Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - gurkan123

Sidor: [1] 2
1
Inomhuspooler / SV: novis och vetgirig :-)
« skrivet: september 04, 2011, 20:06:48:48  »
Jodå, vi kör oövertäckt för jämnan..sviterna efter utomhuspoolen, där vi i början täckte jämt, men när man liksom lättade på täcket och kröp ner under plasten på natten när svalkbehovet var som störst....jaa då vek vi ihop täcket för gott.
Visst sjutton kan man få ekonomi i det hela, men lättjan tar övertaget. OCH att skillnaden mellan 25 och 34-35 grader är enorm vet vi ju faktiskt redan.
Till saken hör att jag själv har lyckats fixa 3 st whiplashskador och dessutom ett hjärtfel som gör att jag ständigt fryser...långkallingar å tofflor å ylletröja i juni, näe inte riktigt så illa men inte långt ifrån.
Jag fryser busken av mej om tempen ligger under 30 grader så jag har ju mej själv att skylla. Ska jag simträna så ska det ju vara njutbart, men kidsen tycker ju att det är onödigt varmt.
Vi kör åxå med två lite mindre standardmodeller uppsatta på poolväggarna, men eftersom vi har så hög värme måste dom gå dygnet runt för att få en behaglig luft.
MEN visst är det skönt med inomhuspool nu när hösten börjar komma.

2
Inomhuspooler / SV: novis och vetgirig :-)
« skrivet: augusti 31, 2011, 21:01:26:26  »
 >:( det är nog inget att vara sotis på egentligen...någon måste ju finansiera vattenfallschefernas höga löner...och det är klart att jag vore tacksam om jag slapp dra hela lasset själv.....
Skämt åsido, elräkningen är inte att leka med...i vårt fall...jag har ju dubbla avfuktare dygnet runt och en elvärmare på 9KW och golvvärme.....och 34 grader i vattnet....dessutom är huset på 340m2 + två 15m2 stugor till två av barnen...så okt till mars har vi en snitträkning på 10 loppor...och resterande månader runt 5000....det kostar att ligga på topp.
Självklart går det att komma ner en hel del i kostnader, men vi hade inget annat val än att välja el.

3
Inomhuspooler / SV: novis och vetgirig :-)
« skrivet: augusti 29, 2011, 08:49:14:14  »
Tjosan..jodu, för mej liksom fanns det inget annat alternativ. Jag byggde ju utanför befintligt hus, murade upp en "ny grund" och då kunde jag lätt utelämna hål för belysning, in och utloppen mm. Lecablocken jämnas till/putsas med ett speciellt bruk/lim från mapei...innan man sedan går vidare med glasfiberväven och mapegumorgien.
Vill ju tillägga att när själva poolrummet var uppmurat och taket/altangolvet var lagt, gick jag lös med tigersågen innifrån tvättstugan och sågade upp en lagom stor öppning för att få plats med dubbla glasdörrar.
Sedan, vips var det bara att bada...... ;D

4
Inomhuspooler / SV: novis och vetgirig :-)
« skrivet: augusti 24, 2011, 20:27:37:37  »
Japp, här får man halka in när tiden räcker till....minnet sviktar för mej, men jag körde med en hel drös medel, med i huvudsak MAPELASTIC...om du går in på Mapei.se och lirkar dej fram till bassänger.....ok, jag har byggt efter principen jättebadhus.......så har du en sprängskiss en bit ner.
Det har kanske ändrats lite sedan jag byggde, men jag känner nog igen dom flesta medlen. Viktigt är att följa sprängskissen från lecablocken och utåt. Det var mapelastic jag rollade på så många gånger vet jag.
OM du beslutar dej för att fortsätta projektet, så ska du veta att jag har dokumenterat varenda grej jag gjort, innifrån och ut, genom ca 200 bilder !!! Överambitiöst kanske, men vill kunna visa allt som inte syns. Även jag har tre golvbrunnar i den delen av poolrummet som inte är poolen. Dock en i duschen, men en vid pump och filter och en till avfuktarna./.

5
Inomhuspooler / SV: novis och vetgirig :-)
« skrivet: augusti 23, 2011, 09:21:13:13  »
Tjenis peteristan.

i grova drag gjorde jag så här.
Befintlig bottenplatta på 100m2..huset är en och en halvplan plus källare under mark. Grävde ur ytterliggare 50 m2 utefter hela långsidan ner till berget som hittades en halmeter under plattan. Själva poolrummet ligger nu mao UTANFÖR befintlig bostadsyta, mindre risk för ev fuktskador.
När själva murningen var klar, lade vi på limträ och spikade ett lätt lutande altangolv med säker papp...ovanpå det tryckimpregnerad trall givetvis..flytande golv.
Mapei har en speciell sort som används i stora simhallar och cisterner bla....den vanliga våtrumsmapegum använde jag i övriga poolrummets golv och väggar.
Anledningen till att jag körde med både hängslen och livrem vad gäller tjockleken på tätskiktet var att dom kunniga skrattade åt mitt projekt och sa att sprickbildningar och andra problem skulle uppstå.
Nu ligger allt kakel liksom på ett nästan elastiskt tätskikt...och dessutom har jag "bytt ut" en kakelfog i mitten tvärs över poolen till en silikonfog.
Dom kunniga experterna sa till mej att detta bara var en massa onödigt arbete och extra kostnader.
Men under året som gått har kommunen och vägverket sprängt som s...n precis utanför för ett va arbete....har fått sprickor i fasadens mexitegel...MEN INTE EN SKADA PÅ/I POLLRUMMET ;D
Vad gäller uppvärmning har jag ingen annan erfarenhet än att vårt alternativ är ganska kostsamt...men jag har hört att det inte är uppvärmningen som kostar, utan avfuktningen som drar ström.
Å du, inga frågor är dumma...om du visste vad jag har fått fråga mej fram för att få ett så lyckat projekt.
Det enda som inte gick som jag tänkte mej från början var att poolen liksom står i samma nivå som källargolvet, jag kom inte djupare utan att behöva förstärka hela det befintliga huset...men vad gör det när man simmar omkring i 34 gradigt vatten och snödrivorna ligger höga utanför fönstren.

6
Inomhuspooler / SV: novis och vetgirig :-)
« skrivet: augusti 22, 2011, 15:55:39:39  »
Hej där..kul när man pratar inomhuspool. Byggde en helt själv för några år sedan, efter att ha haft utomhuspool sedan barnen var små. Först lite tjafs med byggnadsnämnden, sedan en liten grävare och ett hål i backen....nedsänkt till källarnivå, 50m2 yta.
Murade en grundstomme med Leca, dubbelt runt 3 av väggarna, dubbel armering på varje varv.
På med en altan ovanpå och sedan fortsatte jag mura invändigt själva poolstorleken, inga givna mått, allt på fri hand.
5 dubbla lager med Mapegum enligt konstens alla regler och så kakel i hela rummet.
9 kw värmare och dubbla avfuktare, 35 grader i vattnet året runt.
Men...detta tog mej 2 år, kvällar, nätter och helger.
Många nätter frågade jag mej själv vad jag höll på med, men efteråt blev jag nöjd.
Det ÄR mycket mer jobb än man tror innan, men jag skulle aldrig avråda någon i dag att göra samma sak.

7
Inomhuspooler / SV: Kostnad för inomhuspool?
« skrivet: juni 08, 2008, 18:20:32:32  »
Hejsan,
trevligt att det finns fler toknissar än jag, som tänker den tanken.
För mej började det med en fajt med kommunen, byggnadsnämnden.
Har tre trafikolyckor i kroppen (wiplash säger dom som kan) med beordrad simträning.
Jag lyckades till slut efter 10 år lura till mej ett bygglov, och då far det ju bara att börja bygga.
Lite krystat, men det blev ett poolrum på 50 m2 varav poolen tar ca 25 av dom. Banken sa att 1,5 miljoner borde räcka totalt, men jag envisades med 0,5.....och jag fick rätt.....497.865:40 totalt med bara eget arbete. Har lärt mej en hel del under dom 2,5 åren det tog.
Men..vi började från grunden, grävde ur 70 m2 på tomten.....och nu ligger vi i drickat ofta med 31,5 grader konstant.
Lite bökigare känns det som när det är kanonväder ute, eftersom vi hade utomhuspool förut och det var bara att kliva i från däcket. Nu måste man in i huset.........men å andra sidan var det en härlig känsla i februari när snön, det lilla som kom, låg i drivor utanför fönstret när vi badade.
Om du vill, kan du få lite bilder och tips och så.
...och då kan du ju kanske mejla mej på      lena.goran@alfa.telenordia.se
Ha det bra
Göran

8
Säljes / SV: Saltgenerator säljes
« skrivet: mars 11, 2008, 09:05:13:13  »
Hej Mats och alla andra.
Ska försöka summera månaderna som gått.......
Ang saltgeneratorn, litade jag blint på vad phaléns skrivit i sina "manualer" vad beträffar både elpatronen, ytvattenrenaren, inloppen och andra rostfria detaljer.
Kanske korkat av mej, men vi har här på Värmdö ett ruskigt kalkhaltigt vatten, fick vi reda på då vår nya vvb kortslöt hela huset, då doppvärmaren efter 9 månader såg ut som när man drog upp regalskeppet Wasa......
Nu kör vi Baquasil sedan uppstarten för drygt en månad sedan, och som sagts här, behövs det inte mycket och inte ofta.
Kollar halterna varje fredag, och det står på toppenvärde hittills utan påfyllning.
Driftskostnaden.......hmmmm, kollade elförbrukningen för hela huset under februari, och den hade bara ökat med 300 spänn.
Ok, värmaren stod inte på hela tiden, men 2 st avfuktare gick mer än dom kanske borde.
Är inställda på en fukthalt på 50%.
Vi ligger på en vattentemp just nu på 27 grader ca.
Spännande att se elförbrukningen när mars månad är över....då jag kört värmaren ,9kw, ungefär var fjärde natt.
Lite glädjande att tempen inte sjunker mer, och att avdunstningen inte är värre utan poolskydd.

9
Säljes / SV: Saltgenerator säljes
« skrivet: november 27, 2007, 15:20:58:58  »
 :-\  Vi har bara en simpel elvärmare..och där stod det TYDLIGT i klartext..."får under inga omständigheter användas tillsammans med saltgenerator" då häckar värmaren ur direkt.......litade på den texten.
Och tack Mats för att vi lyckades lösa detta på så kort tid och hoppas att den kommer till fin användning på Gotland.....
Göran

10
Säljes / Saltgenerator säljes
« skrivet: november 16, 2007, 17:29:43:43  »
Fick precis hem vår nya saltgenerator..klarar max 114.000 m3....och tänkte montera in den...dråpslag.....eftersom vi har rostfria detaljer i innomhuspoolen, sprack hela ideén.
Står nu med en sprillans ny saltgenerator för dryga 8.000 spänn, inkl moms, frakt och tull,  som vi inte kan använda.....någon intresserad.
Motsvarande i större poolbutiker ligger på 16-17 tusen. Vi vill alltså inte tjäna en enda krona på dej.......

...måste ju tillägga att denna såldes till Gotland dagarna efter, men vill inte ta bort detta iom att det finns vidare inlägg om saltgeneratorer.....

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag