Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Spabad ström funkar ej  (läst 948 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Frikla

  • Gäst
Frikla
Spabad ström funkar ej
« skrivet: januari 05, 2020, 11:57:09:09 »
Hej!

Har ett CalSpa från -08 som vi ärvde av förra husägaren. Har kört det en säsong men nu i december la det bara av från en dag till en annan. Helt dött förutom stereon som får ström från samma källa samt en röd lampa som lyser i underkanten av spabadet.

Tänkte att det kunde vara en säkring på kretskortet och bytte alla dessa. ingen skillnad. Inga säkringar heller som går kopplat till vår elcentral inne i huset.

Någon som har förslag på åtgärd så vore jag tacksam.

/Erik

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Spabad ström funkar ej
« Svar #1 skrivet: januari 05, 2020, 15:11:24:24 »
Det är omöjligt att felsöka med bara den information som står i inlägget. Men generellt så börjar man ju med att kontrollera inmatningen. De flesta spabad ansluts trefasigt, alltså med fem ledare, tre faser, neutral (nolledare) och skyddsjord. Man mäter med en voltmeter (universalinstrument) mellan faserna och mellan faserna och neutral, OBS - gör inte detta själv om du inte har kunskaperna - ring efter en elektriker i så fall ! Mellan faserna skall det vara ca 400 V och mellan godtycklig fas och neutral ca 230 V. Värdena kan variera både upp och ned beroende på det lokala elnätet. Är alla spänningar ok in till plinten i spabadet så är felet i badet, om inte så ligger det i husets elinstallation eller är så enkelt som en avbränd säkring. Har du automatsäkringar så syns det ju direkt, men är det smältsäkrigar ("proppar") så kan man ibland bli lurad av att en säkring bränner av utan att signalbrickan lossnar - det är inte så ovanligt.

Skall man börja felsöka inne i spabadet så måste man ha någon form av dokumentation, helst ett riktigt elschema. Annars jobbar man mera på måfå. Det kan vara enkla saker som att ett motorskydd eller en temperaturbegränsare löst ut,men det kan naturligtvis också vara rena elektronikfel.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan