VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Novitek- finska spabad  (läst 4843 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad pooldiggarn

Novitek- finska spabad
« skrivet: januari 05, 2018, 23:47:59:59 »
Hej,

En badtillverkare som verkar hålla på att etablera sig på den svenska marknaden är Novitek. Jag har letat runt på nätet men inte hittat någon information på varken svenska eller engelska kring tillverkaren. Tänker på kvalitet/service etc. Tänker framförallt på deras instegsvariant Novitek Luosto (http://www.poolfolket.se/spabad/novitek-luosto.html). Prisläget ligger mer åt kinabadshållet, men finsktillverkat av en tillverkare med mer än 20 år i branschen och två liggplatser lockar. Endast en pump dock. Tankar?

Poolgiganten

Utloggad janlun71

  • Kan en del om pool & spa
  • Expert
  • *****
  • Antal inlägg: 337
  • Total likes: 96
  • Kön: Man
  • Spabad & Pool ska man ha !
    • Visa profil
SV: Novitek- finska spabad
« Svar #1 skrivet: januari 06, 2018, 14:17:01:01 »
OY NORDIC SPA LTD Som säljer dessa spabad startades 2011 och hade ingen speciellt hög omsättning förrän 2016, men också en ganska rejäl förlust det bokslutet.

Bolaget står registrerat som importör och grossist av bland annat vvsprodukter så utan att veta mer så känns det som att detta också är ett företag som importerat från kina och säljer som Finsktillverkat ?  Det går inte att hitta någon information om produktionsanläggningar mm på nätet så jag skulle i alla fall kolla upp detta lite mer, än att bara lita på säljsnacket från ÅF.  Konstaterat är dock att bolaget inte har några 20 år i branschen utan är en nykomling som dykt upp de senaste 2 åren på marknaden.

Tyvärr så är spabranschen en marknad dit oseriösa personer söker sig och försöker vilseleda konsumenterna med de mest otroliga historier som egentligen ingen borde gå på.

Mitt tips är att googla och sök på tillverkaren, finns där inget att hitta så är det ingen seriös leverantör. Oftast så säljs bad tillverkade i Kina på många gånger samma fabriker under olikaa namn på svenska marknaden med mer eller mindre svenska produktnamn för att förvilla för konsumenten, att dom köper ett svensk tillverkat bad. Vilket jag anser är att förvilla.

Jag säger inget om kvalité på dessa bad, utan håller mig till den suspekta marknadsföringen som sker hela tiden och som lurar slutkunden att tro att dom köper något som inte är vad som utlovats.

Alla tillverkare av spabad har sina egna hemsidor i respektive produktionsland som det går att hitta relevant information om. Dessa sidor bör alla säljare av sk, NoName bad som säljs under unika namn i varje lans kunna upplysa dig som köpare om. Att VETA vem som verkligen tillverkat badet du är intresserad av är väl inte mer än din rättighet ?

Därför är det alltid lättare när du går på fabrikat som i hela världen säljer sina bad under samma namn och modellnummer att få veta mer om sin tillverkare, då det går att söka på utländska forum överallt och få åsikter och bedömningar före man köper nåt.

Det är i alla fall min åsikt !
Har en glasfiberpool från Fiberpool 7,8 x 3,4 m, uppvärmd med Shott 9kw Poolvärmepump, Sandfilter numer med glasfiltermedia, UV lampa Blue Lagoon.

Spabad Coast Spas Cascade II

Utloggad Poolbutik

SV: Novitek- finska spabad
« Svar #2 skrivet: januari 08, 2018, 10:06:29:29 »
Novitek tillverkar själva sina bad. Ramen tillverkas i fabriken, akrylen köps som platta rektanglar, isoleringen från Finland, filter från Plaetco, all teknik från Balboa även dysorna vilket tydligen är ovanligt.
Vi har varit på deras fabrik i Salo. Kan PM:a geotaggade bilder om det behövs.
Det går bra att prata direkt med Novitek i Finland, fråga efter Esa, han pratar bra svenska (han har bott i Sverige i flera år). Det finns även möjlighet att besöka fabriken för de som är skeptiska, Salo ligger ett par mil syd-öst om Åbo. 

Vi valde SPA leverantör i flera år, besökte flera tillverkares fabriker. Vi sålde SPA från amerikanska Marquis, innan vi träffade Novitek i Lyon på "Piscine global 2016" och sedan besökte deras fabrik i Salo. Vi blev imponerade av deras tänk, hur baden ska klara vintrarna i Finland vid veckolånga strömavbrott, kvalitetskänslan när man tar i grejerna, hur noga de är med slangdragningarna, hur de resonerar kring bottenisolering, mm.mm. Enligt oss överträffar de Marquis på många punkter men har vettig prissättning samt att frakt från Finland är billigare än frakt från Amerika, vilket såklart påverkar priset.

Utloggad Rickard

  • Rickard Marklund
  • Administrator
  • Dignitär
  • ******
  • Stad/land: Piteå
  • Antal inlägg: 5541
  • Total likes: 480
  • Kön: Man
  • Grundare och ägare av forumet
    • Visa profil
    • Besök gärna vår webshop för energibesparing.
SV: Novitek- finska spabad
« Svar #3 skrivet: januari 08, 2018, 15:43:20:20 »
20 års erfarenhet tillmäts ofta personalens erfarenhet, inte det registrerade företaget.
Att ett företag som snabbt ökar omsättningen går back är helt normalt, det tar tid att komma på plus om man måste utveckla, köpa in insatsvaror, marknadsföra sig och leverera med kredit till kunderna.
Däremot har janlun rätt i sak, det verkar vara många mindre nogräknade personer som söker sig till denna bransch.
Eller så är de ett fåtal men ger hela branschen dåligt rykte ändå, för att de är så aktiva som de är med att hoppa mellan olika bolag och starta nya på löpande band.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med CYA-fria Saniklar – Tempo Sticks.
Värmer med en Nibe 1255-12 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Utloggad Poolbutik

SV: Novitek- finska spabad
« Svar #4 skrivet: januari 08, 2018, 16:14:39:39 »
I just Noviteks fall har de byggt bad sedan mitten på 90-talet.
Dock har ägaren av företaget gjort omorganisationer så OY NORDIC SPA LTD har bara funnits några få år.

Håller helt och fullt med om vad Rickard och Janlun skriver om denna bransch. Finns många lycksökare som gärna säljer till någon förstagångs köpare med fantastiska rabatter och sedan försvinner från marknaden när det börjar komma frågor och/eller reklamationer.
Tyvärr ser det ut så idag när det är enkelt att köpa ett par containrar med SPA från Kina. Det är vad vi har att konkurrera med. Vi som är seriösa har lite uppförsbacke att få denna bransch pålitlig igen.
Tråkigast är när vi åker till en kund med befintligt bad som behöver service, bad som kunden tyckte var ett klipp när de köpte för ett par år sedan. Fler än en gång det visats sig sitta vanliga typ "Gardena slangar" och pumpar avsedda för inomhusbadkar, eller bara ett tygstycke som botten.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan