VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - dloow

Sidor: [1] 2 ... 15
1
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: juli 01, 2018, 19:52:04:04  »
En liten bild på trallen som blivit klar under juni

2
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: oktober 13, 2017, 14:41:15:15  »
Nu börjar det bli dags att bomma igen för vintern. På Pahlens webbsida står det att man ska använda vinterpluggar för inloppen samt sätta en expansionsflaska i bräddavloppet. Gäller detta både för plast och för rostfritt?

Måste verkligen filtret tömmas på vatten? Om filtret står frostfritt. Tycker avtappningspluggen dels var svår att komma åt samt kändes rätt känslig för att slita gängorna. Det är ju plast och rätt liten plugg. Samt behövde jag dra åt riktigt hårt för att få det tätt. Kanske bara är jag men undviker att lossa på pluggen om jag slipper.

3
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: augusti 16, 2017, 15:40:43:43  »
Är det verkligen så? Jag tycker när jag mäter att det i princip alltid ligger strax under 1.

Var bortrest 5 dagar och la i en ny tablett men klippte bara upp ett hörn som ett test. När jag kom hem så mätte jag i princip noll klor och väggarna var antydan till hala. Klippte upp två hörn på påsen samt slog i snabbklor (300 gram??). Fick direkt upp klor till 3ppm och dagen efter var det tillbala mellan 0,5-1 och inga hala väggar.
Jag tycker det är relativt smidigt och jag har ändå inte lärt mig ännu, poolen har varit i drift i 2,5 månad eller nåt. Men vill nog trots allt ha automatik på sikt.

Precis så här har jag i princip haft det under sommaren.

4
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: augusti 16, 2017, 10:08:30:30  »
OM man fått en biotillväxt i poolen (grumligt vatten) så kan det behövas mycket klor.
Tänk på att doserna som anges för chockklorering avser att vattnet skall vara OK när man gör den, t.ex. när man fyller på nytt vatten, vis stängning eller öppning av poolen.
OM man fått algblommning eller bakterietillväxt kan det alltså behövas avsevärt högre doser.
Du bör klorera så mycket att du i vart fall ser värden på över 5 ppm innan du slutar tillsätta mer klor.
Annars finns det risk för att du får ytterligare en "blomning" i poolen så snart klornivåerna närmar sig 0.
Att bara ha 0.5 ppm klorhalt kräver nog att du har rätt kallt vatten (25-26 grader kanske) om du inte skall få bakterietillväxt.
Jag försöker se till att ligga på mellan 1 och 3 ppm i vår pool som ligger på ca 32 grader i temp.
Under 1 ppm i några dagar så börjar det bli grumligt.

Låter vettigt. Men har man uv rening så är väl 0,5-1 riktvärde?

5
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: augusti 16, 2017, 07:17:40:40  »
Vi hade i en 3e chocklor igår. Runt 300g. Idag visar stickan 0,5 i klor och 7,2 ph. Detta är helt ok. 0,5 är ju vad jag vill ha men tycker att det är konstigt att så mycket klor har behövts bara för att nå 0,5 när hela sommaren flytit på i mer sparsam klorförbrukning.

6
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: augusti 15, 2017, 20:19:52:52  »
Skulle börjat där, testa med tabletter eller annan form av mätning, stickor är inte så säkra , kan ha blivit för okänsliga och kräver högre nivå för att reagera än vad dom borde

Men det är alltså stickor från olika burkar av olika fabrikör.

7
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: augusti 15, 2017, 18:58:29:29  »
Två olika stickor

8
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: augusti 15, 2017, 17:38:26:26  »
Jag har fått huvudbry. Vattnet började bli vitt och grumligt. Ph var ok men kloret visade noll. Så vi har kört dubbel dos chocklor och en portion flockmedel. Nu bara efter en dag så är det kristallklart vatten igen. Men. Klorhalten visar ändå noll. Vi har haft i 350+280 g chocklor (delphin) (vi har 40m3 vatten) och en multitab tablett (delphin). Ändå NOLL klor. Jag har testat att ta poolvatten i en hink och tillsätta lite klor i hinken. Då blir det direkt utslag. Ska jag verkligen ha i ännu mer klor?

9
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: juli 11, 2017, 17:04:38:38  »
Jag tänker två saker:

1. Dloow: En central fråga är vad som utlovats ifråga om leveransdatum. Hade du en förväntan om leveransdatumet eller har det avtalats ett datum muntligt eller skriftligt?

2. Rickard: "Leveranstiden var väl så vitt jag förstår underleverantörens fel?" Nej, det är det inte i normalfallet eftersom jag som kund typiskt köper en produkt inklusive leverans. Kunden har ett avtal och det är med produktleverantören. Hur det företaget sedan väljer att leverera varan hem till mig (eller vad som nu var avtalat) är inte kundens problem. Det är lika klart upp till företaget att utlova ett leveransdatum som hans kontrakterade underleverantörer kan hålla.

Det går således inte att diskutera i termer av att "det är någon annans fel" i detta sammanhang (och det är lite skrämmande att du uttrycker dig på det viset Rickard, även om jag har uppfattningen att du är en företagare som verkligen månar om dina kunders bästa).

Skulle man tex har avtalat om förseningsvite så går det inte att peka på en underleverantör och hävda att "det var hans fel". Säljande kontraktspart är ansvarig för vitet och vill man försäkra sig om att man inte lovar för mycket så får man teckna motsvarande avtal bakåt mot transportören (vilket för smågods knappast låter sig göras, det handlar snarare om att inte lova mer än transportören 9ggr av 10 kan hålla).

Beställning gjordes 6 april. Lovat leveransdatum var 17 maj +-några dagar skriftligt. Leveransen blev till slut 20 juni, men då vi inte var hemma midsommarveckan så blev det veckan därpå.

Det var just deras sätt att hela tiden skylla på underleverantören som fick mig att bli arg. Jag arbetar också på ett säljande företag och det finns inte på kartan att vi skyller på underleverantörerna. Vi kan berätta att det är förseningar i leveranser från underleverantörer, men vi skulle aldrig säga att det är underleverantörens fel att vår egna kund inte kan få en produkt som vi lovat. Jag ställer mig också lite frågande till Rickards sätt att förhålla sig till detta.

10
Byggtrådar / SV: Tjälldén pool 4x8 Västerås
« skrivet: juli 11, 2017, 15:06:35:35  »
Jag tror att Rickard och jag ser på kundservice på olika sätt. Jag har alltid höga krav på mina leverantörer och förväntar mig alltid en god service. Likaså förväntar jag mig att leverantören gör sitt yttersta för att få sin kund att känna sig lugn och trygg. För mig är detta A och O i en affär. Detta är helt enkelt inget som Q P&S har eller gör.

Rickard beskriver säkert verkligheten. De har säkerligen hög belastning och ont om tid.
Det må vara sant. Jag vet inte om du hanterar dina kunder på liknande sätt Rickard. Jag anser inte att detta ska vara kundens problem.

Om man nu tycker att det känns som en bra idé och som en trygg affär att köpa pooltak för 50-100k under de premisserna Rickard beskriver. Ja då är Quality Pool & Spa kanske ett alternativ.

Premisserna är alltså:
* Räkna inte med att taket levereras i tid (inte ens om det beställs i april)
* Räkna inte med att få klara besked om leveranstid. (Eftersom de inte har tid eller vetskap)
* Räkna inte med att dina klagomål prioriteras. (Eftersom de inte har tid då de vill prioritera nya sälj)
* Räkna inte med att få lovad återkoppling. (Eftersom de inte har tid?)
* Räkna med att det kan ta ca 1 månad försening. (Eftersom detta kan hända även den bäste)
* Räkna med att dialogen skjuts över till de polska leverantörerna. (Eftersom det är underleverantörens fel)
* Räkna med att inte få önskad kompensation. (Eftersom de ger annan icke ombedd kompensation)
* Räkna INTE med att du kan avbryta köpet på ett enkelt sätt. (Eftersom de inte vet hur detta går till)
* Om du avbryter köpet så räkna inte med att få tillbaka hela summan du i förskott betalat.
* Ha i beaktande att flera andra kunder uttrycker missnöje och att kamindrottningen (som har koppling till Q P&S) är med på råd o röns svarta lista.

Så om dessa premisser känns om. Ja då är det inte mycket att snacka om. Taket har mycket bra kvalitet.

Sidor: [1] 2 ... 15
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag