VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - MP1234

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Problem med sandfilter
« skrivet: maj 22, 2017, 21:52:40:40  »
Vi köpte i höstas ett hus med inbyggd markpool. Eftersom det var oktober, så använde vi inte poolen alls, utan bara tömde sandfiltret och pumpen på vatten och tog in dem under vintern. Nu när vi börjat rengöra den (den var väldigt smutsig eftersom den inte hade något skydd under vintern), så upptäckte vi ett problem med sandfiltret. I början fungerade det normalt, men under 2 dagar nu så har de börjat komma vatten ur avloppsslangen när vi kör vanlig filtrering. Vi fick till oss att man skulle köra Backwash och Rinse eftersom filtret antagligen är täppt då, vilket vi gjorde flera gången, men det har inte heller hjälpt. Det slutar spruta vatten ur avloppet en liten stund, men sedan börjar det igen. Idag började det även komma ett tjutande ljud ur sandfiltret, vilket är lite skrämmande. Har aldrig haft pool innan, så har väldigt svårt för allt man ska göra, så kan någon hjälpa mig?

Läste runt lite och funderar på om centralventilen behöver rengöras? Hur gör man det isåfall? Eller kan det vara att luft har kommit in i filtret?

Ber om ursäkt för ett så långt inlägg, men hoppas verkligen att någon kan hjälpa mig!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag