CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - doppsko

Sidor: [1] 2 ... 7
1
Markpooler. / SV: Upptäckte att poolens diagonaler är olika?!
« skrivet: september 15, 2017, 12:39:18:18  »
Så här?

2
Vatten och kemi / SV: Klorhalt när man har saltklorinator
« skrivet: augusti 18, 2017, 09:29:57:57  »
Var hittar man en ren klorstabilisator? Jag har letat, men inte hittat nått. Jag antar att det är i princip cyanursyra som man är ute efter?

3
Uppvärmning / SV: Solvärmematta på tak
« skrivet: juni 14, 2017, 08:00:08:08  »
Jag byggde en "ställning" i tryckimpregnerat. Fäst vid nock via spikband. och säkrad mot takfot i underkanten. Solpanelerna är stumt fästa i överkant och infästa med möjlighet till rörelse i underkant.

4
Uppvärmning / SV: Bättre uppvärmning vid dåligt väder
« skrivet: juni 14, 2017, 07:40:50:50  »
Jag kör också enligt samma princip av 2 ytterliggare anledningar.

1. Kall luft på natten vilken sänker effektiviteten i värmepumpen
2. Avkylning i slangar/rör till pumphuset. Jag ca ca 20m till pumphuset med nergrävda  isolerade slangar hela vägen.


Jag har börjat stänga av cirkulationspumpen på nätterna enligt min teori om att avkylningen minskar. Om jag hela tiden vispar runt mitt varma poolvatten, som möter den kalla luften (under poolskyddet) så borde förlusterna vara betydligt mindre jämfört med om vattnet stod still. Jag har rätt mycket ytrörelser för att pressa bort partiklar/smuts på ytan bort till bräddavloppet. Om pumpen är avstängd nattetid borde det bli en kallt ytskikt närmst ytan som gör att förlusterna minskar. Någon som har mätt/testat detta på något sätt?

/Johan

5
Teknik / SV: Poolpump, hur mycket går er?
« skrivet: maj 24, 2017, 13:26:30:30  »
Kör från 08:00 till 20:00. Framförallt för att det är då solfångarna kan ge värme + att värmepumpen har bättre effektivitet på dagen än på natten.

6
Teknik / SV: Kärvande kulventil 50mm, tips på smörjning
« skrivet: april 27, 2017, 15:12:55:55  »
Går inte att dela ventilen. Dock sp gick det ganska enkelt att peta ut ena packningen med en skruvmejsel. Min ventil går som en dröm nu och shuntmotorn har inga problem att vrida den längre.

7
Teknik / SV: Kärvande kulventil 50mm, tips på smörjning
« skrivet: april 26, 2017, 12:50:59:59  »
Har nu provat med vintilslippasta (fett med kiselkarbid). Det gjorde ingen som helst skillnad. Provade sedan med torrteflon, ingen skillnad heller.

Nu har jag löst det genom att ta bort en av de två tätningar som sitter inuti kulventilen. Nu går den mycket lätt och tätar fortfarande tillräckligt bra för att fungera som fördelare till solpanelerna.

 

8
Teknik / Kärvande kulventil 50mm, tips på smörjning
« skrivet: april 21, 2017, 22:31:24:24  »
Använder en vanlig 50mm kulventil för solpanelsstyrningen. Ventilen drivs med en elektrisk shuntmotor. Det har fungerat rätt bra under senaste året men ventilen kärvar en del. Shuntmotorn har ibland svårt att få den att röra sig. Även med handkraft kan den vara svår att stänga/öppna. Har tyvärr svårt att byta ut ventilen eftersom shuntmotorn har en special adapter för att passa just denna ventil.

Förslag på lösningar? Har funderat på om man skulle ta lite ventilslippasta och försöka få upp tolleranserna i ventilen, visst läckage spelar ingen roll i mon tillämpning. Jag antar att oljesmörjning knappast håller i längen.

Tips mottages gärna.

9
Uppvärmning / SV: Styra pump till Solvärme
« skrivet: april 11, 2017, 16:18:02:02  »
Det var svårt att hitta, men lyckades till slut. Kostade 2-300 kr så det var ingen större skillnad. Köra med endast 1 grad diff. Tycker det funkar bra. Har en 3vägs ventil som styrs, ej en separat motor.

Har fäst min solfångar sensor på det svarta röret som går från solfångarna. Då får jag både vattentemperatur och solens värmebidrag. Det innebär att solpanelernaa går igång så fort solen värmt upp sensorn. Skulle dock vattnet vara för kallt p.g.a. av andra faktorer så kommer den slå av till vattnet i solpanelerna är tillräckligt varmt.


10
Uppvärmning / SV: Styra pump till Solvärme
« skrivet: april 11, 2017, 13:21:28:28  »
Har en sådan som styr mina solpaneler. Köpte dock från Kina. Den fungerar bra. Jag har en termometer uppe vid solpanelerna och en på inkommande vatten.

Sidor: [1] 2 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag