Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - aromata

Sidor: [1] 2 ... 81
1
Uppvärmning / SV: Utedusch - värma med poolpumpen?
« skrivet: december 12, 2022, 19:52:54:54  »
Det finns för lägre strömstyrkor. Problemet är nog ett lågt flöde. Men kanske inte så noga på sommaren.

2
Uppvärmning / SV: Utedusch - värma med poolpumpen?
« skrivet: december 08, 2022, 14:57:02:02  »
Skulle inte "direktvärmare" fungera? Finns det överhuvudtaget att köpa i Sverige? Ganska vanligt i varmare länder men då är det ingående vattnet rätt mycket varmare än hos oss.

3
Vatten och kemi / SV: Stängde poolen för tidigt
« skrivet: december 08, 2022, 14:53:24:24  »
Jag lät vår pool frysa med grönt vatten ett år, det missfärgade i alla fall vår liner.
Den hade nog närmare 15 år på nacken så den var rätt "matt" i strukturen.
Så är det nog. Har haft blad på botten som smugit sig in på hösten och det har också gett missfärgningar. De bleks så småningom men det kan ta lång tid och de försvinner nog aldrig helt.

4
Vatten och kemi / SV: Stängde poolen för tidigt
« skrivet: november 29, 2022, 22:54:31:31  »
Om man utestänger ljus kan inte algerna växa. Speciellt nu vid låg vintertemperatur på vattnet. Till våren får man klorera innan  man öppnar upp för ljuset. Skulle jag tro ....

5
Övriga frågor! / SV: Höga energipriser = låg aktivitet i forumet...
« skrivet: oktober 05, 2022, 16:03:00:00  »
Jag tycker att alla har ett ansvar att bidra efter förmåga. Att skylla på andra är bekvämt men inte särskilt produktivt.

Vi har haft pool länge och har badat av oss. Denna säsongen startade jag aldrig poolen. Jag var lite sen i starten och sen tänkte jag att det kunde bli ett intressant experiment att hoppa över en säsong. Jag tror inte att det blir något problem att starta upp igen. Vi får se.

6
Uppvärmning / SV: Uppvärmning med slang
« skrivet: augusti 30, 2022, 21:03:18:18  »
Jag har haft svart slang för uppvärmning av vår 4 x 8 m pool. Vi har det inte längre eftersom trädgården växte upp och allt hamnade i skugga. Jag tyckte att det fungerade ganska bra. Jag använde 32 mm PEM med godstjocklek 2 mm. Dubbla slangar parallellt i spiral. Täckte med glas. Men vi hade för liten exponerad yta, kanske 2x2=4 kvm. Borde vara halva poolen yta dvs 16 kvm. Men det kändes tydligt att vattnet som kom ut var varmare än poolvattnet.

Om man täcker med glas eller plast blir det inga stora förluster nattetid. Man kan ju också välja att stanna pumpen på natten.

Vi använde den vanliga poolpumpen på 0,55 kW och styrde flödet med kulventiler. Det är ett enkelt och robust system som inte är så kostsamt att inhandla. Driften är gratis.

7
Uppvärmning / SV: Uppvärmning med PEM-slang
« skrivet: juli 25, 2022, 20:57:46:46  »
Jag hade dubbla 32 mm PEM (gods 2mm) som låg i spiral. Max 4 kvm. Täckte med glas men går lika bra med klar plast. Pool 4x8 m.

Det kändes tydligt att varmt vatten kom ut. Vi badar bara när det är varmt och soligt och då upplevde jag att det gjorde skillnad.

Men ytan var för liten och borde vara ca 16 kvm, dvs halva poolens yta. Sen växte träden och allt hamnade i skugga.

Man rekommenderar halva poolen yta men om man täcker med glas eller klar plast kan man kanske minska den ytan. Med täckning får du heller inte så mycket avkylning mulna och regniga dagar.

Nästan allt mitt vatten gick genom slangarna hela tiden, dag som natt.

8
Teknik / SV: Solpaneler på taket, vilken sorts slang??
« skrivet: juli 12, 2022, 22:29:54:54  »
Jo men jag har ju en 3-vägs ventil som styrs av 2 st temp-givare, så om poolen blivit tillräckligt varm så bryts flödet till solpanelerna och det cirkulerar bara tillbaka till poolen. Om då solen legat på PEM slangarna utan att vattnet cirkulerat i dom, finns det inte då risk att PEM slangarna blir för varma i solen mot det svarta plåttaket??

PEM med stillastående vatten i är nog inga problem men kanske mot ett hett plåttak. Osäker på det. Men om slangen täcker det mesta av plåten blir den ju inte lika het.

9
Teknik / SV: Solpaneler på taket, vilken sorts slang??
« skrivet: juli 11, 2022, 22:38:47:47  »
Om vattnet cirkulerar genom slangen blir den max 30-35°C.

10
Vatten och kemi / SV: Dagsklor
« skrivet: juni 24, 2022, 19:05:50:50  »
Jag använder enbart calciumhyperklorit, i pulverform. Häller i lite då och då men aldrig före bad. Bättre på kvällen efter bad. Vårt vatten är fint och klart och luktar aldrig klor.

Sidor: [1] 2 ... 81
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag