CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - doppsko

Sidor: [1]
1
Teknik / Kärvande kulventil 50mm, tips på smörjning
« skrivet: april 21, 2017, 22:31:24:24  »
Använder en vanlig 50mm kulventil för solpanelsstyrningen. Ventilen drivs med en elektrisk shuntmotor. Det har fungerat rätt bra under senaste året men ventilen kärvar en del. Shuntmotorn har ibland svårt att få den att röra sig. Även med handkraft kan den vara svår att stänga/öppna. Har tyvärr svårt att byta ut ventilen eftersom shuntmotorn har en special adapter för att passa just denna ventil.

Förslag på lösningar? Har funderat på om man skulle ta lite ventilslippasta och försöka få upp tolleranserna i ventilen, visst läckage spelar ingen roll i mon tillämpning. Jag antar att oljesmörjning knappast håller i längen.

Tips mottages gärna.

2
SpaForum / Problem med sjunkande PH i spa
« skrivet: februari 10, 2017, 18:57:43:43  »
Har haft spabad sen flera år och aldrig haft några större problem med vattenkvaliteten. Brukar normalt köra klor och aktivt syre i pulver. När jag nu senast köpte kemi till spabadet så föll valet på Delphin Spa Klor taps 20g som jag kör i en dispenser i badet. Problemet är att PH sjunker konstant. Misstänkte att nått blivit skumt med vatten så bytte till nytt vatten för ett par veckor sen och har sedan dess endast tillsatt klor. Idag har jag ett ph värde på 4 (!). Mätt både med Aquacheck och Voltcraft PHT-02 ATC  PH mätare. Voltcraftmätaren mäter PH 7 när jag testar på kranvatten och PH 4 när jag kontrollerar mot kallibreringsvätskorna. PH verkar alltså verkligen ligga på 4 i badet. Hur är det möjligt.

3
Säljes / Poolrobot Aquabot Bravo, städar golv och väggar
« skrivet: augusti 27, 2015, 16:58:35:35  »
Har en Aquabot Bravo 3 med tillhörande vagn till salu. Städar både väggar och golv. Har mjuka "borstar"som skrubbar golvet och väggarna rena samt sedvanlig "sugning". Städar hela poolen på ca 1.5h och det bli verkligen helt rent.

Har använts sparsamt under ca 2 månader och fungerar perfekt.

Mer info, dock på franska:
http://www.piscines-online.com/robot-piscine-electrique-aquabot-bravo.html

Pris: 6500kr.

4
Markpooler. / Montera liner - Ångest
« skrivet: juli 01, 2015, 09:29:59:59  »
Håller på att montera liner i vår nybyggda 8x4x1.5 pool med invändig trappa. Vi satt in den igår och fyllde ca 1-2cm vatten i botten. Vi hade planerat att börja fylla över natten men hade svårt att få bort alla veck i botten. Det kändes i princip omöjligt att få den helt slät i botten. Vår förhoppning är att det går lättare idag då vattnet blivit varme, men känns osäkert.

Hur noga måste man vara? Finns det någon chans att de plattar till sig när man börjar fylla på?

Tips och  råd mottages gärna.

5
Markpooler. / 10cm eller 20cm isolering under Tjälldenpool
« skrivet: mars 20, 2015, 12:45:24:24  »
Är precis i starten av ett poolbygge. Planen är att bygga en 8x4x1.5m Tjälldenpool som skall byggas ihop med befintlig altan som idag är ca 45cm ovan marknivå. Således skall marken grävas ca 135cm (150cm baddjup+10cm platta+10cm isolering+10cm grus-45 cm altanhöjd)

I tjällden satsen ingår isolering 100mm under platta. Jag dock tagit in offert på 20cm isolering. Frågan har diskuterats tidigare på forument, men jag har inte kunnat bilda mig någon egentlig uppfattning. Pooltäckning är inte ännu bestämt utan beror lite på hur väl vi lyckas hålla budgeten på bygget (budgeterat 200 000kr). Den är ju det viktigaste för att kunna hålla värmen. Skall också tillägga att vi planerar att hålla 30-32 grader i poolen större delan av säsongen.

Frågan är om det är värt att köra på 20 cm (nackdel, lite dyrare och mer grävning) eller använda standard 10 cm (nackdel, omöjligt att öka isoleringen efteråt om man ångra sig).




Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag