CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - MackeNo1

Sidor: 1 2 [3]
21
Markpooler. / Fungerar denna liner i min folkpool 4x8m?
« skrivet: maj 16, 2016, 16:03:52:52  »
Börjar bli dags att byta liner i poolen och man kan komma ganska mycket billigare undan om man köper från Tyskland. Tror ni att denna liner fungerar i min folkpool på 4x8m? På folkpools hemsida står det på deras liner: "Mått avser Folkpool poolstomme, djup 1,44 m om ej annat anges."

http://www.pool-zentrum.de/aquapool24/schwimmbadfolien1/rechteckbecken/innenhuelle-rechteckbecken-800-x-400-x-150-m-i.html

Linerna jag hittat i Tyskland är för 1,5 djup, någon som vet om det ställer till problem vid monteringen?
Ska man även köpa snäpplister när man ändå byter liner? Sitter inga sådana idag... Antar att man sätter dom hela vägen runt poolen isf? D v s 24m list går åt för att montera linern?

22
Uppvärmning / SV: Välja värmepump
« skrivet: januari 02, 2016, 00:11:39:39  »
Tack för svaret! Är dålig på el så jag vet inte riktigt mina förutsättningar på den plats där jag tänkt sätta värmepumpen. Men misstänker att jag kommer att få dra en egen kabel tvärs igenom hela huset för att få kräm till värmepumpen.

Så Hydro-Pro 13 kan vara ett vettigt alternativ, Hydro-pro 10 uppges klara 45kubik men det är väl dumt att lägga sig precis på gränsen antar jag?

Någon som hört något om Gullberg&Janssons pumpar? Brandade "billighetspumpar" eller bra grejer?

23
Uppvärmning / SV: Välja värmepump
« skrivet: december 30, 2015, 23:40:00:00  »
Hej

Jag är i en liknande situation och hoppas att det är ok att jag använder mig av din tråd? Känns onödigt att starta en till... har en 4x8m pool som skulle behöva en värmepump för att kunna ligga på 28-29 grader under perioden Maj-September.

Har tittat på Hydro-Pro 13 som säljs för 12 665:- nu, ska kosta 21 000:- ord.pris enligt rubinpool men det låter inte troligt. Någon som vet vad den brukar kosta under säsong och om det är en bra och tyst pump?

Alternativ skulle kunna vara Gullberg&Jansson GJPASRW-20 för 17 995:- eller GJPASRW-20P för 14 395:-. Har läst mycket gott om Gullberg&Jansson, men detta är billig pumpar för att vara dom och frågan är om det bara är "brandade" billiga pumpar av samma typ som Hydro-Pro och Brilix?

24
SpaForum / SV: Chokklorera med Folkpools Spaklor?
« skrivet: januari 18, 2014, 09:10:04:04  »
Ok, hittar dessvärre ingen information på folkpools granulat om hur mycket man ska dosera vid chockklorering. Men jag testar med 2msk...

Granulatet jag har för chockklorering i stora poolen är gäll antagligen för starkt för att använda i mitt spa som är mindre än en kubik.

25
SpaForum / SV: Chokklorera med Folkpools Spaklor?
« skrivet: januari 17, 2014, 23:22:16:16  »
Kan två matskedar verkligen räknas som chockklorering? Trodde det behövdes en starkare dos klor för det? Den normala doseringen är ju en matsked/vecka plus en tesked/person efter varje bad.

26
SpaForum / Chokklorera med Folkpools Spaklor?
« skrivet: januari 17, 2014, 18:34:49:49  »
Jag har ett spabad på 700liter som behöver chockkloreras, kan jag göra det med folkpools Spaklor i granulatform? Dvs detta: http://www.badbutiken.se/main.aspx?page=article&artno=700140&gid=99271

Hur ska jag isf dosera och gå tillväga rent praktiskt?

Om det inte går så har jag även chockklor till stora utomhuspoolen (4x8m) men det känns för kraftigt för att använda i ett litet spabad?

27
Ok, så man får inte ut allt vatten på trycksidan alltså. Är enda sättet att tömma trycksidan att koppla bort slangen vid filtret och låta det rinna ut? Vad gör avloppsläget på filtret och hur skiljer det sig från backspolning?
Ska filtret tömmas på vatten över vintern?

Tvivlar starkt på att föregående ägare har kopplat bort slangar och tömt sandfilter, inget han nämnde under den korta genomgång vi hade iaf.

Väldigt tacksam för all hjälp  :)

28
Vad gör avloppsläget på sandfiltret? Har ett gammalt phalen filter och saknar helt instruktioner till det..

Min pump och mitt filter står i källaren, dvs under poolens intag och avlopp i höjd.
Ska slangarna vara helt tomma mellan pump och poolen? Kan man isf göra så här:


1. Backspola filtret så det blir rent
2. Tömma ur poolen med dränkpump så vattennivå är en bra bit under avlopp och intag.
3. Starta pumpen i vanligt filtreringsläge

Det borde väll innebära att pumpen suger torrt i inkommande vattenledning samt trycker ut det vatten som finns i utgående ledning? Eller tänker jag helt fel?

29
Säkerheten är bra, det är högt staket runt hela poolen vilket dessutom minimerar mängden skräp som blåser ner i poolen. Det är ju endast en solfolie jag har som överdrag så den gör varken till eller ifrån rent säkerhetsmässigt.

Tack för svaren! Får ta mig i kragen och fixa till vattenkvalitén igen då, känns dock som att det blir många månaders arbete med poolen då den ändå inte nyttjas. Temperaturen är som sagt så låg att det krävs riktigt fint väder, sol och värme för att det ska locka till bad. Känns som att jag måste åtgärda detta nästa år, annars försvinner ju hela vitsen med att ha en pool.

Skumt att det ska vara så svårt att få upp värmen i den, har ju två ackumulatortankar á 700l/st som värms upp till närmare 90grader när det är riktigt soligt. Men ändå får jag inte upp temperaturen över 24 grader...


30
I Juni köpte jag och min sambo ett hus med pool och här kommer en liten summering samt några frågor.

Första sommaren med pool är slut och det har varit mycket att sätta sig in i. Ett läckage vid breddavloppet gav en del arbete men är nu tätt och jag fick till slut in tekniken på att hålla en bra vattenkvalité.

Trots en varm sommar med mycket sol så gick temperaturen inte över 24grader, detta trots solfångare på taket samt "solfångar överdrag" på poolen. Tycker det är konstigt då det endast är en vanlig folkpool på 4x8m och enligt förra husägaren låg dom på närmare 30grader när dét var fina somrar. Detta gjorde tyvärr att man inte badade så mycket som man annars hade gjort. Så nu överväger jag starkt att försöka koppla in bergvärmepumpen till poolen, för 24 grader är inte så behagligt att bada i....

Hur som helst så har poolen nu stått oanvänd sen slutet av Juli och jag skulle vilja få den klar inför vintern, så man slipper ha den i bakhuvudet hela tiden.

Killen vi köpte huset av var inte särskilt bra på att ge instruktioner om poolen vilket gör att jag famlar lite i blindo just nu. Hur ska jag göra?

Poolen har som sagt inte använts på drygt två månader och klorering osv har inte skötts, pumpen har startats vid några tillfällen men långt ifrån regelbundet. Så vattnet är nu medelhavsgrönt och nivån har ökat en del av allt regn som har kommit.

Den förra ägaren hade inget överdrag alls på vintern utan skräp och snö la sig direkt i poolen. Är detta ok eller är det mer eller mindre ett måste med sk vinterplåtar? Snön borde väll inte göra så mycket om man sänker vattennivån i poolen? Löv och skräp vill man kanske undvika då det försvårar rengöringen på våren.

Kan jag förbereda poolen för vintern nu eller ska jag ta tag i klorering, filtrering osv igen och köra på tills det i stort sett fryser?

Sidor: 1 2 [3]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag