CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Brandman17

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Extremt svidande ögon Baquacil
« skrivet: maj 24, 2012, 09:55:22:22  »
Hej Poolvänner! Länge sedan mitt senaste inlägg. Kul att vara tillbaka. Nu har jag tröttnat på ögonsvedan som vi upplevt sedan vi blev med pool för 4 år sedan. Vi kör med baquacil och har inte haft några problem förutom ögonen. Min son och jag (vi som badar hela tiden!) vi har illröda ögon som svider t.o.m dagen efter. Har pH-värde c:a 7,2 och upplever inte att jag överdoserar någon annan kemikalie. I klorpooler får vi också röda ögon, men inte alls så svidande. Hoppas någon annan upplevt detta också och fått ordning på det. SNÄLLA hjälp, annars byter vi snart till klor och det vore synd!
MVH pappa o son

2
Säkerhet / Skryt!!
« skrivet: maj 30, 2011, 21:55:26:26  »
Hej alla poolbadare!

Vill bara skriva om något positivt kring poolsäkerhet. Idag (efter idogt tränande och badande) simmade min pojke! Han är helt orädd för poolen men har respekt på ett underligt sätt. Andra barn som inte har egen pool är oförsiktiga och nyfikna kring poolen, men väl i vattnet blir de stela som en pinne.

Och nu till skrytet: Min son är 2 år och 6 månader!! Och jag menar att han faktiskt simmar själv utan hjälpöver hela 8 meters längden! (jag tror det är världsrekord!  >rulla<)

Jaja, egna barn andras ungar, hehe. Men det är faktiskt BRA att ha egen pool. Det tror jag i alla fall......

Ha en underbar sommar önskar en stolt pappa!!

3
SpaForum / Spafrågor: el, kemi mm
« skrivet: januari 01, 2011, 22:56:41:41  »
Hej på Er!
Nu har också jag fastnat i Spaträsket, mest ert fel faktiskt...Har en pool och har sett några läckra installationer pool/spa och slog nu till på ett Sirius från SKBV. Hoppas det duger, budget räckte så långt. Någon som har ett Sirius? Hur fungerar det? Nöjd? Får mitt nästa vecka men väntar med installation tills lite snö försvunnit.

Nu till mina viktiga frågor:
1. Ni som har pool också, har ni kopplat elen till spat på poolens elcentral. I så fall tips! Kan inget om el o ska självklart ta hit elektriker. Jag har t.ex elvärmare 6 kw som inte används längre pga värmepump. Kan det komma till användning nu kanske?

2. Spat ska stå i direkt närhet till poolen som (med framgång) renas av Baquacil. Nu skulle jag helt enkelt vilja använda poolvattnet till spat. (Klor o Baquacil funkar inte ihop). Visst borde väl det fungera?! Rätt pH, Alkalitet, o kemikalienivå. Rickard (forumägaren) har ju Baquacil. Kör du Rickard med klor i spat? Skulle gärna få lite inputs angående kemin.

Fler frågor kommer säkert, men nu hoppas jag på svar på dessa!!
God fortsättning;
Chrille

4
Uppvärmning / Frågor om Brilix
« skrivet: april 14, 2010, 20:31:49:49  »
Hej igen!
Måste starta nytt ämne om Brilix 100:
Har precis kopplat in den utan större problem, men jag undrar följande:

1, Fattar inte hur man flyttar displayen från enheten. Allt finns med i paketet men jag hittar ingenstans att koppla på medföljande förlängningskabel. Står inget i instruktionsboken. Någon?

2, Undrar om man måste ha en backventil på utloppsslangen från vp`n så inte vattnet tar den vägen när mina solfångare automatiskt öppnar. Sitter det backventiler i vp:s utlopp redan? Hoppas ni förstår (knappt att jag själv gör)

Tack på förhand

5
Markpooler. / Linerbyte Miamipool
« skrivet: april 08, 2010, 22:39:18:18  »
Hej på er!
Lägger upp en tråd där ni kan följa mitt linerbyte. Saknade själv en tråd där man kunde få bilder under bytet innan jag drog igång. Hoppas någon får användning av denna tråd vid tillfälle. Kommentera gärna om ni har ideer eller åsikter.

Idag 8 april: Tömt poolen med hjälp av länspumpar, självresande bassänger 8 kubik för att snabbt få i vatten vid linerplacering senare.
Skruvat bort inlopp, utlopp och lampa och rengjort dessa. Lossat linern från snap in listen. Insett att det går åt en del slipande och rostlagande innan jag kan få dit den nya linern. Poolen är från -90. Se bilder.

Återkommer med fler bilder vartefter.....

6
Uppvärmning / 5-6 kw poolvärmepump
« skrivet: april 03, 2010, 21:47:54:54  »
Hej på Er!

Ny på forumet och relativt ny poolägare (1 år). Har en 35 kubiks Miamipool som värms av solfångare c:a 60% av poolytan. Skulle vilja komplettera värmen under molniga dagar samt nätter med mer värme. Har kört elvärmare 6kw (DYRT) några nätter förra säsongen men vill få upp mer värme. Vill dock inte lägga 20000 på en värstingmodell utan har tittat på typ Brilix eller Shott. Dessa är på 5-6 kw och min fråga lyder alltså: Skulle detta vara en god investering med tanke på redan existerande solpaneler eller gör det för lite för att få konstant temp på 27 gr under jun jul aug. Jag vet att pooltäckning är viktigast och det har jag, men man tappar ändå 2-3 grader över natten. Reflektioner?

Tacksam för svar

Chrille

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag