CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Pump som går hela tiden, NorthStar Pure XL från Folkpool  (läst 1825 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad carqui

Pump som går hela tiden, NorthStar Pure XL från Folkpool
« skrivet: augusti 11, 2019, 10:00:42:42 »
Hej!
Sedan tre veckor har vi ett SPA-bad, NorthStar Pure XL från Folkpool. Sedan igår så går pumpen stötvis nästan hela tiden. Den stannar korta stunder, men sätter sen igång igen.

Den verkar hålla värmen, men det går inte att justera något. När vi trycker på COOL så står det F4 26, men vattnet känns betydligt varmare än 26 grader.

Efter omstart så visar displayen numera bara två streck --. När vi trycker på WARM så visar den ingenting. Någon som varit med om något liknande?

//Caroline och Tomas i Uppsala

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Pump som går hela tiden, NorthStar Pure XL från Folkpool
« Svar #1 skrivet: augusti 11, 2019, 14:05:11:11 »
Det har åskat en hel del den senaste veckan. Kanske har styrkortet fått in överspänning som det inte tålde.

Titta i manualen om det står något om återställning av alla parametrar till hur de är inställda vid leverans och prova det. Hör med leverantören om ni inte hittar den informationen. En inte alltför stor störning kan få mikroprocessorn som förmodligen sitter på styrkortet att spåra ur på olika icke förstörande sätt. Att bryta matningsspänningen och vänta några minuter innan spänningen kopplas på igen kan ibland hjälpa.

En stor överspänning orsakad av blixten är elektronik oftast dåligt skyddad emot eller inte alls skyddad emot. Det kan man anse vara ett konstruktionsfel men risken är stor att leverantören inte håller med. Om inbyggda överspänningsskydd saknas så kan man med fog hävda att installationsanvisningen måste ange hur man gör en säker och hållbar installation med användning av ett extern överspänningsskydd.

Berätta gärna hur det går med problemlösningen!
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag