Ni som testat, är det bra? Funkar glaset?

Är det ingen risk att glaset åker in i poolen så man trampar på det och skär sig?

2
Övriga frågor! / Hitta pooltekniker?
« skrivet: augusti 10, 2014, 14:53:34:34  »
Hej!

Hur hittar man en pooltekniker? Jag har kollat med poolbutikerna men de har ju inga tekniker hos sig och vet inga tekniker.

Jag har googlat men hittar heller inget. Bor mitt i Skåne.

Häls
Undine

3
Övriga frågor! / "Gummiband" för motionssimming
« skrivet: maj 19, 2014, 12:22:17:17  »
Hej!

Jag har sett att det finns ett stort typ "gummiband" som man fäster i poolkanten och som man tar på sig när man är i vattnet, så kan man simma (träna) utan att man rör på sig. Bandet håller en på plats alltså. Så kan man motionssimma även om man inte har en 25 meter pool ;) Jag har googlat men kan absolut inte hitta vad det heter eller ens var man köper det.

Någon som vet?

Tack!

Hälsar
Undine

4
Markpooler. / Verktyg för att skrubba poolkanter rena?
« skrivet: april 16, 2014, 13:16:46:46  »
Hej!
Jag har tömt poolen för att renovera den, dvs. tvätta av den ordentligt samt måla och kakla om den. Den var rätt sjaskig redan när jag och sambon köpte huset med pool för två år sedan.

Nu tänkte jag ge den en ordentlig skrubbning och ställde mig igår och borstade med en diskborste. Vilket känns som om det kommer ta resten av året (plus att mina armar kommer att dö) om jag ska göra detta för hand (ca 2m höga kanter, 8x4 meter, gjuten).

Finns det någon form av borstmaskin man kan köpa och använda? Jag testade med högtryckstvätt men det blev ju bara en jättetunn stråle och det kommer ju ta ännu längre tid även om jag hade den bredaste strålen.

Finns det någon form av borstmaskin? Jag kollade på en polermaskin (http://biltema.se/sv/Verktyg/Elverktyg/Polermaskin/Polermaskin-PM-240-17281/) men den polerar väl faktiskt bara? Typ för bilen om man inte pallar polera själv. Jag behöver ju en maskin med en grov borst som verkligen kan få bort ingrodd smuts och alger, men utan att slipa bort ytan och göra ingrepp i poolkanten.

Hur göra? Tips och tricks mottages tacksamt.

Hälsar
Undine

5
Vatten och kemi / flockarsticks?
« skrivet: juli 29, 2013, 17:11:59:59  »
Hej!

Jag har alltid använt clearoool flockarsticks till min pool vilka jag brukade köpa hos överskottsbolaget. Nu verkar de vara slut hos tillverkaren. Det finns bara flytande flockning vilket är värdelöst. Någon som vet var man kan köpa flockarsticks till ok pris?

Hälsar
Undine

6
Vatten och kemi / Använda bottenavloppet i poolen?
« skrivet: juli 14, 2013, 12:06:25:25  »
Hej!
Jag har en gjuten under-mark-pool från 1980 (SwimQuip) på 4x8 meter utomhus. Jag undrar hur det fungerar med avloppet som sitter i botten på poolen. Pumpen ser ut såhär med de olika lägena:



Jag har både Drain och Waste, vad är skillnaden? Jag har också något som heter Return, vilket jag inte vet vad det är. Jag har också ett reglage (det blåa man ser uppe i bilden) där jag kan öppna och stänga ventilen för att rengöra filtret vid backwash etc. Men hur ställer jag in för att enbart använda bottenavloppet i poolen? Alltså utan att poolen suger från skimmern.

Tack tack!

7
Teknik / Överansträngd pump
« skrivet: maj 20, 2013, 13:34:58:58  »
Hej,

Jag har märkt att pumpen ibland blir väldigt varm när jag kör den på filter. Eller ja, inte pumpen i sig egentligen utan den där lilla behållaren med silkorgen som sitter vid pumpen. Locket är av plast och ibland när jag känner på den och rören intill är de väldigt varma. Jag ser att vattnet inte pumpas runt riktigt som det ska, utan det flödar väldigt långsamt. Jag har då testat backwash ett par sekunder, händer inget (kanske väntar för kort tid, jag vet inte). Jag har provat att ta en sugpropp och suga ute i skimmern och får då upp en massa löst smuts. Jag har sedan kört igång poolen igen och då funkar den. Första gången jag testade detta kom det ut en jäkla massa gojs som proppat igen på något vis. Nu andra gången igår kom det bara massa småskräp och då blev jag lite orolig för det lilla skräpet kan ju inte sätta igen rören heller..? Hur som helst fungerade det.

Men detta har hänt nu två gånger på två veckor och börjar bli läskigt. Jag vågar ju inte låta poolen stå igång när jag är på jobbet med risk att något fastnar och poolen blir överansträngd. Vad kan det bero på? Det kan säkert bero på lite vad som helst men någon som varit med om detta och/eller vet vad det kan bero på?

Jag har en gjuten markpool med pumpverk som sitter högre upp än poolen. Poolen inkl. allt är från 1980 och det är andra sommaren i det relativt nyinköpta huset. Av vad jag minns hade jag inte detta problemet förra sommaren och då var det tre gånger så mycket skräp i poolen pga. att den förra ägaren inte brytt sig om den.

Tack!

Hälsar
Emelie

8
Markpooler. / Vårstart- pumpen suger inte
« skrivet: maj 09, 2013, 17:43:32:32  »
Hej,

Jag har idag försökt vårstarta poolen och allt kör igång som vanligt och vattnet börjar bubbla lite i siktglaset, men inte som den brukar göra när det är ordentligt sug. Jag har gjort följande:

- Kört backspolning under fem minuter, då började den suga yttepyttelite.
- Jag bytte sedan till vanligt filterläge, inget sug.
- Jag ändrade tillbaka till backspolning, inget sug.
- Jag har testat alla andra reglage, inget sug.
- Jag har också testat att spruta in vatten från trädgårdsslangen ner i skimmern för att försöka pressa undan eventuell luft, funkade inte.

Vad sjutton ska jag göra?  :'(

9
Teknik / Värmepump - välja rätt effekt
« skrivet: maj 07, 2013, 20:21:42:42  »
Hej!

Jag har börjat kika på värmepump för min pool. Den är 4x8 meter och med ett djup på 1,5 m och enligt mina beräkningar blir den då 48 kubikmeter. Det finns lite olika modeller och återförsäljare och det skiljer väldigt i pris, både mellan modeller och hur mycket kapacitet värmepumpen har. Nu till min fråga: Om jag köper en värmepump som rekommenderas för en pool på 40 kubikmeter, vad händer då? Blir det något varmare alls eller är det totalt lönlöst?

Tack!

10
Teknik / Byta ut poolverk och installera poolvärmepump- hur?
« skrivet: april 28, 2013, 15:44:39:39  »
Hej!

Jag köpte hus för ett år sedan där en gjuten utomhusmarkpool på 4x8 meter följde med  ;). Poolen är från ~1980 och jag gissar på att pumpverket är från detta året. Man har tidigare haft solceller så det finns rör kvar från dessa, men solcellerna kastade man för länge sedan. Dock har jag efter mycket analys bestämt mig för att köra värmepump för värme. Jag tänker mig upplägget såhär:

Nu i vår köpa nytt pumpsystem samt då passa på att köpa en poolvärmepump och koppla in.

Frågan är nu, hur sjutton gör jag detta? Poolverket står i garaget och rör går under marken ut till poolen. Jag antar man får montera värmepumpen på utsidan av garaget och då göra hål i väggen på något sätt (tegelutsida). Hur svårt är det annars att byta ut pumpverk själv?

Jag tänkte ta in en hantverkare till detta. Nu är frågan: Kan jag ta in en hantverkare som gör allt, eller måste jag ha en snubbe som kan värmepumpar, en som kan poolverk, etc.? Jag tänkte att jag börjar med att fråga här om tips och tricks innan jag börjar ringa runt till hantverkare och fråga massa nybörjarfrågor.

Kör på med alla tips och tricks och förklara noggrant då jag är väldigt mycket noob på detta.

Tack!

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag