VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tom

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Pooltäckningar / SV: Typ av poolkudde i Svedala
« skrivet: februari 22, 2008, 13:50:19:19  »
Hej igen
Solfolie har jag redan men det räcker inte för att hålla 28-30 grader.
I alla fall inte aug-sept när det blev kallt. Fick bara upp den i 25 och sen sjunkit till 22 under natten. Körde VP'n 8-20 i slutet och det blev av någon anledning bättre än 6-22 som jag körde innan. Säljaren sa att jag bara körde runt det kalla ytvattnet som blev kvällar och tidiga morgnar. Är det så? Hade dygnet runt hjälpt och kostat miljoner?
Har 35m3 och värmepump Pahlens Maxitemp 35 men tycker inte att den klarar mina krav. Hade det hjälpt att ta 51:an tror du? Har redan sagt att jag vill byta upp mig men du kan ju det mesta och kan säga om det är lönt eller inte
Det ville vi redan vid köpet men säljaren sa att det inte var någon mening.
Jag vill alltid ha 28-30 och det ska bara funka utan en massa stroppar eller andra svåra skydd därav en bubbla att blåsa upp och sen rulla av. Barnsäkert fixar jag via staket.
Mycket tacksam för svar på alla mina frågor!
Mvh Tom

2
Pooltäckningar / SV: Typ av poolkudde i Svedala
« skrivet: februari 22, 2008, 08:57:59:59  »
Tack för de bilderna Rickard, nu har jag något att visa upp. Problemet är väl bara att vi har en romersk trappa på kortsidan så det blir väl antagligen dyrare att sy. Mitt problem är också att jag inte vill ha några stroppar alls. Planen är att ha den på upprullaren, rulla ut, fylla med luft och låta den ligga där bara.
Tror du det kan funka eller den blåser all världens väg då?

Antar att din kudde är två presenningar som är ihopsydda och inte som jag vill ha den med 10 cm kant runt om, precis som en luftmadrass ser ut. Tänkte att den pressas mot poolkanterna då...
Mvh Tom

3
Pooltäckningar / SV: Typ av poolkudde i Svedala
« skrivet: februari 19, 2008, 16:18:48:48  »
Samvete, vad är det?
Får du svar från dem så får du gärna maila mig. Jag egentligen ha den så pass enkel att den går att dra på varje dag/natt så att värmen stannar kvar. Fattar inte att det inte redan finns bubbeltäcke i sandwich modell på ca 20 mm får det hade säkert räckt länge...
Ha det
Tom

4
Pooltäckningar / Typ av poolkudde i Svedala
« skrivet: februari 13, 2008, 20:42:37:37  »
Hej
Har läst om Rickards berömda poolkudde men aldrig riktigt förstått vad/hur den funkade.

Satt och skummade på nätet och fann en typ av poolkudde på http://www.bubbelhuset.se/poolskydd.htm
Var det en sådan?

Min egen idé är att jag vill hitta någon som kan göra en stor jäkla specialsydd typ av luftmadrass som är formad exakt för min pool och som på något smart sätt kan fyllas med luft och därmed hålla värmen i poolen.

Kanske man kan blåsa upp den med tryckluft? När man sen drar ut en eller ett par stora proppar och rullar upp den  trycks luften ut automatiskt, eller om man möjligen får montera på en rulle till så att man "manglar" ut den.

Vad tror ni om det?  Någon som sett något liknande eller kan döma ut idén direkt?
 Mvh Tom

5
Markpooler. / SV: Poolbygge, under/ i vatten
« skrivet: december 30, 2007, 22:32:30:30  »
Det viktiga är att du dränerar runt om poolen och ser till att pumpa bort det.
Vår glasfiberpool lyfte ifjol pga att någon (kan det vara jag??) glömt sätta i kontakten till pumpen efter annat arbete runt om.... det var inte roligt det kna jag lova.

6
Markpooler. / SV: PP Pool eller Glasfiber?
« skrivet: december 19, 2007, 22:02:32:32  »
Inga tips, men däremot frågor!

Fråga 1: kan det vara så att du har grundvatten stående runt poolen som kyler ner den effektivt  <hmm>
Fråga 1: hur många av dygnets timmar jobbar din VP för att "bara" klara 23-25 grader?

Hej
Inget grundvatten kvar längre. Har två dränkpumpar som står kopplade alltid. (Ifall en skulle stanna)

Jag provade olika tider på VP'n. Ett tag körde jag 5.00-23.00 men då det inte räckte så ringde jag poolsäljaren som sa att jag skulle korta ner tiden!!!! Konstigt tyckte jag men han sa att den kyliga luften tidigt på morgonen och sent på kvällen kylde ner ytan på vattnet och det var bara det kalla som kördes runt och gjorde mer skada än nytta.
Jag ändrade då till 9.00-20.00 och det blev faktiskt 1-2 grader bättre men trots det så låg det på 22 på morgonen och högst 25 på kvällen en bra dag.

På våren körde jag dygnet runt utan folie och då rök det om poolen på kvällen/natten men det ska väl inte behövas, eller? Då blir det ju dyrt som f-n...
Tom

7
Omröstningar / SV: Om ni bygger igen
« skrivet: december 19, 2007, 00:01:36:36  »
Jag skulle gärna isolerat väggarna bättre.....

Tror inte det är lönt med exta isolering. Lade själv 100 mm i botten och 170 mm på sidorna trots att glasfiberpoolen min hade 20 mm "inbyggd" isolering och trots det så klarade inte Pahléns VP att hålla värmen i september när det började bli kallare på nätterna. Kom bara upp i max 25 grader trots solfolie på och som enligt alla experter ska spara 70% av värmen. Skulle önska att det fanns/kom ett överdrag som fungerar som typ ett självuppblåsande liggunderlag och blev 30-50 mm tjockt. Detta borde isolera ytan bra mycket bättre och sen kunde man montera på en extra rulle på upprullaren som klämde ut luften ungefär som en mangel plattar till lakan.
Vad tror ni om det?
Mvh Tom

8
Markpooler. / SV: PP Pool eller Glasfiber?
« skrivet: december 18, 2007, 23:50:57:57  »
Hej
Har också en glasfiberpool (Korfu) från polyfaser inköpt av Aquagrip i Påarp hösten 2006 och är idag väldigt nöjd med den.
Det kan jag däremot inte säga att jag var när den ploppade upp pga högt grundvatten, enormt regnande och en idiot till ägare som glömde sätta i kontakten till dräneringspumpen. Med detta vill jag råda er alla att dränering runt en pool är A & O. I övrigt så är jag övertygad om att liner pooler kommer att minska då allt är lättare med glasfiber. Veck, underlag, hål och annat skit som det hela tiden skrivs om existerar inte och den är fantastiskt härlig att glida omkring i med sin mjuka formgivning och den är också väldigt lätt att sköta.
En annan sak som jag undrar över är hur i h-te ni kunde hålla värmen på 28 grader långt in september. Jag har Pahléns "lilla" VP och den skulle lätt klara av att värma mina 29 kubik men det kan jag inte hålla med om. Vi hade solfolien på så fort vi inte badade men när tempen sjönk i luften på slutet så kom vi bara upp i 23-25 grader.
Någon annan som har problem med detta eller har tips om vad jag ska göra för att hålla min trivselvärme på 28-30? Antar att det hade hjälpt med ännu ett skydd typ presenning så att inte den kalla luften rör vid vattenytan men jag vill inte hålla på med en massa extra jobb.
Snälla kom med tips och lösningar!
Mvh Tom

9
Uppvärmning / SV: Rengöring av värmepump
« skrivet: oktober 30, 2007, 20:10:36:36  »
Hej

Jag rengjorde lamellerna med varmt vatten och en vanlig diskborste och fick bort i princip allt grönt.

Kan passa på att fråga om ni oxå hade problem att hålla värmen när det var ca 15 grader ute i september?
Har en Pahlen 35:a och 29 kubik med vatten. Hade innan köpet fått för mig att det var bara att ställa termostaten på det gradantal man önskade och sen skötte det sig själv men tji fick jag.
Trots solfolie och att poolen ligger i lä så sjönk den till 22 under natten och kom inte upp mer än till ca 24 trots sol på dagen. Måste säga att jag är väldigt missnöjd med det, hade tänkt hålla 28 grader minst hela september...

Mvh Tom

10
Teknik / SV: Luft i systemet
« skrivet: juni 25, 2007, 22:56:13:13  »
Tjena Eone
Jag bara stoppar ner dammsugarmunstycket rakt ned mot botten, och sen är det bara att fortsätta mata slangen rakt ner så fylls den automatiskt och är redo att tryckas fast i skimmern. Lite luft tål pumpen, det handlar om att den inte får köra torrt en längre tid.
Såg oxå att någon satte slangen framför inloppet och lät den göra jobbet...
Mvh To

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag