CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Perra

Sidor: [1] 2 3
1
Markpooler. / SV: Skillnad på stommar?
« skrivet: april 23, 2008, 09:31:10:10  »
Hej! Ville bara göra ett inlägg ang poolstommar.
Vår granne har en pool som renoverades 2006, med ny liner och en trappa samt ytterligare belysning monterades. Det är en Folkpool som är 26 år gammal, med tryckt plyfa i stommen. En skiva byttes ut p.g.a. lite rötangrepp i nederkant, och det berodde på att man inte varit noga med återfyllningen. Det var ingen isolering utan enbart sandblandad fyllnadsjord som återfyllts. Alltså, alla andra plyfaskivor var intakta och behövdes inte bytas! Ganska bra betyg, m.a.o.

Själva byggde vi en Folkpool med trappa och skjutbart pooltak, vilket vi inte ångrat! Taket var dyrt, men att slippa rengöra så ofta, och att värmen håller så bra över natten, och inte minst säkerheten för våra barnbarn gör att vi aldrig ångrat detta tak! När taket skjuts över är det slutbadat!

En annan granne valde en helgjuten "balja" på 4x8 meter. Det såg konstigt ut när bilen kom med leveransen, och poolen sattes ner på ett par timmar! Även här blev det skjubart pooltak. Ser riktigt bra ut, till slut, det med!
Enda tveksamma med baljan är att plasten är för vit, det blir inte det mysiga turkosa vattnet. Det fanns även en turkos plast, men det avrådde leverantören från, då det är svårt att reparera med samma färg, om det blir repor med åren.

Ja, vår Folkpool lär hålla, åtminstonde till jag är 91 år, och då kanske det blir linerbyte, vem vet?

Lycka till hur ni än gör! // Perra

2
Markpooler. / SV: styroform
« skrivet: september 13, 2007, 14:56:52:52  »
Hör med Dorocell i Dorotea 0942-47770, annars har dom åf i Täby, Ritarslingan 8, tel 08-55444140.
Jag beställde direkt av Doroteafabriken och fick det hemkört till rimlig peng. Jag köpte "Jackfoam 300" i size 585x1185mmx50mm tjock. Den var perfekt enl min poolbyggare.
Betalade 123:-/ m2  sedan tillkom frakt 600:- (detta var våren 2006)

/ Perra

3
Pooltäckningar / SV: Pooltäcke
« skrivet: augusti 21, 2007, 09:14:46:46  »
Att det ska vara så mycket snack om pooltäcke hit och dit! Det enda som gäller är ett pooltak som går att skjuta undan i sektioner. Spar både värmeförlust ryggar, och för barnen är det helt suveränt, när vi skjuter över taket, är det slutbadat!
För att inte tala om att rengöring sker sällan sedan taket kom på, inga löv och annat skräp letar sig in.
Sedan är det bara att öppna dörren och bada under taket, det är helt suveränt med den varma luften kring poolen.
Glöm stroppar och annat skit, ni tröttnar så småningom och köper ett pooltak ni med!
Jag tog mitt direkt från Tjeckien, men nu har Folkpool börjat sälja dessa ochså, kolla på www.folkpool.se

/ Perra

4
Markpooler. / SV: Välsorterad poolbutik i skåne?
« skrivet: augusti 21, 2007, 09:06:32:32  »
Hej, var i Harlösa förrförra året, och tittade på deras formpool, men det blev en Folkpool till slut, men de hade ganska mycket till pooler och spabad. Vet ej vad det heter, men Harlösa är en lite by. Sedan har vi ju SpaoBad i Höör med sina plastpooler, och tillbehör.
/ Perra

5
Markpooler. / SV: Frostplugg till skimmer
« skrivet: augusti 21, 2007, 08:56:34:34  »
Hej, ang frysplugg till skimmern så fick jag rådet av en mycket erfaren poolbyggare, att stoppa i så mycket cellplast (frigolit) som det finns plats för. Proppa den full med tillskurna bitar, vilket jag gjorde till vintern i fjol, och jag sänkte inte ens vattennivån, och det gick kanonbra, så det kommer jag att fortsätta med!

F.ö. har vi fortfarande 28 grader i poolen nu, den 21 aug. med luftvärmepump och pooltak, men det känns inte så bra att bada när det blir kallare i luften, tycker jag, men frugan som inte är så frusen av sig, utnyttjar poolen en bra bit in i september.
Har pumpen avstängd under natten, och tempen sjunker ca 0,7 grader men det klarar luftvärmepumpen att korrigera på tre timmar, vi har den inställ på 28 grader. DS

/ Perra

PS. tog självklart in pumpen och tog bort kopplingar med kranar till luftvärmepumpen, samt tömde sandfiltret, så det var ju rätt, MEN...glömde manometern som visar trycket i filtret, och det var mindre lyckat, för nu visar den helt galet! Men jag lär inte varit den förste att glömma skruva bort den! DS

6
Vatten och kemi / SV: Saltvatten eller klor
« skrivet: juni 21, 2007, 09:36:06:06  »
Hej Mats, vi kör med både och, d.v.s. vi klorerar som vanligt med klorpuckar, men har även första året satt i 5 säckar med det speciella poolsalt som bl.a. Folkpool säljer. För att bibehålla salthalten kommande år, så komletterar vi med två säckar per säsong. Det blir ett "mjukare" vatten på något sätt, och behagligare att bada i, tycker vi.

Man fyller ju på en del vatten per säsong, och salthalten minskar ju med tiden, därför blir det två säckar salt till våra 31 kbm vatten, kommande säsonger. Prova dig fram till lämplig salthalt!

/ Perra

7
Markpooler. / SV: Dusch vid poolen
« skrivet: april 25, 2007, 09:28:34:34  »
Hej Lotteröd! Varför krångla till det med varmt och kallt vatten installerat?
Såg i sista "VILLAmagasinet", den blaskan vi får då och då i lådan, att J&F Fritid hade en "Soldusch" man kopplar på vattenslangen och solen värmer upp vattnet. Duschröret kan fyllas med 20L vatten som räcker för att duscha av klorvattnet efter bad.
1.990:- på www.jf-fritid.se 
Den skall vi prova, har redan beställt den.
Lycka till med poolbygget!
/ Per

8
Teknik / SV: Pumpa bort "dränerings" vattnet?
« skrivet: november 16, 2006, 10:42:15:15  »
Hej Thomas! Enl. vår "grävare" skall pumpen i dräneringsbrunnen inte tas upp vintertid, den kommer inte att frysa sönder där den ligger 2,5-3 m ner i brunnen. Hoppas han har rätt, för det har regnat mycket nu i Sthlms-trakten och det kan inte vara så bra att vatten står ovanför dräneringsrören och fryser och tinar omvartannat. Så jag föreslår att du har pumpen kvar i brunnen.

Vidare fick jag tipset att fylla bräddavloppet med cellplast, för att slippa tappa ur vatten nedanför breddavlopp och utlopp.
Cellplasten skall proppas i så mycket det går, och isen expanderar i cellplasten och spränger inte plasten i skimmern.

Cirkulationspumpen är sedan länge intagen, och filtret tömt på vatten, kopplingarna till vämepumpen borttagna och värmepumpen har fått sitt "vintertäcke"

Nu har du väl vintertäckt redan, men till nästa år....

Poolhälsningar Perra

9
Vatten och kemi / SV: Saltvattenspool
« skrivet: augusti 25, 2006, 09:50:52:52  »
Hej igen, nej jag fortsätter med klorpuckar, d.v.s. långtidsverkande klor. Det måste nog till ändå, annars får man investera i en saltvattensgenerator, 10-11 tusen spänn, typ.

Vi provar saltvatten bara för bättre badvatten, och inte för att bli av med kloren. Möjligen kan det bli en sådan "mackpär" framöver, som producerar underklorsyra av salt, vi får se.

/ Perra

10
Vatten och kemi / SV: Saltvattenspool
« skrivet: augusti 21, 2006, 10:47:54:54  »
Hej, jag har inte märkt någon skillnad på Ph-värdet mot tidigare, jag ligger hela tiden på för lågt värde (även innan saltet) och måste tillsätta Ph-höj då och då. Men jag får återkomma längre fram. Vi tycker att det blivit behagligare vatten, mjukare på något sätt, och efter bad så känns huden bättre. Säger frugan iallafall!

Återkommer i ämnet!

/ Perra

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag