Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: bellinkx skrivet april 13, 2018, 15:05:28:28

Titel: Råd från erfarna?
Skrivet av: bellinkx skrivet april 13, 2018, 15:05:28:28
Hej,
Jag söker efter lite erfarna råd från er som kan era pooler.

Jag flyttade in i ett hus i höstas som hade en ovanmarks pool av märket Gre. En ganska enkel och mindre snygg konstruktion, ser ut som en stor badbalja man placerat på marken. Någon form av plåthölje och sedan en pvc-duk i. Se länk nedan.
Tyvärr gjorde jag inte hemläxan inför vinterförvaringen. Jag kollade på en instruktion jag fått från förra ägaren och antog att detta var tillräckligt, och det hade kanske fungerat om det inte varit en så kall vinter. Hur som helst, en del av det vatten som fanns kvar i poolen frös vartefter det uppstod någon läcka och ”iskakan” började sjunka. Detta har gjort att hela plåten nu är veckad.

Jag har utgått från att det bara är att kassera poolen och ersätta med en ny, men fråga 1) blir ändå? Finns det någon möjlighet att rädda en pool där plåten är ganska rejält sargad?

Nästa steg för oss, vi överväger olika alternativ.

a)   Vi köper en likadan
b)   Vi köper en motsvarande.
c)   Vi bygger en markpool (t.ex. thermoblocks från bygghemma.se), men detta kostar mer så det kanske vi inte kan göra förrän om ett par år. Jag tänker att man dessutom måste gräva mm utöver pris för pool.

Frågor kopplade till detta:
2) Vad skulle ni rekommendera att köpa ifall man tänker samma prisklass som Gre-poolen? Något annat märke som är bättre. För och nackdelar med denna pool?
3) Om man jämför en Gre-pool med nedan länkade pool från Bestway som är väldigt billig, vad är skillnaderna? Kan jag har en poolvärmepump till Bestway-poolen?

Nuvarande Gre-pool
https://www.husochhemma.se/hobby-fritid/strand-och-pool/pool-ovan-mark/poolpaket-komplett-med-oval-fristaende-familjepool-och-stort-tillbehorspaket-swim-fun-9-15-x-4-70-x-1-32-m/

Alternativ Bestway-pool
https://www.vidaxl.se/e/8718475911753/bestway-rektangulart-pool-set-med-stalram-956-x-488-x-132-cm-56479

Exempel på markpool
https://www.bygghemma.se/tradgard-och-utemiljo/utomhusbad/pool/thermopool/pool-chemoform-thermoblock-7-x-35-m/p-394791-731706?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pla&gclid=Cj0KCQjwqsHWBRDsARIsALPWMEO8eTMaXYdCYXI2HhQUssTK9gFS84NpDKfGQhhgF12YrqIRQzj_-7QaArO2EALw_wcB
Titel: SV: Råd från erfarna?
Skrivet av: Mini05 skrivet april 13, 2018, 17:33:50:50
Jag stod i valet i fjol mellan gräva ner en gre pool eller en thermopool från  Bygghemma. Vi valde thermopoolen från Bygghemma.
Jag hyrde in några snickare att göra jobbet, men den kändes som allt var bra kvalitet
 
Det var några grejor som snickarna hade sönder.
Men vi ringde direkt till leverantören i Stockholm och hade nya med post nästa dag
Titel: SV: Råd från erfarna?
Skrivet av: Rickard skrivet april 18, 2018, 07:38:48:48
Svara som jag gjorde igår på en liknande fråga.
Om jag skulle bygga med en "liten" budget så skulle jag nog gå på en pool liknande denna: https://www.riopool.se/Rio-Tierra-rund-500150-nedgravd/article
Nedgrävd med fullt baddjup.
En rund pool är enkelt att bygga, blir helt självbärande när den fylls med vatten, och de ser rätt trevliga ut tycker jag.
Sen finns det förstås vissa fördelar med mer rektangulära pooler om man t.ex. vill simma eller spela volleyboll.