VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Teknikern

Sidor: [1]
1
SpaForum / Någon mer som kör med saltklorinator i sitt spa?
« skrivet: augusti 28, 2018, 13:11:39:39  »
I somras kom jag över en saltklorinator, det är ett Crystal clear från Intex som jag nu monterat på mitt spa. Då det inte fick plats undertill som hel enhet så splittade jag det och "spred ut" delarna så allt utom kontrollpanel och elektronik är i "maskinrummet" och resten i en egen vattentät box på väggen bredvid kraftmatningen. Igår körde jag igång spa-t för säsongen efter en storservice med bla. byte av tejplagade slangar och ett par kopplingar som förra ägaren lagat provisoriskt efter en trolig sönderfrysning. Efter en timmas drift var kloret uppe i 3 ppm, alltså rekommenderat värde för ett spa och saltmängden ligger på 4,5 kilo för 1,500 liter vatten som ju är rekommenderat det också. Hellyckat från scratsch alltså men Biltemas pooltestare är bara att pensionera för mäta klor i saltvatten medelst konduktivitet är ju bara att glömma.

Fler som kör klorinator och saltvatten eller är jag ensam? Det här blir kul att testa.  <antman>

2
SPA-projekt / Mitt första spa, ett renoveringsobjekt.
« skrivet: oktober 17, 2017, 20:45:20:20  »
Efter lite väntan så dök det upp, fyndet jag länge längtat efter, och det är ett renoveringsobjekt. Det är ett Sunspa Eurostar som det stod på en klisterlapp som låg lös på botten av bottenskivan som fö. var av undermålig inomhusplyfa och numera helrutten så demonteringen gick snabbt, bara att plocka sönder den med händerna och kasta på brasan.  ;D

Den byttes mot 2x6" tryckimpregnerat virke, 2 på varje sida och 2 i mitten som bär baljan och plyfa rationaliserade jag bort då hela baljan ska stå på 5 cm styrofoamisolering med pvc-duk mellan baljram och styrofoam för att eliminera fukt ovanifrån vid ev. läckage.



När jag torkat ur det skitiga karet märkte jag att det på 2 ställen var lite små "bugglor" ungefär som att formen inte hade varit slät vid gjutningen, dom är hårda och alltså inte luftblåsor utan troligen början till plastpest, alltså porig gelcoat som släpper in vatten.
Är det någon som vet vad ytskiktet består av, är det ren gelcoat eller annan sorts plast? I höst ska karet bara driftsättas och isoleras (blir 40 cm frigolit runt om samt ett nytt tjockt thermolock med hiss) men nästa sommar ska blåsorna slipas upp, laminatet torkas och ytskiktet förseglas så därför måste jag veta vad ytskiktet är i för material. Eftersom jag jobbat i plastbranschen tidigare så är jobbet en skitsak och tar inte ens en dag att fixa så bättre att göra det nu än få bygga extrabotten om 5-6 år när den mjuknat och ruttnat som en gammal plast-eka från 60-talet.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag