VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: JF Storpool 7,3 x 3,6 - byggprojekt med början sommaren 2015!  (läst 14868 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad DanielD

SV: JF Storpool 7,3 x 3,6 - byggprojekt med början sommaren 2015!
« Svar #10 skrivet: september 10, 2015, 12:45:51:51 »
Nästa steg var förstås att få linern på plats. Det var inte supervarmt på morgonen, så vi lade in den i bastun på 50 grader, vet inte om det gjorde så stor skillnad, men lite mjukare var den nog när vi plockade ut den!

En sak som är värd att nämna är att vi lutade oss ganska mycket mot instruktionsfilmen på JF:s hemsida - något som visade sig vara lurigt! Det är ett moment som inte är synligt på filmen! Först hänger man ju över linern över stolpar och allt för att snabbt få den hyfsat på plats. Men i filmen visar de aldrig momentet när man hänger tillrätta den och lossar och sätter tillbaka rälsen - vilket gjorde att vi lät linern hänga för länge över stolparna! Detta gjorde det förstås svårt att få linern att hänga bra och dessutom formades linern en aning över stolparnas överkant, vilket kunde betytt problem. Vi kom dock på misstaget någorlunda i tid och kunde justera det - den missformade delen av linern hamnade i princip på utsidan av poolen, så det löste sig bra. Men vad dumt att de inte visar det momentet noga på filmen!

Under tiden vi fyllde vatten vill förstås lillkillen prova poolen, hade hur kul som helst i 1 dm vatten!  O0

Sedan blev det förstås dags att montera dit skimmer och inlopp, läskig känsla att skära i linern, men inte speciellt svårt - bara man är noga med silikonet så tätar det bra. Vi köpte skimmerlampa från JF som vi monterade. I anvisningen står det att man ska använda längre skruvar, men originalskruvarna funkar alldeles utmärkt, de är tillräckligt långa.

Lampan lyser en aning snett då vi blev tvungna att placera skimmern inte helt centrerat i en utbuktning, men resultatet är helt ok - vi är nöjda med ljuset! Härligt att ha kommit så här långt!

Bygge av JF Storpool 7.30x3.60 och altan startat juni 2015. Värmepump Brilix beställd. Pooltak planeras till hösten.

Poolgiganten

Utloggad DanielD

SV: JF Storpool 7,3 x 3,6 - byggprojekt med början sommaren 2015!
« Svar #11 skrivet: september 10, 2015, 12:56:51:51 »
Då så - poolen monterad och på plats - tillbaka till byggandet av trädäck! Dags att få plintar på plats i gropen och bygga bärlinor och reglar runt poolstommen. Om man tittar närmare på regelverket ser man att vi förbereder för en fris med två brädors bredd runt hela trädäcket, samt på mitten. Tanken är att vi ska behöva skarva så lite som möjligt "kant i kant". Har man otur kan ju brädorna vrida sig några millimeter åt varsitt håll och skapa ganska jobbiga ojämnheter - förhoppningsvis blir vi av med en del av den problematiken med den här designen (tack Martin!).

Suveränt kul att jobba ihop med min far som skymtar på några av bilderna - funkar hur bra som helst! Kanske är det så vi umgås allra bäst...  :) Känner stor tacksamhet över att få så mycket stöttning och hjälp från föräldrarna, trots att de var lite skeptiska mot detta "lyxprojekt" till att börja med...
Bygge av JF Storpool 7.30x3.60 och altan startat juni 2015. Värmepump Brilix beställd. Pooltak planeras till hösten.

Utloggad DanielD

SV: JF Storpool 7,3 x 3,6 - byggprojekt med början sommaren 2015!
« Svar #12 skrivet: september 10, 2015, 13:37:38:38 »
Några bilder till som visar trädäckets gradvisa framväxt, en del badlycka och sedan lite förberedelser nere i poolteknikrummet i källaren under garaget.

Har borrat två 100 mm-hål i väggen, bör räcka för de slangar som ska in och ut genom väggen. Skär bort plastmattan där nere och murar upp två enkla avsatser där pump och sandfilter ska stå. Man får prova mycket nytt i ett sånt här projekt, murat har jag aldrig gjort förut!

Tanken med avsatserna är helt enkelt att få upp dem från golvet. Har inte något avlopp alls där nere i källaren, så jag tänker mura upp väggar runt pump och filter, skapa en liten avskärmad "bassäng" med väggar och hög tröskel och sedan ha en dränkbar pump med flödesvakt stående på golvet. Skulle det bli något läckage är tanken att pumpen ska kicka igång och pumpa ut vattnet som annars hade översvämmat källaren under garaget ut till dagvattenledningen. Tänker att det bör funka... Men än så länge finns bara de två avsatserna för pump och filter.
Bygge av JF Storpool 7.30x3.60 och altan startat juni 2015. Värmepump Brilix beställd. Pooltak planeras till hösten.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan