CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jucklo

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Byggtrådar / SV: POOL PROJEKT I SKÅNE (LECA POOL)
« skrivet: april 03, 2010, 10:57:26:26  »
Våren är kommen till Skåne! O0
Lite bilder på hur det ser ut idag. Hann inte med kantstenarna förra året eller rättare sagt jag prioriterade bort det pga. Tomten i övrigt skulle färdigställas. Hur som helst våruppstarten sker i helgen och så här ser det ut.

//Fredrik


2
Byggtrådar / SV: Pool med djupdel med lecablock 2009 2010
« skrivet: december 01, 2009, 12:08:21:21  »
Hej

Jag är ingen expert, det enda jag kan berätta för dig är det jag upplevt med mitt bygge o dela med mig av dom erfarenheterna.

Intressant pool, jag hade funderat ett varv till på just djupdelen och vad ni skall använda poolen till. Djupdelen begränsar ju en del aktiviteter medan den är ju kanon får dom som vill göra hopp osv från någon forma av trampolin. Du är nere på att sådant djup att grundvattnet kan ställa till det för dig, kanske behöver du pump för att förflytta vattnet från djupdelen till en stenkista eller nått liknande? Du bör defintivt kolla upp grundvattennivåerna där du bor.

Fiberduk, ja absolut
Makadam el singel, beror på underlaget, men en singelbädd är bra tycker jag. Isoleringen i bottenplattan körde jag på 50 mm S80 och det duger mer än väl, många kör overkill isolering runt om poolen och i botten, men den stora poängen är och sluta (köp en bra solfolie) till i toppen...värme stiger ju som sagt. Kan man hålla lecablocken torra är dom jätte bra isolerande. Men i mitt fall har jag snustorr sand ner till 3-4 meters djup och därför är avkylningen i botten och sidor minimal. Men jag klädde ändå in poolen i en matta som jag faktiskt inte tror behövs pga. min markbeskaffenhet.

Bygga gjutform = byggde min i vanligt trä, funkade kanon.
Lägga dit armering 1-2 lager? 2 lager körde jag pga. jag körde med 150 mm bottenplatta men jag hade nog lagt 2 lager även på 100. Som glad amatör valde jag och lägga någon tusenlappa till på bottenkonstruktionen pga. man inte kan och vet allt, alternativet att något skiter sig sen är ju inte kul.

I ditt fall har du ju olika nivåer som gör det hela lite mer komplicerat och sätter förstås andra krav på armeringen och gjutningen tror jag.

Det enda misstaget jag gjorde var att inte bry mig om kontraforer. Tänkte att poolens långsidor inte är långa nog 7m + trappan på 1,2. Jag checkade upp behovet av ev. kontraforer och efter det beslutade jag mig för att inte sätta dom. Nu efteråt kan jag ångra mig, det hade varit ett litet arbete för att ha en extra säkerhet. Dock håller poolen bra ändå, i allafall än ;o) Hade jag gjort om något så hade jag lagt 2 st kontraforer i mitten av lecablock, integrerat i poolen. Men än så länge står poolen kvar intakt. Här finns en del experter här som kan hjälpa dig med båda typerna som du nämner.

Det bästa jag gjorde var och skaffade en kvalitéts värmepump, bra pooltäcke och det viktigaste av allt trappan. Vi har suttit flera kvällar allt ifrån 1 person till 8 i trappan i 30-31 gradigt vatten med en Cuba libre i handen. Jag kan säga det har varit svårt och ta sig upp i den svala kvällsluften då.....lycka till med bygget.

//fredrik

3
Byggtrådar / SV: POOL PROJEKT I SKÅNE (LECA POOL)
« skrivet: november 02, 2009, 19:53:56:56  »
Hej

Det var ett tag sedan man var här inne, lite dålig på och skriva. Poolen står fortfarande där och den har utnyttjats väl en bit in i September. Vad har hänt sedan i somras?

Jo, plattläggningen är klar, muren runt om är putsad och klar, belysning, växter, poolkant och möbler är klappat och klart. Med andra ord jag är klar  O0

Kommer och skicka lite bilder under våren på hela mitt projekt och på något sätt summera och dela med mig av mina lärdomar.

Vi ses i vår  ;)

//Fredrik

4
Byggtrådar / SV: POOL PROJEKT I SKÅNE (LECA POOL)
« skrivet: juli 16, 2009, 11:17:13:13  »
Hej

Jag valde en Gullberg & Jansson 9,3 Kw. Poolen rymmer ca. 45 kubik. Har pooltäcke. Med detta och denna fina sommar vi har haft i Skåne så har den knappt snurrat. Jag ligger på ca. 28-29 grader. Men en regnperiod slog jag av den och poolen gick då ner till 23. Till helgen slog jag på den igen då vädret var fint och på ett dygn var den uppe i 28 igen. Här kommer även lite bilder på hur det ser ut idag.

Det som pågår nu är sätta fast grind i muren, putsa muren runt om, plattläggning och målning av mur....sen är jag nog klar....visst ja poolkanten skall ju oxå dit. Jag valde en poolkant med droppform........ha nu alla en go sommar, det skall iallafall jag ha.... O0

5
Byggtrådar / SV: POOL PROJEKT I SKÅNE (LECA POOL)
« skrivet: juni 29, 2009, 21:17:27:27  »
Då är murningen klar av "poolmuren" och jag har börjat putsa den. All sand är inlagd så till helgen blir det plattläggning. Poolen används frisk även om det är lite bökigt just nu du det är grus runt om.




6
Byggtrådar / SV: Skall snart börja bygga en Leca pool.
« skrivet: juni 17, 2009, 23:50:00:00  »
Hej du!

Rent matematisk blir det 320 st men med lite svinn och delning. Så räkna med 20 st till så 340 st då borde du vara på säkra sidan. Vad jag kan se på ditt önskade pooldjup så får du ju ha 8 lav.


//Jucklo

7
Byggtrådar / SV: POOL PROJEKT I SKÅNE (LECA POOL)
« skrivet: juni 08, 2009, 20:56:49:49  »
Mura, mura, mura :D
Arbete fortsätter med "runtomkringbiten" testade min värmepump när det var 25 grader i luften och den med soltäcket fixade snabbt 30 grader i poolen, det var faktisk en rätt trevlig temperatur och bada i  :P. Är än så länge nöjd med hela mitt bygge och pumparna går fin fint.

Idag anlände även alla plattor till området + vår stensarg. hade tänkt att allt skulle vara uppe innan månadsskiftet juni/juli. Tänkte fästa kantsargen med vanlig sättfix, vad jag kan förstå så biter det bra nog.

Så här ser der ut just nu:

//Jucklo

8
Byggtrådar / SV: POOL PROJEKT I SKÅNE (LECA POOL)
« skrivet: maj 31, 2009, 16:59:36:36  »
Poolen är nu uppe och pump, filter och VP och allt är kopplat och klart. Det jag nu lägger min tid på är att bygga områden omkring poolen där stenplattor skall läggas. Håller just nu på och bygga muren runt om (450 lecablock skall upp) Fick använda poolen mkt idag då det var 25 grader i luften, det är nu 27 grader i poolen vilket jag tycker är en bra temperatur och bada i.

I bakgrunden ser nu VP:n, en Gullberg & Jansson som funkar kanon.


9
Byggtrådar / SV: POOL PROJEKT I SKÅNE (LECA POOL)
« skrivet: maj 21, 2009, 16:43:55:55  »
Vad skall man med VP eller solvärmare till????
17 grader i poolen vilket är en optimal temperatur med denna "baddräkt". Hur som helst, tänkte även prova bada utan denna då min VP kopplas in på måndag så jag skickar lite bilder på detta lite senare.

//Jucklo

10
Markpooler. / SV: Sprickor i gjutningen av bottenplattan
« skrivet: maj 20, 2009, 14:12:14:14  »
Hej du!

Det du har är förmodligen krympsprickor som blir till redan första dygnet. Det beror lite på hur djupa dom är och var dom sitter. Man kan låta dom vara om det är ytligt och det inte har förgrenat sig så mkt eller att dom fortsätter utökas. Men är det mer omfattande ja då får man hugga upp runt sprickan och foga i lagningsmassa/reperationsbetong. Är det riktigt pannkaka gäller omgjutning.

//Jucklo

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag