CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Neo

Sidor: [1] 2 ... 5
1
SpaForum / SV: Amazing Spa
« skrivet: februari 28, 2014, 14:22:54:54  »
Hej,

Kolla med Premium Spa som tidigare var ÅF åt Amazing om dom har något liggande, kan vara värt ett försök!!
http://premiumspa.se/



Hej,

Vi köpte ett hus i höstas och fick i köpet med ett Amazing Spa som är cirka två år gammalt. Modellen heter idag Själsö, men jag har förstått att Amazing Spa fick en ny importör efter att den gamla gick i konkurs, och att modellerna hade andra beteckningar tidigare.

Jag har ett par frågor om detta Spabad:

1. Värmepumpen till vårt Spanad har lagt av och jag ser ingen större idé i att ta dit en reparatör för felsökning, utan har beslutat att ta bort värmepumpen istället. Mitt problem är dock att jag inte har de pluggar som behövs för att sätta igen rören som går ut till värmepumpen, och importören säger att de är restnoterade hos deras leverantör på obestämd tid. Vet någon var man kan tänkas få ta på pluggar som fungerar så att jag kan avskilja värmepumpen från Spabadet? Nu står ju pumpen i praktiken bara och kyler vattnet, vilket ju inte är helt optimalt mitt i vintern.

2. Var brukar ni andra handla filter till era Spabad? Jag kan inte hitta något nätbutik som har delar och tillbehör till Amazing Spa. Är vi helt beroende av att Importören har alla delar vi behöver tillgängliga, eller har någon hittat något bra alternativ för att handla delar till sitt Amazing Spa? Vet någon om Amazing Spa säljs i något annat europeiskt land under något annat namn, så att man kanske kan söka delar där?

Tacksam för svar på ovanstående frågor, samt att jag gärna tar emot tips och andras erfarenheter av just Amazing Spa. Det verkar finnas väldigt begränsat med information om dessa på nätet.

2
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2011
« skrivet: april 28, 2011, 10:47:17:17  »
15,5 grader med endast bubbelplasten på, slår traditionsenligt på värmen på Valborg.

//Neo

3
Uppvärmning / SV: Fritt avstånd runt Luft/vattenpump
« skrivet: april 28, 2011, 10:36:30:30  »
Jag har bara ca 20-30 cm bakom och det fungerar bra..men å andra sidan har jag fritt utrymme framför och på båda sidor men jag vet inte hur mycket det påverkar..

4
SpaForum / SV: Luftvärmepump till spa?
« skrivet: december 16, 2010, 13:10:32:32  »
När det gäller uppvärmning av spabad med elpatron kontra värmepump så är det så att besparingen är ca 50%. Eftersom ett elvärmt bad drar minst 6000kwh/år istället för tidigare angett så är avräkningstiden 2,5-3år, resten är besparing.

Innan du räknar bort luftvärmepump för spabad så tycker jag att du verkligen ska lyssna på någon som säljer dessa för att bilda dig rätt uppfattning. Det hade ju inte sålts tusentals luftvärmepumpar i Sverige per år om det inte varit så att det är billigare än el.

MVH
Bengt

Håller med Amazing, det hade ju inte sålts så mycket luftvärmepumpar om det inte fanns en ekonomisk vinning i det, någon sa tidigare att de inte är så effektiva vid minusgrader och det är sant, verkningsgraden minskar i takt med att temperaturen sjunker, patronens verkningsgrad är konstant dålig.

Kolla runt lite innan du bestämmer dig, jag röstar för värmepump.

//Tony

5
Uppvärmning / SV: Brilix värmepumpar
« skrivet: november 17, 2010, 10:43:45:45  »
Instämmer med föregående talare, vill lägga till att jag har fått mycket bra support när jag har behövt!

/Neo

Vem har du fått support från? Den du köpte av eller?
Funderar på att köpa en och bra support är ju alltid bra.

Hej Spider,

Jag köpte min av Lars på Livingquality (antar att det är han som driver Brilix i Sverige) Han ställde upp för mig när jag som novis försökte att få ordning på mina prylar. Min maskin har snurrat i 3år nu utan ett enda problem.

6
Uppvärmning / SV: Brilix värmepumpar
« skrivet: augusti 17, 2010, 10:59:39:39  »
Instämmer med föregående talare, vill lägga till att jag har fått mycket bra support när jag har behövt!

/Neo

7
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2010
« skrivet: juli 21, 2010, 08:43:32:32  »
34,6 grader för några dagar sedan men nu nere i behagliga 31
Med denna sommarperiods värme har jag sen ett tag sänkt termostaten till 27 som med pooltäckning på ger 28-30 konstant - håller med om att det är "behagligare" än 33-34 men klart en smaksak. O0

Blir också lika förundrad varje gång över hur "stor" skillnaden känns i 28-29 alt. 32-33?!
Sanslöst :o, känns som minst 10 graders skillnad trots bara få grader...?? Har ni samma känsla?

Mvh. "Poolbadaren"

Jag håller med, 28-29 är riktigt behagligt och svalkande medans 32-33 känns VARMT och faktiskt inte särskilt skönt, speciellt inte kvälls/nattbaden.

8
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2010
« skrivet: juli 14, 2010, 14:00:45:45  »
30 grader prick!   O0

9
Jag blev avrådd från lärk från flera ställen just p.g.a att det ofta spricker och blir stickor. Enligt någon av försäljarna (tror det var på Hornbach) sa han att det enda sättet att "fixa" lärk när det väl börjat spricka är att byta till vanligt impregnerat...  :-\

Kvaliteten på lärk har tydligen också sänkts drastiskt under senaste åren enligt återförsäljare. Hade tydligen blivit så att det drivs upp mycket snabbare (genom gödning antar jag) så den "impregnerade" verkan lärk har naturligt inte blir lika effektiv som tidigare... Vet inte hur det ligger till med det men det var vad någon återförsäljare berättade...

Vi byggde till slut med vanligt impregnerat och får dras med den fula gröna färgen ett tag...

//Anders

Vi fick samma avrådan, den lokala bygghandeln sa att dagens snabbväxande lärk egentligen inte är bättre än vanlig råplan så jag köpte brunt impat istället, har ca 125kvm så jag vill inte behöva byta ut det.

/Neo

10
Vatten och kemi / SV: grönt vatten
« skrivet: juli 09, 2010, 10:36:39:39  »
Om du har chockat och algat så är det bara att låta filtret göra sitt jobb så ska du se att vattnet snart är fint igen. O0

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag