VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Hjälp! Placering av pool - grävning nästa vecka...  (läst 9886 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Ceke

  • Kan lite mer
  • ***
  • Stad/land: Karlstad
  • Antal inlägg: 32
  • Total likes: 2
  • Någon gång ska väl mitt poolprojekt bli klart...?
    • Visa profil
SV: Hjälp! Placering av pool - grävning nästa vecka...
« Svar #20 skrivet: december 10, 2016, 15:19:50:50 »
Hade nog personligen valt alternativ fyra, mest på grund av att kunna ha teknikdelen i anslutning till garaget (eller rentutav inne i detsamma).
Var har Ni tänkt er att ha tekniken och eventuell värmepump?

I övrigt så håller jag med övriga att det går inte att få för stort område utanför själva poolen för "umgängesytor"! :-)
Pool: 8x4 Thermo-/Isopool med romersk trapp.
Tak: Z-line Luci Lux med ledlist i takskenorna.
Värmekälla: Värmeväxlare kopplad till Fjärrvärme
Pump: Brilix FXP 550
Astral saltklorinator med autodosering
Pulit+ 5 poolrobot
Ondilo ICO

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Hjälp! Placering av pool - grävning nästa vecka...
« Svar #21 skrivet: december 10, 2016, 17:04:23:23 »
Jag skulle välja alternativ 1 som vi har idag samt följa råden från Johan.L. Vi har pooltak och badar alltid under taket om det inte är minst 25 grader ute. När det är kallt, regn och blåst så är det en stor fördel att ha kort avstånd från värmen under pooltaket in till uterummet.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad 62ragtop

SV: Hjälp! Placering av pool - grävning nästa vecka...
« Svar #22 skrivet: december 14, 2016, 11:20:39:39 »
Solstudie, eller "skuggstudie" är väl som vanligt viktigt vid nybyggnation...  ;)

Av bilderna att döma så verkar det vara mycket nybygge runt omkring vilket kanske kan påverka (vart placerar grannarna sina byggnader etc), samt att bilderna verkar "nytagna". Antar att ni har varit på platsen i "högsommarn" så ni har koll på solens rörelser och "ståndpunkt"...?

Det är för mig det viktigaste. Sen håller jag med Johan L. Att kunna sitta i pooltrappan och ha solen rakt i ansiktet, att ha ett däck "bakom ryggen" där man kan ha solstolar/bäddar och blicka ut över pool och sol är balsam för själen.

Vidare bör man fundera på tekniken (vart ska tekniken ta vägen? bygga ner i backen? Bygga ett ovan-jord-teknik-rum? Hur stort? Hur litet?)

Pooltak eller poolskydd? Vart hamnar "parkeringsplatsen"? Stor betydelse för hur man designar sitt däck... (eller, tja, i vårt fall var det iaf  ;))

Personligen är jag ett fan av när huskroppar och poolområde hänger ihop. Så utan större värdering; alt.3 faller platt bort (ser bara märkligt ut). Rent designmässigt så gillar jag alt.4 (mest då jag personligen gillar när man förbinder huskroppar med ett "däck", samt att ni får en hyffsat, sammahållen tomtyta kvar för "gräsmatte-lek"). Alt1. är också trevligt, men då skulle jag dra däcket hela vägen till "carporten", för jag skulle nyttja "förrådsytan" till teknikrum och övrig "storage" vad gäller pool-prylar.

Om ni inte redan har gjort det. Tips. Det är jättebra att rita på papper (och Er ritning är tjusig!) och jobba med skalor etc. MEN en fältstudie överträffar det mesta! Dvs ut med måttband, ut med rep och pinnar och staka ut / lägg ut pool, lägg ut däcket på marken - går runt på erat "däck" och känn av - kommer vi få plats med X solstolar/bäddar? matplats? Kommer grillen att få plats etc bla bla. Min hustru är flink med mm-linjalen och den ritningen var givetvis viktig - men det var ack så viktigare att stolpa runt ute i trädgården och flytta repen 30cm hit, 40cm dit för att få en känsla av utrymmet - sen fick vi anpassa ritningen något till "fältstudien"...  ;)

mvh

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan