VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Herge

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / Hjälp! Det kommer in vatten i vår betongpool från 70-talet
« skrivet: februari 13, 2022, 14:09:55:55  »
Hej!
Min sambo och jag har köpt ett hus med en inomhuspool som är byggt -74. Poolen har inte varit i drift på 10-15 år enligt den gamla ägaren men allt skulle funka som det ska, den är 1,6 meter djup, 4,4 m bred och 5 m lång. Den är alltså byggd under husets bottenplatta. 

Innan jul upptäckte vi att det stod ca 20 cm vatten i hela poolen. Vi hörde av oss till den fd ägaren som sa att hon glömt informera oss om att det kommer upp vatten vid "vårfloden" varje år och det ska fungera så.

Det finns ingen dokumentation om poolen och hur den är uppbyggd eller något sådant så nu vänder jag mig till er för att se om någon av er kan hjälpa mig förstå om det är såhär den ska funka. Den gamla ägaren hävdar att den brunn som är i botten av poolen är en backventil som ska ta in vatten när det är mycket vatten i marken utanför. Skulle det finnas vatten i poolen så skulle vattnet inte tränga upp i poolen utan fortsätta ut i gatan som jag förstod på den gamla ägaren, troligtvis då genom dräneringen. Den gamla ägaren sa också att om det inte släpps in vatten så kan poolväggarna sprängas.

Vi vill ju såklart veta om det här var ett vanligt sätt att bygga pooler på under 70-talet och om det som sagt verkligen är såhär det ska vara. Vi hade en tanke att bygga ett bjälklag över poolen i dagsläget och nyttja rummet som gym men att på sikt kanske ändå kunna få igång den men nu är vi väldigt rådvilla till vad vi ska göra.

Är det någon här som har några bra tips? Ska vi försöka hitta någon som kan besikta poolen? Jag bifogar en bild på själva avloppen/brunnen/backventilen (Det har suttit ett brunnslock över) och en bild på själva poolen.

Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning,
Anna

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag