CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Teknikern

Sidor: [1] 2 ... 11
1
SpaForum / SV: Hot tub rash
« skrivet: januari 08, 2020, 12:51:48:48  »
En erfarenhet jag nu har sen jag började med saltklorinator är att klorlukten avtagit markant över tid, det verkar som att kloret "bränt bort" allt vad som levt i vattnet och då avtog också klorlukten. Som jag tidigare skrev är vattnet 2,5 år gammalt och aldrig bytt men fortfarande kristallklart och filtret spolas ur ungefär var 6-e vecka. Badet används i genomsnitt 5 dar i veckan, finns det nåt skönare än att glida ner i det 40-gradiga vattnet under en kolsvart stjärnhimmel? Det kallar jag livskvalitet.  <love>

2
SpaForum / SV: Klor utan cyan till spabad
« skrivet: januari 04, 2020, 15:35:17:17  »
Jag vet att det kanske är som att svära i kyrkan men enklaste lösningen är faktiskt att installera en saltklorinator. Jag köpte en begagnad från en kraschad Intex-pool och skruvade dit för 2,5 år sen, den körs en timma varannan dag sen dess och vattnet är kristallklart fortfarande efter 2,5 år, det enda jag gjort är filtertvätt var 6-e vecka, inget annat. Vattenbyte blir det inget innan det inte håller sig klart längre och detta är ett litet experiment om vatten i ett spa någonsin behöver bytas.

3
SpaForum / SV: Lossa luftvred
« skrivet: november 22, 2019, 22:56:41:41  »
Du ska kunna bända upp hela den svarta delen, jag tror vredet är limmat direkt på axeln. Det brukar inte gå tungt att bända tills det klickar till och det släpper.

4
SpaForum / SV: Kroppen kliar varje gång vi badar. Hjälp
« skrivet: november 13, 2019, 02:20:35:35  »
Jag kör sen 2 år tillbaks saltvattenklorinator avsedd för en Intex-pool, vattentemperaturen är 40 grader, klorinatorn går 1 timma varannan dag, jag badar varannan dag minst men än har inte kroppen reagerat ett dugg på vattnet. Tilläggas ska att vattnet inte är bytt sen klorinatorn monterades så det är alltså 2 år gammalt. Filtret spolas ungefär var tredje vecka, cirkulationspumpen går dygnet runt höst, vinter och vår och håller badet varmt och vattnet är fortfarande kristallklart efter två år och baljan har inga som helst beläggningar.

Det ni kan ha drabbats av är detta:  http://www.halsatips.com/depression/2014/12/badtunnor-follikulit.html

5
SpaForum / SV: Vad är det vanligaste som går sönder på en motor/pump?
« skrivet: juli 14, 2019, 12:54:48:48  »
Det enda som kan låta illa är lagren i motorn, i 99 fall så är det främre lagret mot pumpen som börjar bli slitet pga. att det är för lite fett i det från fabrik. Så gör man nämligen numera för att det ska gå åt reservdelar, gissa varför bilar inte längre har smörjnipplar på framvagnens styrleder,,,,,  ;)

När jag byter lager på nåt som ska gå frekvent så pillar jag bort ena tätningen på lagret, fyller det med valfritt kullagerfett och trycker tillbaks tätningen igen och det lagret lär fortfarande funka även efter nästa istid.  O0

6
SpaForum / SV: Måste en Balboa styrenhet och värmare vara helt vågrät?
« skrivet: maj 29, 2019, 23:28:03:03  »
Shimsa? Jag tror jag dör.  >rulla<

Det viktigaste när man bygger system som innehåller vätska är ju att försöka undvika luftfickor, jag har en gigantisk luftficka i mitt pga. att montaget av pumpen blev mycket bättre på bottenramen och problemet löste jag genom att borra hål i vinkeln till pumpen som är översta stället i luftfickan och gänga hålet och dra i en rostfri skruv med en gummipackning överst och när badet fyllts upp så är det bara att ta bort skruven, låta luften pysa ut och sen dra i skruven igen. Enklaste lösningarna är alltid dom bästa och billigaste.

Jag har löst problem hela livet inom många områden så det där kallar jag ett icke-problem.  :)

7
SpaForum / SV: Måste en Balboa styrenhet och värmare vara helt vågrät?
« skrivet: maj 29, 2019, 16:55:31:31  »
Kör på, den kan luta hur mycket eller lite som helst utan att nåt händer.  O0

8
SpaForum / SV: Bygga in spabad i isolerad låda
« skrivet: maj 28, 2019, 17:28:33:33  »
Jag har 20 cm frigolit runt om och badet står på 5 cm blå styrofoam, cirkulationspumpen går dygnet runt vintertid och tempen i lådan kan ibland bli över 40 grader. Nu sommartid måste jag stänga av pumpen dagtid, glömmer jag det så är det 42-43 grader i vattnet på kvällen.  :o

Enda gången värmen slogs på var när jag fyllde badet i höstas annars har enbart pumpen hållit badet varmt. Pumpen håller för detta trots att det är en "kinesisk skitpump" och inte en "preeemium".  O0

9
SpaForum / SV: Kan man lyfta ett stort spabad med pallyft?
« skrivet: maj 21, 2019, 11:39:17:17  »
Det är exakt det det är, hela bottenramen är i 50x150 tryckimpregnerat. Badet var ett renoveringsobjekt med rutten botten så jag bröt bort hela botten och slog ihop en ram och monterade den här istället. Badet står på 50mm styrofoamskivir för isoleringens skull, ska du göra likadant och isolera mot markkylan så tänk på att lägga på en plåtremsa där du ska köra pallvagn annats pajar styrofoamen. Aluminiumplåt eller rostfri plåt ska det vara så det inte rostar sönder för dig.

10
SpaForum / SV: Kan man lyfta ett stort spabad med pallyft?
« skrivet: maj 18, 2019, 23:25:43:43  »
Jag skulle inte rekommendera dig att lyfta under bottenplattan om inte bottenplattan har kontakt med "baljan" vill säga. Mitt spa hade en obehandlad och svartmålad plyfaskiva bara som botten och som var rutten, den bröts bort och ersattes aldrig utan detta gjorde jag istället. Detta arrangemang klarar att lyftas med pallyftare utan risk.

Sidor: [1] 2 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag