CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Pool anno 68

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Fjärrvärme eller värmpump?
« skrivet: december 12, 2006, 22:25:52:52  »
Vi har köpt ett hus med en inomhuspool på 5x4 meter som idag värms med el  :-\ Huset värms annars med fjärrvärme. Är det bäst att koppla även poolen till fjärrvärmen, eller kan det löna sig att investera i en luft-vatten-värmepump? Med fjärrvärme är man ju beroede av vad kommunen sätter för taxa... Någon som har erfarenhet av detta?

2
Inomhuspooler / SV: Rasar poolen om jag tömmer den?
« skrivet: december 12, 2006, 00:04:11:11  »
Hej Fia,

Tack för ditt snabba svar! Det var ju skönt att höra att poolen står kvar även i morgon!

Ja, den är murad med målade väggar och kaklad botten. Taket och väggarna över vattennivån är täckta med vertikala brädor, satta med en luftspalt mellan, vilka faktiskt har hållit sig riktigt bra. Man har dock inte använt rostfria spikar! Vi funderar på att behålla brädorna, men att placera en enkel brädrad framför spikarna, som sitter i tre horisontella rader mellan vattennivå och taket. Denna brädrad skulle dels dölja missfärgningen från de rostiga spikarna, dels fungera som ramp att fästa en ljusslinga bakom, vilken kunde lys upp väggen både över och under brädraden. Väggarna under vattennivån vill vi måla om i en trevligare färg än den alltför aquablågröna färgen som finns idag. Har du förslag på en blå färg som är lugnare och kanske mörkare än den vanliga poolblåa färgen?

Min man leker dessutom med tanken att isolera hela poolen invändigt och att minska djupet, som idag är 1,70 m från vattenytan till botten. Ger ju lite onödigt mycket vatten att värma. Då skulle vi dessutom få en sarg att vila ett pooltäcke på. Tre av poolens sidor vänder nämligen mot väggar som man inte kan gå runt. Är detta en tokig idé? Vi vet ju inte alls hur väl poolen är isolerad, då den byggdes 1968. Kan man mäta det på något sätt?

Mvh,
Jessica

3
Inomhuspooler / Rasar poolen om jag tömmer den?
« skrivet: december 11, 2006, 22:52:33:33  »
Hej,
Vi har just köpt ett hus från 1968 med en inomhuspool i källaren på 5x4 meter. Tömde den för en vecka sedan för att rengöra den och hitta en bättre uppvärmningsform. De förra ägarna värmde den med el - vilket resulterade i en elförbrukning på 35.000 kWh/år!

Nu har två olika personer i vår bekantskapskrets varnat oss för att poolen kan rasa in eller i alla fall ta skada av att den står utan vatten, då trycket från den omgivande marken måste kompenseras av vattentrycket i poolen. Är detta sant???

Skulle samtidigt vilja få tips om bästa uppvärmningsform. Huset har fjärrvärme för övrig uppvärmning. Har någon provat en luft-vattenpump?

/Jessica

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag