VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - MegaPool

Sidor: [1] 2
1
Ovanmarkspooler / SV: Ovan mark pool - nybörjare med mängder av frågor...
« skrivet: juni 10, 2020, 10:49:47:47  »
Två grejer som jag starkt rekommenderar att måste köpa till är Sandfilterpump då den medföljande typ kaffefilterpumpen är värdelös. Sen så bör man köpa bubbelplast matta att lägga på utan över natten så behåller poolen värmen mycket bättre över natten.

2
Ovanmarkspooler / SV: Lutning Bestway pool
« skrivet: juni 09, 2020, 16:48:21:21  »
Viktigt att gräva ur lite så att planken ligger minst på samma nivå som gräset. Lägger man plankbitarna direkt på gräset så kan det kanske bli för hög belastning så att nåt ben böjer sig.

Har funkat bra för mig med mina pooler från 4000 till ca 12000 liter. Stora.

Om man inte orkar vara super seriös så tänk på att det inte fungerar med att jämna ut med jord eller sand. Bättre att gräva ut lite där det är för högt.

3
Ovanmarkspooler / SV: Lutning Bestway pool
« skrivet: juni 08, 2020, 18:02:54:54  »
För en så liten pool så är stenmjöl och padda lite overkill tycker jag. Gräv ut så det blir plant sedan åk till lokala byggvaruhandeln och köp en bräda tryckimpregnerat trallvirke och kapa ca 10cm bitar som du ställer under alla pinnars fötter. Sedan kanske du får justera lite nästa år. Så har jag gjort och det skiljer mindre än en cm.

4
Ovanmarkspooler / SV: BestWay eller Intex?
« skrivet: juni 08, 2020, 17:33:39:39  »
Har haft Intex tidigare och dom är bättre tycker jag. Nu vill jag byta ut min trasiga Best Way mot en lite större Intex men det finns inte så många Intex återförsäljare längre. Törs man lita på outl1 och Intex-pooler.se?

5
Ovanmarkspooler / SV: Vilken av Intex saltgeneratorer till Intex pool
« skrivet: maj 21, 2015, 07:09:58:58  »
Jag har Krystal Clear saltvattenssystem CS7220 och är riktigt nöjd med den, klor bildas men som jag har förstått det är det väldigt koncentrerat inne i klorinatorn och att det avtar i styrka ute i poolen.

Vår pool har ca 12 kbm vatten och jag boostar klorinatorn någon timme efter bad, slänger även i lite vanligt klor om det ska regna någon dag framöver för att få lite extra rening, har man det dyrare systemet med ozon så slipper man nog det.

Saltvatten systemet är speciellt bra och skonsamt för barn då dom kan bada i timmar.

6
Uppvärmning / SV: Dimension PEM slang
« skrivet: maj 28, 2014, 23:25:11:11  »
PEM slang är stenhård och svårböjd, jag köpte med en pvc slang som är mer flexibel till min värmepump. Limmade allt och väntade tre timmar och sedan funkade det perfekt.

7
Ovanmarkspooler / SV: Spara värme på att isolera botten?
« skrivet: maj 28, 2014, 23:19:31:31  »
Har ingen isolering under våran 14,5 kubik intex pool, endast intex bubbelplast täcke som man lägger ovanpå vattnet och den ger extremt stor förbättring, så tempen sjunker mycket mindre under natten. Så värmen stanar istället för att försvinna uppåt.

8
Ovanmarkspooler / SV: Skimmer eller ej?
« skrivet: maj 24, 2014, 23:04:13:13  »
Min intex skimmer suger inte luft om den  övre delen hamnar över ytan, sitter lameller på undersidan så om det inte finns vatten flöde upptill så suger den ifrån botten istället. Tror dom flesta skimmers fungerar så.

9
Ovanmarkspooler / SV: Noll erfarenhet av pool - funderingar på en intex
« skrivet: maj 24, 2014, 19:07:21:21  »
Rekommenderar även att köpa ett helt paket då det innehåller markmattan, stege, skimmer, håv. Men köp helst en sandfilter pump som är bra mycket bättre än den medföljande pappersfilter pumpen.

10
Ovanmarkspooler / SV: Noll erfarenhet av pool - funderingar på en intex
« skrivet: maj 24, 2014, 19:02:24:24  »
Jag är supernöjd med våran intex pool, köpte en större variant till i år på 14kubik, minimalt underarbete några säckar toppdress för att jämna ut det värsta. Klipp gräset och kör lite extra med trimmern så slipper du dålig lukt från ruttet gräs när du tar bort poolen.

Dock så har två ben sjunkit ner några cm i backen, så nästa gång jag tömmer poolen skall jag lägga en sten platta eller en bit av en bräda under alla benen.

I den lilla poolen på 4,5 kubik så fick vi ca 23 grader med solens hjälp, nu har vi en luft värme pump och ligger på ca 27 grader som jag tycker är perfekt.

Ett av dom bästa tillbehören är bubbel plast mattan eller om det kallas soltäcke då det gjorde stor förbättring. Vatten Temperaturen sjunker mycket mindre under natten då man använder det.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag