CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mactheknife

Sidor: 1 [2]
11
Markpooler. / Någon som kan agera machete i djungeln?
« skrivet: juli 01, 2016, 22:08:02:02  »
Ok, jag vill ha en pool. Fugan och barnen också. Så långt är vi alla överens. Vi har också kommit fram till att den ska vara rektangulär 4x8m, utan romersk trappa, den ska vara nergrävd, vi vill inte ha en konstruktion som behöver förstärkas med betong, och vi vill inte ha material som inte hör hemma under mark (trä, metall). Gärna en modell med liner då jag inbillar mig att helgjutna pooler kan bli lite bleka och slitna efter ett tag, och det lär vara enklare att dra på en ny liner. Den ska byggas på en höjd på tomten som idag är halvt som halvt skog/trädgård. Marken är väldränerad och vi känner folk som schaktar och gräver till en rimlig peng. Vi vill inte heller behöva gjuta en bottenplatta.

Frågan är då vilka vettiga alternativ som återstår? PoolKungen verkar ha ett intressant alternativ som heter Miljöpol (ett slags återvunnet plastmaterial) som verkar kunna fungera, men vad vet vi, det är ju en djungel där ute! Please  <help>

Så låt höra från alla poolexperter där ute, verkar detta rimligt med kraven vi har, eller finns det något bättre alternativ där ute i pool-etern? Behöver inte nödvändigtvis vara det absolut billigaste alternativet, bara det är vettigt, genomtänkt och prisvärt.

Experttyckare, låt era röster bli hörda!  O0

12
Markpooler. / Markpool - nästan helt nedgrävd?
« skrivet: maj 03, 2015, 22:13:26:26  »
Hej,

Sitter i planeringsstadiet av pool och har några snabba frågor. Det verkar luta åt en pool från poolkungen, rektangulär 4x8m, nedgrävd. Vet inte ännu om det blir den galvade eller miljöpolen. Problemet är bara att marken sluttar en  smula där vi tänkt sätta poolen, ca 20cm från ena sidan till den andra. Är det ett problem med den typen av pool? Dvs att ena sidan sticker upp ca 20cm. Sen kommer ju ett trädäck runt om alltihopa.

Sen undrar jag även lite om grävjobbet. Har en lokal kontakt som är duktig och gräver billigt, men vad exakt är det han behöver göra mer än gräva ett hål med 150cm djup och 0.5m bredare än poolen på varje sida? Stenmjölet som ska dit, läggs det efteråt så att det slutgiltiga djupet blir mindre än 150cm? Och går de bra att återfylla med grävmassorna (ganska sandig och stenig mark) eller måste man använda sättsand? Och slutligen, antar att det måste till ett bärlager under stensanden? Hur tjockt ska bärlager resp. stensanden vara?

Tack den som tar sig tid =) !

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag