Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - shelby67

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / SV: Storlek på cirkulationspump vvx
« skrivet: december 01, 2006, 17:57:04:04  »
Tack för svaret! jag pratade med en rör-kille idag och han tipsade mig om att köpa en pooltillsats ifrån nibe, den innehåller precis det du pratar om, dvs växelvetil med styrning ifrån vp.  Med den kan jag tydligen styra poolvärmen direkt ifrån vp, ( det känns som poolcentralen ryker nu ::)

2
Uppvärmning / SV: Storlek på cirkulationspump vvx
« skrivet: november 30, 2006, 23:01:29:29  »
Ok! men jag menade ifrån värmesidan, mellan värmepump och vvx

3
Uppvärmning / Storlek på cirkulationspump vvx
« skrivet: november 30, 2006, 21:03:52:52  »
Kan någon säga mig vilken storlek på cirkulationspump skall jag ha till slingan som värmer vattnet till en värmeväxlare som skall värma poolvattnet.

Poolen är 4x8, värmen kommer ifrån en bergvärmepump, sedan skall den gå till en plattvärmeväxlare.

4
Vatten och kemi / Användare av saltgenerator
« skrivet: november 21, 2006, 20:07:26:26  »
Ni som använder saltgenerator i era pooler, hur många av er har rostfria värmare istället för titanvärmare? ni som kör rostfritt har ni några bekymmer med denna kombination?

Jag själv kör balneo saltgenerator med titan värmare, men skulle som sagt vilja höra med er andra om det funkar bra med rostfritt också.

5
Vatten och kemi / SV: Saltvatten eller vanligt klorerat vatten!
« skrivet: november 21, 2006, 19:47:48:48  »
Såvitt jag förstår min kemist till far så finns det inget rostfrott stål som klarar så höga salthalter utan korrision.
Kör dock själv med saltvatten sen 4 säsonger  och visst mins det angrepp på stegen men de är minimala jämfört med de jag hade på min förra bil.

Allt av metall skall vara titan för att klara saltvattnet men problemet är litet för föremål som alltid är under vattenytan, det är föremål vid vattenytan som är mest utsatta (har nåt med syrehalten om jag förstååt saken rätt).

Jag fårstår inte riktigt den teorin, kolla på alla båtar som går i saltvatten och som tex har värmeväxlare i rostfritt stål, och allt annat rostfritt som sitter monterat på en båt? det är sällan man ser att det är rost på dessa?  ibland känns det som att vi som har råd att äga en pool skall också ha råd med det bästa och dyraste, och i vårat fall som har en saltgenerator monterad skall då satsa allt på titan  ( dyrare )


Fixat till citatet. Fia

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag