Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - sy7robc

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Algattack
« skrivet: september 16, 2017, 12:13:02:02  »
Hej, slog av uppvärmningen för ca tre veckor sedan och har inte ägnat poolen så mkt uppmärksamhet sedan dess. Cirkulationen igång och "bubbelplast"-överdrag på. Jag noterade för en dryg vecka sedan att det hade bildats mycket alger i poolen, vattnet var grönt och att klorpucken i bräddavloppet tagit slut.

Om poolen: Nergrävd 4*8*1,35, ca 43m³. Bor i Karlstad. Håller klorhalt via Folkpool multiklorpuck. Temperatur i vattnet just nu 14°C.

När jag noterade alger för en dryg vecka sedan hade jag lite dåligt med aktionchock hemma, men jag spred det som var kvar i poolen och bräddavloppet, några skopor, samt lade i två stycken klorpuckar i bräddavloppet. Sedan drog en ny arbetsvecka igång och jag glömde bort poolen. Igår skulle jag göra en ny översyn och det var minst lika grönt som tidigare och båda klorpuckarna var förbrukade. Köpte Aktionchock och utförde en sk chockklorering med 200g/10m³ igår em. Tycker att de gånger jag fått algpåväxt under somrarna tidigare (börjat bli lite grönt i något hörn när jag glömt att stoppa i en ny puck) så brukar den gröna färgen försvinna inom en timme redan. Nu ser jag ingen skillnad i vattnet efter ett dygn. Gjorde en vattenmätning med enkla teststickor och digital avläsare från Folkpool och de visade vid mätning framför bräddavloppet:
Cl 7,2
ph 6,8
alk 60
 resp längs en långsida:
Cl 5,6
ph 6,7
alk 42

Så det är ju höga klorvärden fortfarande och ph och alkalinitet är lågt. Vad bör jag göra - avvakta tills klorvärdet sjunker och se vad som händer eller ska jag försöka få upp ph direkt?

40-årskalas nästa helg och hade en fundering på att skicka ner en månadsförbrukning värme i poolen för att få den badbar, men i detta skick är det ju inte aktuellt. Bif en bild på elendet.
mvh Robert

2
Uppvärmning / Rådgivning byte värmesystem
« skrivet: april 21, 2017, 20:10:25:25  »
Hej, jag vill förbättra uppvärmningen av min pool och hoppas få lite synpunkter och kommentarer på min plan. Bor i Karlstad och flyttade till ett hus med pool för två somrar sedan. Det är en nedgrävd 4*8m med 1,35 vattendjup, alltså ca 43m³. Jag tror inte poolen är isolerad och som överdrag har jag en vattengenomsläpplig blå plastväv på rulle som dras på via aluminiumprofiler längs långsidorna på poolen. Jag förstår att väldigt mycket värme åker upp i luften men har avskräckts av kostnaden för lamellöverdrag eller pooltak. Har dock fått intrycket att sk solfilm ska vara bra, åtminstone jämfört med lösningen jag har idag. Nackdelen är ju att nuvarande lösning ger ett bättre skydd mot löv/skräp och ev hund som kliver ner i poolen. En solfilm ligger bara och flyter på vattenytan, som jag förstått. Runt vår trädgård är ett högt plank, så så sett är jag OK i vilket fall mot grannbarn o dyl.

Idag värmer jag poolen med husets bergVP via en Pahlen 75W-växlare. Det går väl åt drygt 2000kWh/mån att värma upp poolen under maj-sept, men i början och slutet av säsongen är det svårt att få någon vidare temp i poolen. 28°C är ett riktvärde jag brukar ha och där hamnar jag i regel bara från slutet av juni till augusti. Tankarna går nu mot en separat VP för poolen och jag ska börja titta på alternativ. Montage kommer jag att överlåta till någon fackman.

Mina huvudfrågor gäller:
  • Placering VP inkl rördragning och saker att tänka på där.
  • Val av VP.
  • Pallar min pump att pumpa runt?

Placering av värmepump tänker jag mig antingen vid den röda väggen till vänster om uterummet alternativt till höger om uterummet vid tegelväggen bakom den turkosa grillen på bilden. Den är mera ur vägen om den står till vänster om uterummet. Fördelen med den andra placeringen (om man tillfälligt plockar bort stensättningen och får fram rören) är att man sannolikt kan ansluta VP nära insprutsmunstyckena som sitter på hus-sidan av poolen. Bräddavloppet sitter vid den vita luckan som kan anas längst bort på vänster långsida. Placeras pumpen vid den röda väggen till vänster om uterummet får röranslutningar dras på insidan av garaget. Se bild IMG_8840.JPG.

Pump, sandfilter och värmeväxlare står i garaget (som ligger på andra sidan uterummet sett från poolen). Rören går under det gjutna uterumsgolet och dyker upp ur garagegolvet. Se bild IMG_8852.JPG och IMG_8853.JPG.

Pumpen är en äldre Hayward-modell, sp-125-js. På själva motorn noterade jag att det står 0,55 kW vilket motsvarar ca 0,7 hk. Beroende på var VP placeras kan det bli en och annan meter rör. Hamnar den till vänster om uterummet är sträckan till VP från filtret ca 8m, inkl rördragning längs taket i garaget (pga dörr). Fungerar det för min nuvarande pump eller behövs ngt starkare?

Hittills har jag varit i kontakt med Folkpool, som föreslår deras HeatForce Inverter Plus 75. Det finns ju väldigt många andra alternativ och lokala leverantörer har jag i övrigt noterat Poolkompaniet som säljer G&J och rekommenderade 20-storlekarna på deras olika serier. Har ni några favoriter att föreslå?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag