CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - gaisaren

Sidor: [1] 2 3
1
SpaForum / SV: pumpen bara går och går (någon som kan ge svar)
« skrivet: september 05, 2011, 20:33:50:50  »
Är det massagepumpen eller cirkulationspumpen som går? De flesta vill ju ha att cirkulationspumpen går 24x7. Det är bra för filtrering och vattenkvalitet + att den lilla energi som pumpen drar omandlas till värme till största delen och således kommer vattnet tillgodo. Så är det cirkulationspumpen som går så tycker jag du skall fortsätta låta den gå. Är det däremot massagepumpen så är det såklart en annan historia.

Vet inte hur Denform funkar, men på mitt (Artesian) så ställer du in filtercykeln med några parametrar, dels hur ofta och vid vilka tidpunkter cykeln skall starta, dels hur länge cirkulationspumpen skall vara igång efter att cykeln startat. I mitt fall så har jag filtercykeln inställd på 2 ggr per dyg och cirkulationspumpen skall gå 12 timmar i varje cykel, vilket ger konstant cirkulation.

/Ziggy
Tackar igen för svaret. Har inställd 4 gånger per dygn på cykeln å 2 timmar cirkulationspumpen. Om jag sänker ner några grader under inställd temp så stannar pumpen inte ändå utan fortsätter i timmar. MEN om jag bryter strömmen och startar om så fungerar det perfekt i kanske ett halvt dygn sen går den tillbaks till konstant rundpumpning. Har ringt denform idag och dom skall höra av sig till mig i morgon bitti så jag får prata med en servicetekniker.
Hör av mig till er alla som har kommit med råd och försökt att hjälpa mig.
Men en sak som jag verkligen undrar över är om man har konstant rundpumning, drar inte det väldigt mycket ström. Jag tänker att det blir 1000-1200 kronor i bara pengar vid konstant rundpumpning i månaden.
Nu har jag legat på c:a 500 kronor i månaden över sommaren med bad nästan varje dag (2-5 timmar i vattnet dagligen hela familjen med mycket jetstream).
Tackar igen för all hjälp

2
SpaForum / SV: pumpen bara går och går (någon som kan ge svar)
« skrivet: september 04, 2011, 15:48:54:54  »
Vad är det som fortsätter att gå - enbart pumpen eller både pumpen och värmaren ? Är det båda två låter det ju som om du fått fel på termostaten. Är det enbart pumpen måste det ju vara något annat i styrsystemet.
DET ÄR PUMPEN SOM BARA GÅR OCH GÅR. Värmaren fungerar då den ej rusar iväg för mycket över inställd temp. Har jag 35 grader så värmer den upp till 35-36 grader (som mest har den rusat upp två grader över instlld temp men väldigt sällan har det hänt).
Så problemet är pumpen som bara går och går. När jag sätter på jetstream så fungerar det perfekt och den stängs av efter 15 minuter så där fungerar det perfekt.
Tack för tipsen som ni har gett mig,men jag får ringa och ta detta på garantin. Men det skadar inte att fråga här på forumet då man ofta kan få hjälp med saker som man inte har en aning om hur man skall göra.

3
SpaForum / pumpen bara går och går (någon som kan ge svar)
« skrivet: september 03, 2011, 23:01:09:09  »
Nu har mitt denform 52 fått fnatt. Pumpen bara går och går utan att stanna fastän tempen är uppmätt. Har stängt av strömmen och startat upp på nytt men samma problem kvarstår då pumpen inte vill stanna. Har provat alla olika inställningar som man kan göra men inget hjälper. Finns det någon som vet vad som är fel (eller tror) vad ddet kan vara. Själv tror jag att displayen har fått sig en knäpp och är trasig. Om jag stänger av en längre tid och tempen sjunker några grader och startar upp så värmer det som vanligt upp till inställd temp men pumpen stannar inte,den går upp en eller två grader över inställd temp.
Hjälp mig någon. :'(

4
Säljes / SPLITTER NY COVERLIFT FÖR DENFORM 52 SÄLJES FÖR 1800 KR (NYPRIS 3000)
« skrivet: augusti 30, 2011, 15:44:51:51  »
Jag säljer min splitter nya coverlift till denform 52 som aldrig är använd. Nypris 3000 säljes för 1800 kr. Skickar ej den vilket innebär att ni får hämta den i göteborg i fall ni är intreserade.
Gaisaren

5
SpaForum / SV: BILD FRÅN MIN TRÄDGÅRD PÅ MITT NYA SPA
« skrivet: augusti 30, 2011, 15:25:06:06  »
Är det Denform 52 du har? :) Läckert iaf!
Ja det är ett denform 52 vi har. Är så otroligt nöjd och glad för detta underbara spa. När det är riktigt varmt ute 22-30 grader så använder vi det som en pool att svalka av sig med med en temp på c.a 30-32 grader. Är det kallare eller regn så drar vi upp det till 34-36 grader och bara njuter av värmen. UNDERBART.

6
SpaForum / SV: Äntligen slog jag till Spabad inhandlat :)
« skrivet: maj 25, 2011, 10:55:42:42  »
Hej!

Även jag var och handlade ett spa i helgen. Det blev ett Denform, modell 52 (eftersom det bara är jag och "varannahelgsdotter", som generellt kommer att bada i det). Håller som bäst på att färdigställa den nya uteplatsen med ett nytt trädäck osv.

Funderar på detta med underlaget för badet. En del tillverkare rekommenderar att man gjuter en platta på 10 cm under badet för att ta upp lasten.
Denna platta ska gå ca 20-30 cm utanför badet, vilket iof kan tyckas självklart.

Min tanke för mitt eget spa var att ställa detta på trallen så att regn/stänk från när man badar bara skulle rinna igenom och "försvinna".
Jag läste sen i forumet att flertalet ställer badet på frigolit/styroform osv men min fundering är om inte vatten rinner under badet och stannar där, kondenserar upp mot badet och dess komponenter? Kanske är detta inget problem men som "newbie" på detta så dyker det upp 100 frågor i huvudet ju mer man funderar. Jag förstår den "extra" isolereffekten och säker är detta inget problem för bad med hel platta men hur sjutton är det med bad med ram, dvs. utan hel platta.

Baden är ju konstruerade att placeras ute så kanske är detta bara ett "hjärnspöke" hos mej själv.

/Jocke
Lycka till med spat. Har själv ett denform sen fem veckor och är super super nöjd. Grävde endast tjugo cm fyllde på med grus och vattnade gruset innan spat lyftes på plats. Jag pratade med istallatörerna som jobbar för denform och dom sa till mig att inte använda padda utan att bara jämna ut gruset och sätta det på plats. Det sätter sig helt perfekt och det är på mm exakt med vattenpasset. Nu till det här med frigolit under spat, denform sa till mig att det är bara onödigt då det är gjort för att sättas på plats (utan frigolit) då det inte alls påverkar ekonomin. En god vän till mig som inhandlade ett spa för två år sedan (vet ej namnet men det kostade 140000 då ) hade frigolit under och var noga med att läsa av elmätaren vid ett antal gånger. Förra året så flyttade dom spat till en annan plats vid huset och gjorde en grusbädd utan frigolit och efter ett antal mätningar mot förra årets elförbrukning ( samma grader ute, samma grader på spat) så märktes det inte någon som helst skillnad och mätningar gjordes ett par olika gånger. Kan ochså säga att min vän grävde endast 15 cm djupt och fyllde på med 15 cm grus utan padda. Det var därför som jag gjorde likadant. Nej ingen frigolit behövs då det ej märks på elförbrukningen.

7
SpaForum / BILD FRÅN MIN TRÄDGÅRD PÅ MITT NYA SPA
« skrivet: april 26, 2011, 01:40:18:18  »
Är så nöjd

8
OJ OJ OJ VAD NÖJD JAG HAR BLIVIT NU NÄR JAG FICK RESERVDELEN SOM JAG BYTTE SJÄLV. Fick en skylift för allt besväret (3000-4000) kostar den. Det var endast en packning som var problemet men jag bytte hela enheten. Nu går den som en klocka och vilken glädje den har gett mig nu i två dagar. Familj och vänner har nu badat i ett tiotal timmar och kan bara säga att alla tycker att denformspat ger en mycket behaglig och bra jetstreammassage. Mycket kraftigt ös ur munstyckerna. Många bra olika massageinställningar. Mycket mycket nöjd. Denformpersonalen som hjälpte mig från danmark var mycket vänliga och proffsiga. Dom svarade omedelbart varje gång jag var i kontakt med dom. KÖÖÖÖPPPP.

9
Tack för svaret men allt är bara åt helv-----e. Vaknar i morse och c:a 200 liter vatten har runnit ut. Öppnar luckan vid tömningsventilen (för jag ser att det är där det läcker). Kopplingen mellan slangen från spat och rörkopplingen för utsuget läcker väldigt mycket. Jag drar åt så hårt jag kan och ser att det börjar att rinna ut klart mycket mindre vatten. Tejpar runt med silvertejp och hoppas att det skall hjälpa mig över helgen utan att jag skall förlora alltför mycket vatten. Nu rinner det inte ut lika fort men det rinner soppas mycket så det är en jämn stråle. Om jag startar alla munstycken så forsar det ut men om den bara cirkulerar runt med pumpen så är det bättre. Tråkigt då spat är splitter nytt och jag tycker att det verkar mycket konstigt att dom inte har kollat packningarna (självklart så är det packningen emmellan som är kass). Har mycket stora problem med att kolla och fixa själv då jag har opererat ryggen samt har en handskada. Så jag hoppas verkligen att dom kommer på måndag eller tisdag och fixar detta då spat är splitter nytt och har garanti.. vilket problem det här spar har orsakat mig.

10
Ja men ena sidan vill inte ge med sig någon kraft med full öppna reglage.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag