CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hagalund

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / SV: Underlag till Intexpool
« skrivet: juni 23, 2012, 17:32:10:10  »
Kan bara instämma i att INTE ställa poolen direkt på gräsmattan. När poolen tas ner till hösten är det under poolen och på botten på poolduken fullt med en svart sörja av ruttet gräs som luktar gammal dynga (i bästa fall). Inte kul. Detta misstag gjorde vi inte om fler ggr. Numera har vi fint sand/grus under och ingen stank när säsongen är slut :-)

2
Vatten och kemi / SV: Få vattnet klart
« skrivet: maj 28, 2012, 13:05:15:15  »
Jag kan ju bara tala för mig själv, men med det trassel och osäkerhet om ursprunglig vattenkvalitet ni har så hade jag tömt ur allt vatten och börjat om från början med kommunalt vatten. Sen hade jag helt klart skaffat ett sandfilter, det är en väldigt stor skillnad på vattenkvaliteten och mkt enklare att rengöra med sandfilter. Finns billiga/re sandfilter som funkar bra. Vi hade patronfilter också först men aldrig mer säger jag, de 4000 kr som filtret kostade var välinvesterade på alla sätt. Finns mkt info om poolskötsel på nätet där man hittar mkt matnyttigt. Lycka till, vad ni än bestämmer för att göra.

3
Vi bytte patronfiltret till vår 17 kubiks Intexpool förra året och det var väl investerade pengar. Vattnet är mkt renare och man slipper slabba med dessa filterpatroner, bara att köra en backspolning emellanåt. Vi skickade efter sandfiltret m alla tillbehör från Primastar, tror den heter Popular el ngt sånt, ca 2.900 kr. Så, jag skulle rekommendera ett sandfilter!

4
Vatten och kemi / SV: Skicka efter Net skim - varifrån?
« skrivet: september 01, 2008, 12:04:25:25  »
Hej igen!

Jag tänkte jag skulle avsluta denna tråd med att berätta hur det gick med min beställning av Net skim.  :)

Jag mailade till företaget DN Pool AB, som är en av de som säljer Net skim, och frågade om det möjligen gick att köpa dessa "påsar" till en mer rimlig fraktkostnad. Fick ett snabbt svar där de erbjöd sig att öppna en förpackning Net skim (12 st) och skicka dem i ett brev till portokostnaden 22 kr. Ett betydligt rimligare pris för denna vara! ;D

Efter ytterligare ngr dagar kom ett brev med posten innehållande en faktura och en förpackn med "lösa" Net skim påsar (dessa kostade för övr 230 kr). Behändigt att de kunde skicka mot faktura (vilket jag hade önskat)! Mailade även ett annat företag och frågade om samma sak (minns inte vilket det var nu...) men de skickade aldrig ngt svar.

5
Vatten och kemi / Skicka efter Net skim - varifrån?
« skrivet: augusti 18, 2008, 15:57:12:12  »
Hej!

Med tanke på alla björkfrön som börjat rasa ner i poolen tänkte jag skaffa mig "net skim-påsar/behållare" att lägga i skimmerkorgen, för att enklare kunna tömma denna, skona filtret m m.

Har tittat runt lite bland olika poolbutiker på nätet och hittat fraktkostnader omkr 150 kr. Vill helst inte betala nästan lika mkt i frakt som själva varan kostar! Någon som vet någon nät-butik som säljer net skim el liknande produkt till en frakt som åtminstone ligger under 100-lappen??

Visst har vi en Folkpoolbutik ca 2,5 mil bort, men känns inte som man vill åka dit BARA för att köpa dessa "påsar"  :-\

6
Vatten och kemi / SV: Köpa sandfilter - vilket är "bäst"?
« skrivet: juli 21, 2008, 19:24:28:28  »
Hej!

Självklart var elpatronen inte påkopplad under tiden vattencirkulationen stod stilla, den stängde vi av innan. Oftast hade vi bara på värmaren under natten.

Hur kan man kontrollera och vara säker på att ALL luft är borta ur systemet? Dessutom visste vi inte ens om att detta var viktigt, dvs att det måste vara luftfritt, för att inte skada värmepatronen. Har inte läst om detta någonstans. 

Ofta hade vattencirkulationen varit igång utan avbrott i flera timmar innan vi kopplade in strömmen till värmaren. Borde inte systemet ha varit luftfritt, så långt det är möjligt, vid det laget? ....tydligen inte, uppenbarligen var det ju ändå luft inuti "det hela"...

7
Vatten och kemi / Köpa sandfilter - vilket är "bäst"?
« skrivet: juli 21, 2008, 05:46:36:36  »
Hej!

Jag funderar på att skaffa ett sandfilter till vår Intexpool på ca 16,8 kubik, främst för att få effektivare rening och kunna anv flockmedel. Dessutom har vi haft sönder två stycken elvärmepatroner då det kommit in luft i systemet, vilket det gör när man öppnar för att rensa patronfiltret. Med ett sandfilter blir väl systemet mer lufttätt eftersom man inte behöver öppna upp systemet? Eller har jag fel?

Har tittat på filtret Popular från Primastar för 2995 kr samt det hos Harald Nyborg för ca 700 kr, men vilket av dessa är bäst? Pumpen är väl starkare på Popularfiltret?

Vill inte låta "snålheten bedra visheten" och köpa ett för klent filter som man sedan ångrar... Men prisskillnaden är ju ganska stor. Iofs följer ju sanden med på köpet med Popular.

Tacksam för era kloka råd!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag